Wednesday, January 13, 2010

... victory ...

Nie kisah hari ahad bebaru nie....we went ke USJ9....ingatkan nak gi terjah Cafe Tebrau aritu...tapi takde rezki coz tutup...why...ntah le plak kan....Lat beberapa pintu dari tempat tu...ada Restoran Victory nie...leh try gak lah kan...
W'ouls order keow teow goreng singapore (warna merah tu), nasi briyani ayam, murtabak singapore, nasi goreng kampung & nasi goreng USA tapi pics cuma 3 dish je :D ....nasi briyani tu, kata my FIL sedap.... tapi yg lelain tu, i nye rasa cam kurengggg byk, nak nak nasi goreng USA tu...tapi SH yg merasa gak semua food tu, ckp leh tahan la....ntah la kan...tekak memasing :)

Tapi i still nak gak one day gi Cafe Tebrau tu....dah leh terbayangkan keenakkan mee bandung muar dia & tauhu bakar dia...yummylicious!!!!

17 comments:

Kancilbiru said...

adoii...mee bandung muar? terliur weh..aku suka bandung2 nih...eceh..

zarin said...

kuew tiow singapore caler merah ke?hihi tk pernah tau pun ;)

POSH76 said...

bessnyer leh cuba ni....sedap sungguh hehe

Dee said...

u ni tau je kt mana kedai makan best ye..i pun kena gi terjah ni..

*gorjesmum* said...

nti i nak terjah jugak lah..

neezareef said...

merahnye sis ketiau spore tu..

AQisH said...

uisshh..meriah n3 makanan je blog u ni sis hehe..;-)

atty's said...

lama dah tak makan nasi beriani nie..huhuhuh..

L@n@ said...

lana taknak gi cafe tuh.. lana nak sis masak tuk lana.. boleh gitu?.. ngehh3x..

lily lotus said...

hebat betul aura cafe tebrau tu. u belum try pun dah tahu sedap

Lady Dyla said...

hadohaiiii... tk sbrnya nk balekkk

Blushwax said...

This one opened by the same ppl who owns Sg's Victory ke?
That murtabak, you must come here and try lah sis. Hehehe.....

anastasheeka said...

perghhh sedap.. n lapa...heheee

rasp said...

niza,
: jom gi bandung hehehehe

zarin,
: dolu2 masa i gi singapore...kalo mee goreng ke, keow teow goreng ke, harus kaler merah tau...

posh,
: leh le cuba....

dee,
: try luck je dee :D

gorjesmum,
: terjah jangan tak terjah...

neeza,
: tu lah kan...ngeri tgk :)

aqish,
: tgk lah tuan dia pun...SIHATTTTT :D

atty,
: apa lagik sis...gi lah terjah and pekena se-round :)

lana,
: i leh masakkan, tapi makan at ur own risk lah iye hahahahaha

lily,
: aiseyman sis, tebrau cafe tu i dah pernah gi...lupa plak i nak link kan n3 on tebrau cafe tu...sebab tu i tau mmg sodap food dia...

dilla,
: cepat lah balik laling...

blushwax,
: eh...tak tau lah plak sis...tu la, don't know when i can go there huhuhuhuhu...

anastasheeka,
: jom gi makannnnnnn

eya said...

ns grg usa..mmg ini akan sy order kalo mkn luar..hehe..tp kt situ x sdp ek..

ikiqzana said...

nnti sis bagi peta camne nk g cafe tebrau tu.. mmg suker mkn mee bandung..

~ Lady ell ~ said...

mknn singapore bnyk na yg merah2 ekk.murtabak dier cicah kuah sos pastu ada timun dlm sos tk sis...