Friday, October 30, 2009

... merdeka ...

Merdeka!!!!!

1st anak2 i semua dah settle peperiksaan memasing....so semuanya tgh nak honeymoon lah nie...oooppsss accept for the big bro aqua...ada lagik 2 paper...sabar ye sayang...skit je lagik tu... ibu doa dari kejauhan ya...

2ndly si sapphire pun dah bebas dari HFMD. Gi clinic this morning and doktor gave her the 'bendera' hahahahaha...syukur alhamdulillah! Lega kan....

3rdly....adakah ini satu kemerdekaan ermmm .... SH takde, division 'teambuilding' 3 days 2 nites kat Melaka....So, i now bujang bertrailer gitu hahahahahaha...

Well, the weekend is here. Me tak ke mana-mana pun. Stay home je lah... Anak2 memasing ada program memasing lak kan...lagikpun tak nak lah kemana2, sapphire baru je baik...

Here's a picture dari Sapphire asking uols' to have a relaxing weekend :DSebenarnya dia dah tido tu...sebelum tu dia takmo tido..bak kata org tua2 'dok lawan mata' ... so i let her play play play, sementara i buzy kat dapur...tetiba senyap je...bila i kuar jeng jeng jeng. & hahahaha. Bertuahnya anak, tido sambil diri.....sempat i snap pics dulu... barulah i dukung dia masuk tido hahahahahaha....betapa nyenyaknya dia tido kan....

Ok lah uols....korang take care of urself & ur family.... Have fun! enjoy each other as much as you can.....ok...

Hugs & Smooochessss

Thursday, October 29, 2009

... apa kata survey ...

Ni i nak tanya uols yg pakar2 hal ehwal kecantikan nie...

I nie sebenornya takdelah amik kisah sgt pasal beauty produks...apa yg ok, i rembat je. Slalunya i terpengaruh dgn SA yg baeeekkk nya meng-ayat :) Kekadang tu lagik lah, dpt benda2 free, blasah je guna :) tapi semenjak dua menjak nie, i macam insaf skit lah ... ater umur i pun dok naik je kan, takmo lak menurun hehehehe...

Ni survey bout 'anti wrinkle creams' or krim 'antipenuaan' .... uols leh tak suggest apa yg uols dok pakai or heard about.... I lum pernah guna pun krim nie .....

Yang i dok blasah pakai lani is eye cream nie.... tu pun coz my aunty baeeekkk nye promot i pun rembat satu & guna.... tapi takat skarang nie lah, kalo i tak cukup tido berhari-hari pun, my fwen slalu kata 'tak nampak pun eye bag or mata u itam' kiranya ok lah kan cream nie....
Tapi tu lah, tu krim utk fungsi lain...i ingat nak guna for the face, krim antipenuaan tu... utk kebaikan hari depan i gak pun kan :)

So apa kata survey....thx for sharing!

Wednesday, October 28, 2009

... Sehari Bersama ....

Malas nak stori morri....jez layan pics lah iye....

Sehari bersama 'Habsah Ranggi' ~ watak dicipta, tiada kena mengena dgn yg hidup maupun yg dah tiada :D

Habsah Ranggi sedang mengira...

Kira apa, hasil businessnye harinie :)

Apa pandang2...kalo ada hutang, sila bayar ya...
Ok sudah hepi dgn profit...si Habsah Ranggi nak balik umah....(ooooo sepahnya umah i uwaaa)

Dan yg membuat mata ibu kepada Habsah Ranggi bergenang kegumbiraan adalah bila Habsah Ranggi haus, dia dah leh minum her milk from the bottle!!!!!

~ The End ~

Tuesday, October 27, 2009

... adik beradik tiri ...

Salam uols...lain macam je tajuk nie ek :)

Kan haritu i ckp i ada bela ikan2 guppy ...dah beranak pun...dari 2 pasangan berbeza tau...now dah besar skit...bila snap gambar, leh le nampak dorang... ada 7 ekor adik beradik tiri tu :)....tapi lum tau jantinanya....


And yang syiok tu, ada sekor tu i tengok sendiri proses dia beranak...kira cam 'bidan tengok' je lah i nie.... hehehehe..tak leh tolong apa2 pun kan... dia kuarkan anak dia dari tempat dia 'membuang' tu... bukannya telur tau...anaknya sekor sekor kuar...after a few minutes ada yg leh berenang tapi ada gak yg mati.... i tengok takat beranak 4 ekor lepas tu i bagi dia 'privacy' lah hehehehe...tertambahlah ikan2ku ini....

