Monday, August 31, 2009

... My Merdeka Baby ...

Khas buatmu Sapphire, my merdeka baby :)


Ibu mendoakan semoga sapphire menjadi seorang anak yang solehah dan muslimah yang sentiasa taat kepadaNya. And also for you to grow up to be a beautiful, loving, caring, joyfull and thoughtful child. You have brighten up our days and gave us hope and to you my dear child, all of us love you soooooo much....

Semoga Allah swt melindungimu sentiasa....amin.

... merdeka ...

To all my Malaysian fwenzz.....



Selamat Meraikan Kemerdekaan Yg Ke 52...

Sama-samalah kita mendoakan kesejahteraan dan keamanan negara tercinta kita ini ya....


MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA!

Saturday, August 29, 2009

... penang ...


Yeah, today i balik kampung....

tq en google pinjamkan gambaq


Penang here i come.....by the time uols baca nie, ntah2 i dah sampai penang....Bestnya nak berbuka with family.....sesapa yang teragak nak jumpa tu...roger2 lah ya....

Smoga highway tak jam and i have a safe and smooth journey.....insyaAllah....

Friday, August 28, 2009

... yabedabeduuuu ...

Sronotsnya hujung minggu nie....
3 hari cuti tu, yabedabeduuuu....
So jez a simple wish from me to all my dar-links...


Kalo ada planning nak travel jauh, safe trip....and have fun.....
Take care!!!
Smoooccheess & hugs.....

... wuduk ...

I trima email ni bebaru nie and wud like to share it with uols....

Wuduk

1. Ketika berkumur, berniatlah kamu dengan :
"Ya Allah, ampunilah dosa mulut dan lidahku ini"
Penjelasan : kita hari2 bercakap, dan berkemungkinan ada benda2 yg tak berfaedah.

2. Ketika membasuh muka, berniatlah kamu dengan :
" Ya Allah, putihkanlah muka ku di akhirat kelak. Janganlah Kau hitamkan muka ku ini."
Penjelasan : Ahli syurga muka putih berseri-seri.

3. Ketika membasuh tangan kanan, berniatlah kamu dengan :
" Ya Allah, berikanlah hisab-hisab ku ditangan kanan ku ini. "
Penjelasan : Ahli syurga diberikan hisab-hisabnya di tangan kanan.

4. Ketika membasuh tangan kiri, berniatlah kamu dengan :
" Ya Allah, janganlah Kau berikan hisab-hisabku di tangan kiri ku ini "
Penjelasan : Ahli neraka diberikan hisab-hisabnya di tangan kiri.

5. Ketika membasuh kepala, berniatlah kamu dengan :
" Ya Allah, lindungilah daku dari terik matahari di Padang Masyar dengan Arasy Mu. "
Penjelasan : Panas di Padang Masyar macam matahari sejengkal di atas kepala.

6. Ketika membasuh telinga, berniatlah kamu dengan :
" Ya Allah, ampunilah dosa telinga ku ini."
Penjelasan : Hari-hari kita mendengar kata-kata kesat, umpatan, fitnah dll.

7. Ketika membasuh kaki kanan, berniatlah kamu dengan :
"Ya Allah, permudahkanlah aku melintasi titian Siratul Mustaqqim "
Penjelasan : Ahli syurga melintasi titian ini dengan pantas sekali.

8. Ketika membasuh kaki kiri, berniatlah kamu dengan :
" Ya Allah, bawakanlah daku pergi ke masjid2, surau2 dan bukan tempat2 maksiat"
Penjelasan : Qada' & Qadar kita di tangan Allah.

Ramai di antara kita yang tidak sedar akan hakikat bahawa setiap yg dituntut dalam Islam mempunyai hikmahnya yang tersendiri.

Pernah kita terfikir mengapa kita mengambil wuduk sedemikian rupa?
Pernah kita terfikir hikmah yang kita perolehi dalam menghayati Islam?
Pernah kita terfikir mengapa Allah lahirkan kita sebagai umat Islam?

Bersyukurlah dan bertaubatlah selalu. Semoga kita sama-sama beramal ibadat memohon keredhaaNya...

Wallahualam.....

renung-renungkan lah dan slamat beramal.....

Thursday, August 27, 2009

... mood ...

Kejor smurf kejor...tangkap smurf tangkap.... Gambar ikhsan dari en google...


Sebenornya saya dah kehilangan....bukan kehilangan apa pun....kehilangan mood... mood nak buka internet, mood nak snap gambor, mood nak download gambor, mood nak menulis n3 bagai....nie dlm proses nak mengejor mood...tu yang semalam mendiam 1000 patah perkataan tu :D plus bz pun iye ....

