Monday, January 4, 2010

... desa penang ...

Desa Penang? Amendenya tu??? ni crite tahun lepas :) bunyi cam lama banget kan... padahal baru je kita melangkah ke tahun baru :)

To be exact...28 December bebaru nie...bufday my 2nd bro....Gi makan2 kat Desa Penang atau nama sebenornya Penang Village :D

The best thing is....not only our family je yg ada...ada gak kezen mezen plus my other aunties and oso my SIL nye sista and maid...Jgn tak caya, dgn family my SIL nie pun we are close...tak terasa cam belah biras or whatsoever...rasa cam dah one family gitu ...W'ouls conquered almost 6 tables kot...mmg ramai lah....Pics tak amik byk coz bz nak sembang and makan2 :D
Tapi sayangnya...most food yg w'ouls order ada je yg tak kena rasanya...But the ambience was nice :)

My char keow teow looks more like keow teow goreng je...dah le tu tawar...nasi goreng, keow teow tom yam, keow teow with beef gravy....memasing yg order semua katanya tawar lah, ada yg masin lah, tom yam pun tak rasa sgt tom yam....tapi apa2 pun syukur alhamdulillah...habis gak semua org makan....
When u have great companions, food tu dah tak kisah sgt pun, sedap tak sedap pasti licin :D

12 comments:

POSH76 said...

sini food dia mmg indah khabar dari rupa...tapi bila2 dah ramai2 tu sedap ker tak sedap ker tak kisah yg penting seronokkan

zarin said...

betul kata posh tu...i pun rasa food dia kureng bangat!
so, tk pegi lagi dah ;(

rasp said...

posh,
: sib baik gi reramai...so sambil sembang suap mulut, sambil sembang suap..lelama habis gak...

zarin,
: mmg tak sedap lah sis...a'ah w'ouls pun dah sepakat tak mo gi dah :(

momguess said...

mula2 dulu food die occay
skg ni mcm hampeh sikit
dulu i selalu mkn yg kat tmn tun belakang maybnk tu
tapi bile sembang sambil mkn
makanan xsedap pon blh abis kan

sWeEtDaRLinG said...

food tak sedap takpe, janji happy dapat gather ramai2

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

tapi food tu presentation dia nampak best jer kan...anyway,happy birthday to ur bro!:)

PerantauSepi1306 said...

ayooo meriahnye kumpul ramai-ramai... xpe len cari kedai mamak.. leh order teh tarik satuuuu paih tu bukak meja sampai malam pun ok per :D

rasp said...

momguess,
: oooo dolu mmg ok ek...
semua org kiranya 1st time nak terai terus sepoil...huhuhuhu...

afkar'z,
: cover skit bab food tak sedap kan sis kan...

ajee,
: tu la...presentation gempak, taste hampeh!!! thx for the wish!

perantau,
: a'ah mmg havoc kedai tu sbb kan w'ouls kot hehehehe...tu lah, next time mamak fella gak w'ouls cari :D

Dee said...

the food is presentable..the ambience is good..except for the taste kan? samalah kt penang village, times square tuh..

ikiqzana said...

mmg nmpk hapi family.. seronok berkmpl ramai2 mcm ni..

rasp said...

dee,
: ooooo sama ek...syg kan gitu...

ikiqzana,
: mmg sronots sis...mcm2 'info' leh dishare *ihiks*

Izan said...

bestnya makanan kat sini... nak pi jugak la nnt =)