I dah tukar daunnya, tak pakai daun ori, i pakai plastik lak .... baru masuk 2 minggu lebih i guna plastik...bukan apa...bila malas nak slalu2 ke kedai beli yg ori, i guna dulu yg nie...nanti bila dah habis 'kuarantin' i nie, nak gi beli lak yg ori...yg ori lagik feel lahhh hehehehehe ....

Oklah uols...have a splendid day...

Monday, October 26, 2009

... status si kecik ...

Salam kengkawan...Slamat bekerja...me sedang bercuti....Sori lah menyepi je i today...bz skit menjadi si kecik nie.... salute lah to all full time mothers and housewives...penat tul dok umah....macam2 yang nak dibuat...

Si kecik nie i guess is improving... siang dia tak lah meragam sangat...tapi yang buat i susah hati is from friday last week sampai hari nie, dia lansung tak minum her milk. Disebabkan dia takmo minum her milk i dah substitutekan dgn air2 lain. Tak kisahlah asalkan dia nak minum... So far yang memang dia nak minum is vitagen lah...lelain tu skit2 je...Her mouth is full of ulcers..Milk i rasa sbb kena hisap dlm botol berputing kan so sakit lah her mouth kan, yg lelain tu pakai straw...i dah cuba masuk kan her milk dlm botol guna straw dia tak nak, yg guna her cup tu pun dia tak nak...Risau tul...i takut dia will totally stop minum susu....

And oso dia tak brapa nak makan...i rasa dah susut badannya... I bagi dia mostly soft food and fruits cam tembikai, dadih and anything yg sejuk...tu pun dia tak brapa nak makan....Nak paksa dia minum or makan pun susah dia tak brapa nak faham sangat what i'm trying to say...Tapi syukur, dia tetap aktif.

Malam dia byk kali terjaga dari tidur and merengek2..... sakit lah tu kan...kalo lah sakit tu leh transfer kat i....The doc says it's gonna take about 7-10 days to recover....i doakan dia recover cepatlah...

Tu je lah status si kecik tu skarang...Neway, uols, thanks ya mendoakan dia cepat sembut...i really appreciate it! Bila i ada masa i jengah kat blog uols tapi takat baca kot...if ada extra time lagik baru i tinggal jejak k :) Jgn marah ya......

Take care & Smoooochhhesss

Friday, October 23, 2009

... HFMD ...


This morning i ke clinic semula coz pagi tadi my lil' princess nye mouth is full with ulcers....Doktor confirm kan dia kena hand-foot-and-mouth disease (HFMD) Doktor ckp, kemungkinan besar berjangkit semasa gi beraya haritu and came in contact with some kids yg baru recover kot. Maybe so lah kan coz besides tat w'ouls takde pun kuar ke supermarket or open places pun... and kat babysitter no kids yg sakit pun...So, i will be on leave from today Friday sampailah next Friday kuarantinkan si kecik nie.. Sib baik dia tak demam, muntah2, takde selera bagai kalo tak mesti kena admitted spital....gambar yg i snap tu bukannya dia nangis pun, she knows i nak snap pics teruslah buat muka cenggitu...kalo tak muka dia cam 1st pic tu tgh dok concentrate tgk channel 613 :D

She is still aktif and syukur dia still nak gak makan2 skit2...but milk dia je dia tak nak...risau tul i.....minta tolong 'uols doakan si kecik nie cepat sembuh ya...thx...take care!

... ke clinic ...

Salam jumaat.....syukur esok dah weekend? Dah ada planning ke...mesti lah kan...

Sebelum me terforget, nak wish thx kat sis nani , sis Dee and sis ikiqzana....Sis nani sbb sudi bagi kat akak this beautiful FM utk my collection...I loike.... and to sis Dee and sis ikiqzana makacih sudi datang mengantarnya...sori i tak kuar time tu...dah shopping ke? *ihiks*
Ni alkisah my lil' princess pagi khamis...masa nak antar ke babysitter, tetiba i prasan kat area tangan dia ada somesort like rashes ada yg berair....so apalagi, tepon opis, masuk lewat, terus shoot ke paed dia....

Clinic lum buka, but we setia menanti dekat depan tu :) Buka2 je terus meluru masuk amik no and syukur dapat no. 1...