Btw, i nak say thx a million kepada semua yg tolong i on the recipe ikan masin tu....most cara yang uols buat tu i dah try.... tapi tul lah, probly ikan tu kot yg tak elok.....nanti lah i nak cari ikan masin pari yg elok skit....errrmmmm agak2 camne lah ghupanya ikan pari masin yg elok skit tu ek... hahahahahaha me and my dilema ikan pari masin :D

Again thx to all yg sudi komen and i cuba tangkap 'mood' i tu secepat mungkin ya :)

Slamat berposa, berbuka, bersahur dah beribadat...take care uols.....

Tuesday, August 25, 2009

... toloooooonggg ...

Buah cempedak diluar pagar
Ambil galah tolong jolokkan
Saya mak budak baru nak blajar
Memang dah salah, tolong tunjukkan...

Pepagi dah berpantun kan...sebenarnya nak minta jasa baik uols...i nie bukan nya pandai masak..takat lepas makan sekeluarga kira oklah kan...nak dipanggil chef uisssh jauh sekali...

Nak tanya kat uols macamana nak goreng cempedak .... eh eh tak lah, mentang2 pantun cempedak kan tapi cempedak goreng mmg sodap :) Neway, nak tanya kat uols camna nak goreng ikan masin nie nak bagi garing krup krap krup krap gitu.... ni kalo tak silap i lah kan, ikan pari masin kan.... kategori ikan masin lah tu...I akui nak goreng ikan sempoi cenggini pun i tak reti tau ~ sila gelakkan i :D I sanggup diketawakan asalkan i dpt ilmu mengoreng ikan pari masin nie muahahahah

Coz semalam SH tingin nak makan ikan nie...1st time lah i try goreng ikan nie...tapi masyaAllah, lepas goreng tu, time berbuka nak makan...liatnya kalah chewing gum gitu....SH cakap ikan nie sepatutnya krup krap krup krap....ya ampooooon laling...me memang tak tau...takat nak goreng ikan pekasam ke, ikan sepat masin ke, masak kari ikan masin ke leh le....dah biasa...yang nie, i tak sangka akan jadik liat cenggitu...

Apa yg i buat semalam is i potong kecil2 ikut 'ulas2' dia tu lah kan. Then basuh, tos, panaskan minyak and goreng.....where did i go wrong?

So my fwenz yang bijaksana, yg mmg terrorist memasak, toloooooooooggggg!!!! :D Tenkiu atas tunjuk ajar uols....Jasamu dikenang gitu :)

Monday, August 24, 2009

... kekasih gelapku ...

Salam isnin uols.....amacam ur weekends dgn agenda posa memasing...mine biasa2 je... ni tgh cuti skolah plak kan...bestnya jadi student leh cuti2 lelama kan hehehehehe... amende lah i melalut nie...

Last friday, ada sorang driver kat ofis w'ouls nak pencen, so division dia buat jamuan makan for his farewell plus sempena menyambut ramadhan....my opis mate ckp driver tu kekasih gelapku :D Bukan apa, i kenal 'uncle' nie dah lama ~ semua staff bahasakan dia uncle ~.... rasanya dah almost 12 years kot... and dia pernah drive one of my ex bosses. Kiranya both of us pernah bekerja for almost 4 years together sebelum dia transfer ke division lain but we are still close...

Dia nie walaupun berlainan agama tapi baiiiiik sangat orangnya. Masa i preggy dulu, pernah skali i tingin nak makan buat mangga jeruk...so ingatkan time lunch nak turun beli lah kan...tup tup before lunch dia dtg antar kat i. Bukan kat i aje dia berbuat baik, dgn most of the staff dia baik...dia tak pernah buat perangai, or tinggikan suara...

Dia nie minat main tabla and lepas nie dia akan join dengan group ghazal main kat rtm kot kalo tak silap i...rancangan apa i tak tau...katanya dia akan inform bila dah confirm...

Dengan sengajanya i letak color sephia kat food tu sooo tat tak nampak mengancam sangat hehehehe...yang gambar bertiga tu plak antara opis mate i yg rapat dgn i la....

Neway, uncle, w'ouls semua gonna miss you.....take care!

Friday, August 21, 2009

... last lunch ...

