Tuesday, January 5, 2010

... movie : the blind side ...

I suka tgk movies....tak kisah lah movie teenagers ke, cartoon ke, heavy drama ke...i layan.... tapi crite perang, seram ya ampoooooonnnn tak leh masuk aaaa....kkdg tu i pilih movie sbb pelakon nye....contoh kalo ada pelakon sandra bullock, i will buy the dvd...simply bcoz i like her :D


So bebaru nie i watch tis movie :

Stori dia berkisarkan mengenai kehidupan seorang african-american yg miskin, Michael Oher, yg diambil utk tinggal bersama sekeluarga omputih yg kaya raya, the Touhys...

I tell you! It's worth watching, ke ada yg dah tgk crite nie :) Movie nie ada a gud balance antara drama and humor and ada pengajarannya.... of coz ada scene yg menitis airmata i ~ ater i nie hati tisu gitu kan ~ and ada masa, it made me chuckle....it even made me ponder on things and realise tat byknye benda yg we take for granted nowadays...

Contoh lah dalam satu babak nie, bila Michael setuju stay dgn family Touhys, Mrs Touhys(sandra bullock) sediakan 1 bilik for himself. So masa Mrs Touhys show the room kat Michael sambil Mrs Touhys dok berceloteh mcm2, dia prasan muka Michael terkedu gitu, jadi script dia lebih kurang gini lah iye :


Michael : It's mine?
Mrs Touhys : yes sir, what?
Michael : never had one before...
Mrs Touhys : (dgn muka innocent gitu) what, a room to yourself?
Michael : a bed...

huhuhuhuhu (tu adegan i kuar air mata) See, even a bed makes a whole lot of difference to those underpriviledge kan.....

Nanti uols tengok lah crite nie, mmg i rekomenkan...Jangan lupa, it's based on a true story tau.....

12 comments:

neezareef said...

tggu cetrom leh tak..hehehe

mummysya said...

harus tonton nie :)

POSH76 said...

DVD ker astro ni cam bes ajer hehe

GreenJade said...

dh promote baik nih..kene gi le nih? gaggaga

*tgh tggu sis rasp kasi green lite nk blanje nengok movie nih hahahaha :D

Nem0 o0h Nem0 said...

cam best jek cite ni..

rasp said...

neeza,
: leh je :D

mummysya,
: sila lah sis...

posh,
: dvd lah yang...

greenjade,
: wajib tgk nie...dvd lah laling...
wayang dah 2 tahun me tak jejak kaki...ntah bila leh gi, u sanggup tunggu ke nghehehe

nemo,
: it's my cup of tea....tapi tak tau lah ur taste ke tak...

Lady Dyla said...

I watched this movie... mmg taching gtuw... berambu air mata kuar... *maluuu*

sWeEtDaRLinG said...

i pun suka cerita2 ringan cam ni.. especially sandra bullock gak.. apa jer laa cerita, semua i suka but not for perang

PerantauSepi1306 said...

wahh dah ada recommendation ni musti mau tgk.. dvd ka wayang sis..

lily lotus said...

mesti touching habis ni kan..layann

rasp said...

dilla,
: a'ah sis...me pun sobsobsob...

afkar'z,
: tu laaa senang layan crite tak yah pikir nie kkdg kan...oooo u pun peminat sandra bullock gak ek...

perantausepi,
: ya ya me mmg rekemen....wayang xtau lah dah kuar ke lum, i tgk dvd...

lily,
: ada part2 yg touching sis, tapi to me cam byk pengajaran utk diri i sendiri....

ikiqzana said...

bole beli dvd ni..