Sementara menunggu doktor tu, dia apalagi...enjoy lah main mainan kat situ...ada lagi 2 patient lain tapi baby je lagi, lum reti nak main... terus lah si kecik nie bermaharajalela hehehehe...

Well doktor said, nothing much...jez rashes coz my lil' princess ni kulitnya agak sensitif gak...ok lah lega lah rasa....amik krim utk sapu, antar ke babysitter then terus ke opis....

Doa2 my lil' princess will be much better....


Thursday, October 22, 2009

... koleksi ...

Masa i spring clean haritu, i dah terjumpa pencil case tersayang ku...
Sebenarnya ni antara hobi i, kumpul dan menyemakkan lagik rumahku.... kolek benda apa? nie ha...pensel2 dan pen2 yg ada dlm bilik2 hotel yg i pernah stay ~ i'm sure cost pen2 ni dah masuk dlm rege bilik gak kan ;) ~ or tempat2 yg pernah i lawati....Ada satu pen tu dah berusia ermmmm 11 tahun rasanya...yg tulis 'munchen' tu, maksudnya 'munich' germany.... yg tu i beli...yg singapore pun i beli...yg puteh bawah skali dpt dari sis perantausepi....ok pe kan, hobby kolek pen free....hobby yg murah banget ngehehehehe...
Tapi kandungannya dah berkurang....bila FBI nie soal siasat sana sini...ooooo ghupanya, anak2ku dah guna pencil2 tu utk ke sekolah....alahai anak2ku...takpe lah, sib baik benda free kalo i beli mau nangis gak nie...ada lagik satu benda yg i kolek...nanti bila rajin and ketandusan idea, i crite k :)

Well, what goes around, comes around : i songlap kat hotel, my kids songlap kat i ngehehehehehe....

... my assistant ...

Kat umah, i ada sorang assistant yg teramat sangat rajin. Masa i spring clean utk majlis hi tea bebaru nie, dia pun sesama tolong i....

90% toys dia ekceli i dah sembunyikan, kalo tak, lagik teruk lah dia sepahkan rumah...Yg ada pun jez elmo & some books. Tengok lah, dia masuk bilik, amik kain batik and tarik kusyen sofa tu, lepas tu ntah apa lah yg dia imaginasikan tu....
Lepas tu dia bawa elmo & benda2 tu semua main baring2 tidor kat tengah2 hall lak sambil nyanyi 'are u peeping, are u peeping, bather jooohhhnnn' ~ are u sleeping, brother john ~

After sometime, tengah i dok busy dok bersilat kat dapur, i dengar bunyi kerusi ditarik2...jengah2 tgk dia buat nie lak....bila tanya buat apa tu...."choo choo twain bu" hehehehehe...

Camne lah umah ni nak kemas kan....takpelah sayang, asalkan tak bahya, tak ganggu ibu, buatlah apa yg patut...benda2 tu semua jap je nak betul2kan :) See rajin tak my assistant nie :)

Wednesday, October 21, 2009

... buah tangan ...

Salam my fwenz....
I nak say thanx kepada Sis Perantausepi & Sis A-As yg bawa 'buah tangan' kat w'ouls masa datang beraya last sunday... susah2 je tau...

Sis Perantausepi hadiahkan Sapphire 'choo choo twain'. Excited tul dia...i ada amik video dia nye excitement, tapi tak leh lak nak download ke pc i nie...bila2 i leh download i tunjukkan k...Over tul kesukaannya tu hehehehe...and oso thanx for the lovely FM and pen...i loike...bertambah koleksi i...
And Sis A-as...seperti kata2 kat plastik bag mu itu...i looooooveee the keropok. Keropok pantai timur memang yummylicious dan disukai ramai especially i lah hehehehehe....Semalam i dah goreng tapi lupa lak nak snap...camne nak snap, hidang2 je, ngap, settle hehehehehe...

Thanx bebanyak to both of u for your gifts. InsyaAllah next time datang, kita makan2 sembang2 k, tak yah hadiah2 bagai tau.... :)

Tuesday, October 20, 2009

... my wonderful wiken ...

Alkisah stori mori the morning glory kat uols my wonderful hectic weekend...ni n3 panjang lebar skit ya....kalo rajin baca silalah, kalo malas layan gambar je lah ek...