Lunch hour tadi me kuar dating2 dgn sis Dee.... last lunch seblum posa nie kan...zana tak leh join. Ada program tersendiri ;) Cik Puan Dee tingin nak makan KFC yg ada prawn stix nie... tgk gambar promo cam gedabak besor stix dia tu...

Siap Cik Puan Dee pikir leh makan habis ke dgn 2 ketul ayam lagik tu....bila datang her order, i pun terus je order set yang sama coz the stix are very small je :D tapi both of us nak tersenyum2 je pasal air dia coz dah le tak leh tukar air lain, kena gak minum air kenduri kawin tu...air sirap hehehehe...mmg terasa cam air sirap kenduri tu... Btw, KFC ada jual bubur lambuk gak tau..regenya RM1.50 kan dee... available dari kul 4pm - 8pm je...promo free je nie...takde komisen pun ;)
Lepas lunch i temankan Duta Nichii ni sopping...sis baju2 raya ke tu hehehehehehe...nak tengok bajunya...tanyalah tuan badannya...me ater namapun temankan...so cuci mata je lah.....

***************************
Oh nie plak terjumpa dlm folder i, so tempek je lah skali...ni western food masa i gi dating2 dgn SH bebaru nie...dating after opis je pun hehehehe lepas tu tapau lak utk yg lain tu :) Makan kat Food Court D'Zana kot namanya....food court nie terletak dekat Ampang...kat dgn Carrefour Ampang kat jalan yg nak tuju ke Bukit Belacan tu....food kat situ rata2 not bad....mmg leh layan...



Okey lah my fwenz....Have a relaxing weekend... Slamat bersahur, slamat berbuka posa and slamat berterawih....take care ya......

SMOOOOCHEES & HUGGGSSS

...mohon maaf ...

Salam my fwenz

First and foremost, seandainya tanpa i sedari, i telah terkasar bahasa, terlanjur kata, maupun berkata-berkata dan telah menyinggung/menyakiti hati uols, i nak memohon maaf sesangat...

So, now i nak ucapkan...

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al Mubarak
Selamat Menunaikan Ibadah Puasa
Selamat Beramal Ibadat
Semoga Allah swt memberi keberkatan
dan nikmat kepada kita sepanjang di bulan yang mulia ini!
ALLAHHUAKBAR!!

p.s : makacih sir google pinjamkan pics utk i edit2 buat kad nie :D

Thursday, August 20, 2009

... johor ~ last ...

Kiranya nie last story lah pasal johor trip tu... virus malas dah menyerang :D

Rata-rata food kat johor mmg superb... Breakfast dah settle kat hotelkan... So lunch and dinner w'ouls kuar makan laaa... tapi pics tak amiks .... like i said, i malu nak snap, takut mereka2 pelik tengok pe'el i..Manalah dorang tau i nie blogger kan...
Tapi satu dua food yg wajib w'ouls makan is this laaa...telur pindang ~murah banget ooo kat sana ~ and oso murtabak johor...lazattt.... of coz w'ouls oso makan mee bandung muar, mee rebus johor, otak-otak bagai lah kan...kiranya nie trip JJCM gak lah kan...

W'ouls tak gi sopping malls pun. No sopping mopping. Don't ask why lah, agaknya memasing malas or perhaps nak avoid crowded places coz of the 'wabak' kot. Dah la tu, musim hujan kot kat Johor time tu...Kalo tak lebat, renyai... So, round2 dok dalam kete je.

W'ouls ada gak gi round2 kat Kota Iskandar. Sunyi sepi je tempat tu...Dah beroperasi ke tak ek...ntah le...pejabat menteri2 dan kerajaan bagai lah kot kat sana....Lebih kurang cam mini Putrajaya ...tapi w'ouls round pun hari Sabtu petang *ihiks* mau tak sunyi kan....

Fun gak lah pegi kali nie...Tapi tak puas hati skit. I lah hehehehe sebab tak dapat jumpa my johorean friends...next time perhaps ya...

Wednesday, August 19, 2009

... tujuan ...

Tujuan sebenarnya i ke Johor coz of SH laaa.... sbb apa...dia dah abis blajar skolah hehehehe... kecik2 takmo blajar, dah besaq baru nak blajar kan isk isk isk. ooopssss, jgn marah lah laling :)

It's his convocation day... Syukur alhamdulillah dia dah habis his MBA. Lega dah i skit. Pejam celik pejam celik, dah settle 2 tahun dia belajar :D He took part time, during weekends....


We're proud and happy for him... sebab tu lah i tak leh nak gi dating2 dgn sesapa coz i want it to be his weekend... dia bz dgn rehearsal bagai and oso his fwenz pun ada sama... my reason for the very little pics *ahaks* malu i tau....

