Wednesday, January 20, 2010

... ngeri & gayat ...

Pagi tadi, tergelak i tgk pe'el si Ima, opismate se-bilik i nie. Uols tengok pics tu, yang i kotakkan tu kan.
I memula terkezut gak tgk benda alah tu kat luar. Tapi i diam kan je. Then i amik lah pics ~ ater blogger gitu lah kan ~ Ima memula ingatkan i amik pics dia. Apalagi, dia pun menyengih lah. Lepas i snap pics tu, i cakap lah, cuba pandang blakang. Dia punya lah melatah, melompat terkejut tengok benda tu hahahahaha. Tak tahan tul i tengok dia time tu, mengekek ngekek i gelakkan dia sampai kuar airmata i......hahahahahaha Ima, Ima!

Ni pics lepas dia dah ok! Tapikan uols, i tengok dorang buat kerja nie, respek tul i kat dorang. Ni antara kerja-kerja yang berisiko tinggi kan, bahya oooo. Walopun dorang dah pakai harness bagai, but it is still dangerous! Ngeri & gayat pun iye kan! Adakah gaji dorang setimpal dengan pekerjaan dorang ermmmm.....

Makacih lah iye abang2 cuci! Teringat plak ke filem "CUCI" Afdlin Shauki hehehehehe. Dah bersih tingkap2 kat bangunan ni. Tanpa uols, mau berdebu bangunan2 pencakar langit kat dunia nie!

* Pengumuman utk peserta contest : Jom Teka diatas : Sesapa yg dah teka 2 kali, leh tambah lagik skali... kalo leh, i nak gak ada pemenang utk contest nie hehehehe

17 comments:

ikiqzana said...

bahaya tul keja dorang ni.. mesti ada insuran. klu suruh zana la cuci bagi gaji beribu2 pun x nk.. huhuh gayat.

sisdee said...

hahahah klu i kat tmpt ur friend pun sure terkejut hahahahahah

kalau le yg cuci tu afdlin n hans issac...mesti lagi terkejut hahahhaah

lily lotus said...

sis, u bayangkan kalau bangunan Burj Dubai tu disental. menggigil u..

Dee said...

itulah sis..i pun ada nmpk kt level 27 ni..fuh mesti gayat giler kan..

zarin said...

memang bahaya kan! kalau i , sumpah menggigil kecut perut suma lah...takuuut

ratna said...

dulu kat opis tingkat atas.. saya selalu terkena gitu...alih2 tgk belakang ada org cuci..nasib baik tak buat apa2 benda yg tak senonoh.. tp skrg ni dah tak der tingkat kat bilik saya.. hanya pintu bos ajer yg ada..

rasp said...

ikiqzana,
: a'ah i pun tak sanggup u...

sis dee,
: kalo aflin or hans isaac, i dah buka tingkap tu amik gambar dorang hahahahaha...

lily,
: i baca email pasal bangunan tu kan, ada part cuci nie..it takes them 3 months utk cuci tau...takat baca email tu pun i dah mengigil membayangkannya :D

dee,
: a'ah kan sis...gayat ooooo...

zarin,
: eeee..bila difikirkan aje dah gigilkan sis...

ratna,
: oooo gitu...hari2 ngadap bos je lah ek :)

UnGu VioLet said...

ish.. takuttt.. gayat kan.. tp, tuelah dah keje2 diaorg tue..

sWeEtDaRLinG said...

aiyoooh.. tak pernah jumpa cuci live gini....

boleh menempek depan tingkap tu sambil sengeh2 kat depa tak? ada berani?

hahahaha

~~ciklinn~~ said...

hishhh mmg ngerikan tgok cara dorang cuci2..tapi itulah dah cara dorang cari rejekii....

mesti kelakar tgok member tu terkezutt kan

IdaShah said...

gayat tak terkata!

Shopaholic Mama said...

Sis, tak suruh diorang posing ke? hehehe

*ayu the sun* said...

and i thought i was the only person in KL yang kagum dengan 'spiderman' ni.
kalau kat my office pun sis, i rasa macam nak bukak tingkap je cakap thanks tau..
huuhhu...

ATS Shoppe - where all things in one portal! Click and visit us!

rasp said...

mar,
: tu lah kan sis....

afkar'z,
: leh aje sis, lepas tu mesti dorang ingat i nie tak betul ke apa hehehehe...

ciklinn,
: tu lah kan sis, nak mencari rezki, semuanya dorang leh buat...

hehehe mmg kelakar :)

idashah,
: betul betul betul...

SHM,
: hehehe malu lah i...jadik mamarazi leh le :)

ayu,
: i mmg respek & kagum lah dengan dorang nie sis...kan kan kan..tq to them!

Blushwax said...

hehehe...kalau I mmg dah terkejut beruk right there and then. Hehe. And you are right, I really respect them for wanting to do such a high risk job.

POSH76 said...

mereka ni mmg gamble with life...sgt2 berjasakan...kalu tak sampai nak CUCI kan

eLLy said...

ha ha ini la hero hero filen cuci part 2 ;)