Sabtu, haruslah me pegi open houses and oso ada satu wedding. Kawan SH tawen... Gambar open houses tu tak amik lah coz cam serupa je kan,makan makan makan...cuma gambar kat dewan tu ada lah satu dua i amik.... Food yang dia serve is super duper delicious....Ada lah nasi beriani, dalca, acar bagaikan tapi yg best banget tu sbb ada nasi putih, masak lemak nenas, ikan masin yg kecik2 tu, sambal belacan & ulam2an...pergggghhhhh heavan...gambar elek pocik sbb i amik je lauk tu zasssss sapedek terus masuk perut kenyang hehehehehe...gambar food i snap tu dari pinggan SH hehehehehe...
Kiranya Sabtu tu i kuar dari kul 11.00 am sampai lah kul 10 malam...Penat banget dah, sampai je rumah, kids & SH terus surrender gedebommm zzzzzzz but me ada projek 'spring cleaning' skit....so last2 i masuk beradu kul 3pagi....

***********************************
Subuh Ahad dah bangun terus lah gi bersilat kat dapur, ada jamuan hi-tea penutup raya gitu lah kan.......gedebak gedebuk, settle dlm kul 12 camtu kuar gi antar my kids ke destinasi memasing, balik umah dlm kul 2, zasss bersilat skit je lagik kat dapur....

Tetamu
-tetamu yg hadir ..... 1st batch yg sampai and dpt bersuai kenal, beramah mesra, berpot pet pot pet sambil makan2 is Sis Afkar'z, Sis Perantausepi, Sis Dee bersama family memasing....

The friendly Sis Afkar'z and Sis Dee i dah pernah jumpa tapi Sis Perantausepi nie lah 1st time jumpa.... Sis, i suka sgt tengok aiman....ya Allah, kalo i tak pikir panjang dah lama i peluk2 cubit2 dia tau...tapi iyelah nanti dia pikir 'giler ke apa aunty nie?' hehehehehe.... And Sis, u are sooooooo soft spoken, lembut je orgnya and loving banget!!! Untung tul ur family to have such a caring loving mom & wife!

Lepas dorang semua dah balik, next family yg sampai is Sis A-as, ni pun 1st time i dapat jumpa sis nie....Anak2 dia mmg cepat mesra and loving tul jez like the mother.... Beriya2 dorang nak dukung Sapphire and dorang nie mmg pandai tul layan kids... Sis, apa lagik....ehem ehem penambahan ahli keluarga laa *ihiks*
Tengah dok sembang sembang, the pamos amos beautiful family Sis Masviona sampai. Apa lagi, mula lah majlis suaikenal .... tup tup tup... Sis Masviona kenal lah plak hubby Sis A-as sbb pernah keje di company yg sama kan sis...kalo tak silap i lah, what a small world kan. Bersembang sembang makan makan bagai... Sis A-as pun minta diri nak balik....Sis, insyaAllah nanti2 kita jumpa lagik ya...

After a while, ketibaan family Sis Lina lak... sori lah sis, nak ke umah i susah skit kan...kesian kat Sis Lina, tersesat jalan. Hopefully tak serik lah nak datang umah i lagik.... and i akui i nie mmg tak leh jadi blogger tegar coz tak amik byk pics then gambar yg ada lak, i jadik cam gegar2 cam kena serang parkinson lak, terlebih exsited jumpa kenkawan lah tu...in fact gambar dgn sis lina sekeluarga pun tak amik....sib baik ada gambar nie walaupun nampak sipi2 je, bukti lah u sampai umah i sis hehehehe

Ni lah antara kengkawan ku yg pamos amos yg sudi datang beraya hari tu....

Petang tu sampai ke malam, my bro, aunty and kezen mezen plak datang beraya..... So malam tu dapur rumah i beroperasi sampai lah kul 11.30 malam. I settle berkemas bagai malam tu dalam kul 1 lebih laa gak... and i am soooo glad coz tiada pembaziran dari segi food...licin semuanya....Oh ya, menu hari tu simple je, mee hoon s'pore & karipap *dua2 i order saja*, i masak ayam masak rendang cili api versi i tersendiri *resipi aritu dah bagi*, nasi impit, dadih and kuih muih yg last kopek gitu :)


Walaupun hectic bagai tapi i betul2 enjoy myself sooooo much coz dapat berjumpa dengan my fwenz and sedara mara. Kepada semua yg hadir, mohon maaf ya andai ada yg terkurang makanan, layanan or terkasar bahsa i pada hari tu....Yg elok sesungguhnya datang dariNya, yg pincang sesungguhnya datang dari i...maaf dipinta ya....and hopefully next year, ada rezki, bertambah ramai lah my fwenz yg akan dapat hadir to my umah yg cinonet nie....