Neway, nak crite kepentingan skit...hari konvo tu, mmg semua org dlm dewan tu pakai mask tau... even the chancellors yg dok atas pentas pun pakai gak..yg tak pakai is jez tunku raja zarith tu .... iyelah kan, nanti bila amik gambor tak lawa *ihiks* Graduan2 pun semua pakai, tapi bila naik stage dorang take off, lepas turun je stage, pakai balik...bagus kan...

Syukur alhamdulillah everything went smoothly and smoga SH's future will be brighter bling bling *ihiks* ~ famili leh tumpang sama gak kaaaannnn ~

p/s : to be continued...

... hotel ...

Ok pasal my trip tu kan, let me story pasal hotel dulu ya... W'ouls stay kat Pulai Spring Resorts.. Ekceli i rasalah tempat tu lebih sesuai utk golfers..Coz hotel tu dikelilingi dgn padang golf... Tapi if ur partner gi golf, ouls leh gi swimming, layan wayang ~ 2 show per day ~ and even ada spa bagai. but no shopping mall :D Tapi me tak sempat gi tu semua infact, me tak sempat pun jelajah habis2an hotel tu... kenkonon bz lah kan *ihiks*


Hotelnya superb.. Service pun superb. Untuk famili, w'ouls amik yg 2 bedroom apartment.. 1 bedroom king size bed and 1 bedroom yg ada 2 single bed. Ada living area and oso ada a simple kitchen but no cooking lah iye. Oh of coz 2 bathrooms...


Food dia sedaaaappp.... macam2 ada... nasi lemak ~ SH ckp sambal dia sedap, i tak try pun ~ ada hash brown, ada sausages, ada pastries, ada bubur, ada crispy beef bacon ~ i loooove this ~ ada pancakes......mmg yummy lah.... but i tak snap byk pics, ada malu skit...


So, dari segi hotel accomodation.... best!

p/s : to be continued...

Tuesday, August 18, 2009

... i'm back ...

Salam my dar-links....yup, i'm back...


Amik ko....gambar i posing...kot2 lah ada yg merindui ku *ihiks* takde maknanya....sebenarnya nie nak show kat sis perantausepi....familiar tak kain tu sis....dah siap buat baju and i dah pakai pun today.....


Neway, crite pasal ke Johor nantilah ek i story.... takde byk stori pun....gambar pun tak amik banyak...i malas and malu lak nak amik pics kali nie...iyelah pergi dgn org yg tak tau i nie blogger kan...jadiknya nanti dorang kepelikan apsal lah minah sorang nie asyik nak snap sana sini *ihiks*

And again, sorry to my kawan2 johoreans...i tak contact uols pun.... mmg tak kesempatan nak dating2 bagai...

So, insyaAllah esok lusa i stori..now nak kena settlekan keje2 yg dilambakkan utk i nie :( So as and when i sempat, i will terjah kat blog uols k....

Till then...take care!!!

smooches & hugs....

Friday, August 14, 2009

... weekend ...

Salam my fwenz...

Syukur Alhamdulillah, Fridays here again....sapa tak suka fridays kan, long lunch hour...
To those nak gi dating2, gathering bagai...have fun and enjoy...

And the weekends is also here...it means, leh bangun lewat, leh spent time with ur love ones, leh gi jenjalan and leh do things you love doing....
To those yang gi je jenjalan take extra care and safe trip...
Talking about trip.... today & monday i cuti...
I nak je Johor... ada hal skit... rasanya tak sempat nak dating with any bloggers... ya ampun my johorean fwenz..... next time ya...

So till i meet u guys again...on monday kot...Take care!
Smooches & hugs from me....

Thursday, August 13, 2009

... tag for ayuthesun ...

Nama i telah diseru kat blog sis Ayu yg sememangnya ayu. Kiranya ni i melangsaikan saman i iye sis :

Nyatakan 5 fakta menarik tentang pemberi tag ini :
1. Friendly
2. Jovial
3. A loving person tat comes from a loving family
4. Yellow lover
5. Caring

Nyatakan 5 fakta diri sendiri sebelum memilih penerima tag seterusnya :
~ sessi naik 'lift' lah nie ~
1. Family comes 1st
2. Calm during emergencies
(nie testimonials from my family iye)
3. Loves my fwenzzzzzzz termasuk u, u, u and uuuuuuuu
4. Papel lover ~ fan of barney ke *ahaks* ~
5. Suka motip2 butterfly


Nyatakan 5 hobi sebelum memilih penerima tag seterusnya :
1. Blogging
2. Travelling
3. Eating ~ see the body laaa :)
4. Shopping ~ window shopping pun ok
5. Arts & craft


5 org penerima tag seterusnya....
errrmmmmmmmm sape ek....jeng jeng jeng
~ no one ~

... bahang ...