Monday, October 19, 2009

... fwenz ...

Salam my fwenz....How's your weekend? and amacam hari nie? ok ke ko dgn monday blues hehehehe...

Weekend i mmg best...tapi nanti2 lah ek i crite pasal weekend tu....i nak crite pasal nie dulu....

Kepada Sis Afkar'z, guess what...at last, kad raya u i dah terima, yeah!!! Ni kesilapan dgn budak2 kat opis i nie....Alkisah, bahagian mailing i nie ada budak baru keje, yg distribute surat menyurat nie. And kat opis nie, ada lagi sorang staff yg sama nama dgn i, yg bezanya is our father's name lah kan. So ini budak mailing dah gi antar kad raya i kat budak lagi sorang tu, yg baru je habis cuti maternity last friday....So she petang friday tu, she datang ke bilik i antar kad nie...Adusss sis, no wonder stevie wonder i tak dpt2 kad u....ya ampooooooonnnnn!!! Neway, thx ya sis...

And oso kepada Sis Eila, nak ucapkan ribuan terima kasih for the 'mini sejadah' dan juga inai mekah nie... Terharu sangat i bila trima ur parcel. Sis, seriously i terharu, sampai bergenang airmata i....hai, sungguh hati tisu i nie kan...drama queen gitu...Smoga murah rezki u lagik sis...


To all my wonderful frenz out there... I am so blessed to have so many wonderful fwenz like you guys and thx gak for accepting me as your fwen...You guys rawkkkkk la :D....
* pics credit to sir google

Friday, October 16, 2009

... a lovely wiken ...

A simple wish from me to you for this lovely wiken....Nie wiken yg last utk buat or attend open house bagaikan...so enjoy your makan2, have fun and take care....and to those yg sambut Deepavali...may u have a beautiful celebration! Whatever you do, ingat pada yg tersayang.....

Smoooccheeesss & huugggsss!!!

... tips makeup ...

Salam my fwenz...

Yeah dah jumaat pun, mesti uols semua senyum melebar ek, dah berplanning2 camne nak spend ur wiken kan...Tapi i lagik lah tersenyum lebar today, coz me cutiiii.... yipee!!! Eh! tapi bukan untuk nak prepare celebrate deepavali tau! Sesaja je i amik cuti nak abiskan cuti tahunan i yg last year nye and since big boss tak masuk opis, terus je petang semalam sms dia ckp i pun nak cuti...iye kengkawan cuti tahunan i yg last year lum abis ye and tis year nye lum sentuh ye, 30 hari tu....fenin2...

Neway, mesti ada diantara uols yg nak gi beraya, attend wedding bagaikan .... meh sini i bagi tips skit cara2 makeup tersimple nye, pasti berseri2 kemerah-merahan gitu uols nanti....layaaannnn...

alatannya ..... blusher & brush ya....


amik brush tu, sapukan skit blusher....

then leh le sapukan ke pipi sambil tgk barney ye puan2...

dah agak2 pipi tu dah merah, sapulah pula ke dagu....


eh eh tangan ku tak berseri laa....kita tenyeh kan aje ke tangan....


tangan dan kaki haruslah berseri ye puan2...tenyeh jgn tak tenyeh....

lastly, uols mesti lah check muka tu kat dlm cermin....
touch up apa2 yg patut...nak letak kat dahi ke, rambut ke...
ikut suka uols lah....
See, cepat je kan tips make up i nie......


Uwaaaaaaaa!!!!! Sayang oiiiii, abislah ibunye blusher.....

Moral of the stori : Sharing is Caring ~ especially kalo u sepah2kan ur stuff ~
& Girls Will Be Girls ~ regardless of their age! ~

Thursday, October 15, 2009

... aktiviti makan ...

Aktiviti makan, makan dan makan i bukan je on weekend ye...hari2 keje pun still continue...

My opis nie buat division by division nye jamuan raya....haruslah attend kan...tu pun ada satu dua yg i tak gi...time tu me posa...ni dah settle posa dah leh le join :)

Ni jemputan bahagian finance....Food semuanya yummylicious. Menu yg i ingat is nasi impit, kuah kacang, bee hoon goreng, satay, mee rebus, cake bagai...tapi i makan nasi impit and kuah kacang je bukan makan skit tau, bykkkkk...tingin nak makan tu je so bedal tu je lah kan hehehehehe Dorang ada lak sessi karaoke bagai...bos bos semuanya sporting, dpt nyanyi dan 'sumbang'kan satu dua lagu ngehehehe. Neway, thx ye zack jemput i..~ cam le dia baca blog i kan ~, next year, janganlah segan2 nak jemput i lagi hehehehe

Ni lak jemputan dari HR. Food pun yummylicious...roti jala, satay, nasi beriani, rendang bagai...and kali nie me jamah roti jala je... time tu i sampai dah lewat sangat, sbb nak kena settlekan keje dulu ~ ceh ceh ceh, cam pekerje contoh je kan, takde maknyanya :D ~ so rasa cam tak cukup masa je nak makan lenlain coz time dorang pun dah nak closing gitu hahahahaha...Takpe, asalkan i dah datang, memenuhi jemputan dorang kan....

Tapi nak tergelak lah gak kan coz masa ke HR tu, i rasa cam artis gitu hehehehe jap jap org tu nak amik pics, jap jap dgn org nie...tapi sayang, 1 pics yg reramai kat atas tu tak clear...minta tolong someone snap kan...tu gambar w'ouls satu geng, bukan senang nak dpt berkumpul cenggini... yg i bergambar dgn dua org adik2 tu lak.. i kenal dah lama dah dengan dorang nie... they are close with me...dari anak dara sampai dorang dah beranak pinak...i nie dorang anggap cam kakak dorang gitu lah...dorang byk share susah senang dorang dgn i.....moga2 sampai ke akhir hayat w'ouls semua berkawan kan.....

Thx geng jemput i, next year jemput lagi tau, kali nie i akan terpacak awal2 kat situ, makan semua food hahahahahaha buurrrppppp alhamdulillah syukur, kenyannnnggg :D

Wednesday, October 14, 2009

... kemesraan ...

Dok kat umah, anak 2, 3, 4 org nie, kkdg aduhsss fenin kepala kan...Jap jap gaduh, jap jap baik, jap jap menangis, jap jap ketawa, jap jap sunyi sepi, scenario biasalah tu kan...Tu lum masuk sound system mak pak nye lagi.... hehehehhe...

Dolu2 i ada gak risaukan how will my 3 older kids especially Emerald nak accept adiknya Sapphire yg jauh beza umurnya tu kan, with Emerald 9 tahun beza....ekceli, mcm i dengan my sis gak lah...9 tahun beza...syukur alhamdulillah...so far, takat today, lum lagik laaa dorang berebut or bergaduh...dorang byk give in kat Sapphire and suka manja2kan Sapphire. Takat suka2 nyakat Sapphire sampai she nak cry tu biasalah kan ngehehehehe...

No matter what dorang tengah buat, tengah tengok tv fav show dorang ke, tengah blajar ke, tgh buat homework ke or tengah layan internet...bila sapphire datang ngendeng, mengacau, merengek nak ajak main, dorang will take a break, layan sapphire walaupun kejap...

Syukur alhamdulillah, my worries bout keserasian antara dorang hilang serta merta bila i dpt tengok kemesraan and the love between si abg & kakak2 terhadap adik dorang tu....

Nie lah yg dikatakan : bagai aur dgn tebing...ke air dicincang takkan putus :D mana lebih tepat ek? fail tul bm i kan hahahahhaha

Tuesday, October 13, 2009

... program Ahadku ....

Sambungan adengan makan2 raya i ;) ...nie program ahad.....

Pepagi me dah ke umah my kezen, cantik deconya...brekpas raya :), sembang2 & lepak2 situ jap...lepas tu nak ke ofis i nye jamuan raya....ajak si kecik nie balik...tengoklah muka monyot dia tu takmo salin baju dah syiok main hehehehe...

Ni kat Restoran Sri Melayu, opis i nye open house....pengat durian dia superbbbbbbb!!! rugi tak 2nd round sob sob...tapi disebabkan byk lagi umah nak diterjah...simpan skit perut yg dah agak kekenyangan nie...

Lepas tu, terjah ke umah ex-bos SH...ada kambing goleks tu :D, i baru je nak snap pics, ada budak nie gi diri depan kambing tu, tak nampak la plak...takpe lah nampak sipi2 je pun ok lah kan...tapi masa w'ouls gi, kambing yg dah siap potong dah habis, kena tunggu yg satu lagik tu...

Of coz, w'ouls tak tunggu...w'ouls makan lite2 je & minum cendol then angkat vontot nak ke open house lagi....Perut dah sendat dah nie, tapi takpe lah...gi jengah muka pun kira ok lah kan...

Ni, ke rumah Sis Lina....sampai sampai je tgk ibu2 vogue dah ada...sis Masviona and Sis Atty... me dok sembang2 jap dengan dorang...perut dah tak leh masuk apa2 dah...so me jez minum air je tapi Sapphire mewakili i makan spagetti Sis Lina masak.....

Sebelum baliks harus bergambar togeder2 lah kan.... cam artis rasanya..camera sana sini hehehehehe...thx sis for the invitation....Dah settle tu, ingat nak gi terjah umah my aunt...tapi disebabkan perut dah teramat sangat sendat, me roger2 me auntie, postpone hari lain hehehehehe...

Confirm habis syawal, me kena timbang pukal!!!!

Monday, October 12, 2009

... hari Sabtu ku ...

Salam isnin my fwenz....

So, amacam ur wikenz? best? mine is great walopun ada plan i yg tak menjadik tapi still enjoyable...Weekend yg kejenya makan makan dan makan :D gambar tak byk amik coz samada bz nak makan or bz jaga si kecik or kemalasan....Rasanya alasan yg last tu yg supercede the rest hehehehe...

Neway, sabtu tengahari gi ke umah kawan SH utk beraya...umah dia cantik tapi malu lah nak amiks pics kan...

Lepas ke situ, gi my 2nd bro nye open house...ni tak tau lah category open house ke open shop gitu coz dia buat kat Restoran NZ garden cafe yg kat Jalan Ampang tu hehehehe...apa2 pun the food was delicious.... Thx to my bro nye family ....

Sebenarnya lepas tu ada planning nak ke bangi...tup tup dpt panggilan hangit dari my BIL dorang nak datang umah....so cancel program lain teruslah balik umah....silat sedikit sebanyak kat dapur tu...and tunggu tetamu sampai... dorang stay sampai malam...so kekdahnya, me tak kemana2 lah malam tu :) Mohon maaflah pada jemputan yg kat area bangi tu...w'ouls tak dpt gi lah...rancangan tergendala gitu...

Ahad??? me tired dah nie...mata nak lelap je nie...Now dah kul 1am....esok dah nak keje...ooooohhhh...ini n3 auto publish utk esok pagi ya.....

So hari Ahad nye program, sambungannya tuuuunnnggguuuu.....

Friday, October 9, 2009

... weekend ...

Yeah....dah weekend pun....lama tak wish uols for the weekend kan...

Pasti uols tengah bz dengan open house ...samada yg akan buat open house or yg akan hadiri open house kannnnn...

Ya ampon...me tak buat open house lah, umah sekangkang monkey nie tak muat nanti kan...tapi kalo ada yang nak datang, roger2lah i...lagik suka kalo leh roger 2-3 jam awal..leh le prepare apa2 yg patutkan....I pun ada invitation utk open houses weekend nie dan insyaAllah akan ku usahakan menghadiri semuanya :D habis raya nanti, harus i gi timbang pukal body i nie kan hehehehe...

Neway, yg nak buat open house, smoga segala persediaan dan majlis uols berjalan dengan lancarnya... Yg nak gi beraya, safe trip, enjoy ur raya juadah, take care and enjoy the moments...
makacih en google pinjamkan pics utk di-edit :D

... birthday big bro ...

Semalam birthday my big Bro. So pepagi dia dah roger2 ajak dinner togeder2...Set!!! Sib baik restoran dekat je dgn rumah...Restoran Ar-Rayyan...layan pics je lah ek...

Ni antara tetamu yang hadir, famili members je pun...aunty, kezen bagai ada dlm 5 meja semuanya......tapi me tak sempat take byk pics...byk yang nak dipot pet kan :Dand ni plak part of the food yg sempat amik pics...

and jeng jeng jeng...the birthday bog ehem ehem...man :)Smoga Abang panjang umur, murah rezki, sihat sejahtera and hepi2 sokmo ya....bila bizness dah berjaya jgn lah lupa pada famili ya hehehehehe