Dah mula dah rasa bahang posa kan .... ke bahang raya ... ermmmm

Kat ofis nie dah start la aktiviti jualan kuih muih...dah 2 minggu org dah mula bagi sample kuih muih raya utk diorder....tapi kuih samprit yg pic bawah tu kan...tat's my fav. every year mesti i order kat budak yg sama nie...sedap maknya buat...semua terasa...kkdg tu tak tunggu raya... bila tingat nak makan, i order aja. Gambar tu pun gambar i amik dari stok i baru amik utk makan sblum posa hehehehehe....yummy!
Ada lagi a few org bagi tapi nie je yg i snap... kerepek2 pun ada dijual...kiranya macam2 ada...

Yang nie plak my fwen bebaru nie gi bandung...dia bagi kek amanda / kartika nye kek...dia sendiri lupa kek apa yang dia beli...tak kisah lah... bedal je...tapi kek2 nie i tak leh makan byk sgt coz manissssss....

So uols dah order kuih ke...or homemade kuih....

Wednesday, August 12, 2009

... buat apa tu ...

Buat apa tu....

sampai mencangkung nie...
uish....gigit jari plak....

~



~



~



~



~



~



ooooo ..... geram tgk cat ghupanya :D

Tuesday, August 11, 2009

... Avin Damia 2nd birthday party ...

1st time in my life i mendapat jemputan dari Keluarga DiRaja oooo...Keluarga diRaja Masviona untuk menyambut Princess Avin Nurdamia nye 2nd birthday party 9 ogos bebaru nie.

Neway, ibunda dan anakanda dua-dua memakai pakaian sedondon gitu...so sweet...si Princess Avin pun steady je dia...walaupun i rasa dia agak letih and ngantuk but like a true princess dia still mengukir senyuman yang manis sgt bagi rakyat jelata yg hadir *hugs* Masa time nak tiup lilin senyum je dia, pandai tul dia posing bagai...

Food was yummliicious...ada laksa, mee hoon goreng, karipap, buah2an, jelly yg diukir2 berbagai rupa dan mcm2 lagi....ada games utk anak2 dan juga ibu bapa...best...tapi i tak stay lama kan sempat tengok satu dua game je....

Ada gak permainan for kids...sempatlah si sapphire main kejar2 bubble and oso melompat2 dalam 'mini istana' tu and melayan goody bag dia :)
Dan tak lupa, me and acara snap sana, snap sini sblum me berundur diri....Walaupun me agak shy2 cat...me membranikan diri gak menegur blogger yg pames amos nie semua...

Sis Mummysyafie org pertama i nampak masa masuk dalam dewan tu. Terus i gi ke meja dia and join her famili. Lembut berbicara tul orgnya. And anak2 dia soooooo putih like mummy dorang and soooo adorable! nak kidnap leh tak sis... Tengoklah si wawan tu, most of the time, dia tutup telinga coz tak suka bising speaker hehehehehe cute. Sorrylah sis, me tak pandai berbual sgt, agak shy2 catlah...dah tu, si sapphire jenis tak tau dok diam like ur kids...nak itu lah nak inilah....
Lepas tu sis Dee plak sampai dan join us....Sis ur doters cute aaaa...and mimi tu friendly cam u :D
I nampak dayang-dayang pames amos sedang bz, kehulu kehilir...takleh jadik nie...kena gak paksarelakan mereka snap pics with me hehehehehe so sempatlah i tarik sorang2 :D

Ni with the sweet, jovial and cute sis Mummysya. Comel tul orgnye! and anak dia segorjes ibunya. Walaupun i lum pernah jengah blognye, tapi she very the peramah one tau...lepas nie pasti i ke 'umah' u tu..
Sis Attyfir pun ada. She is very lawa and peramah. Sorri lah sis, tak leh nak sembang lelama dengan u...u nampak kebzan banget....
Cik adik manis Wanie pun bz gak...org kuat tu, kesana kemari i tengok dia...masa i nak snap pics dengan dia, katanya yg sedang dukung wawan anak mummysyafie tu, "jgn marah iye kak, i ada anak dah"...tapi bila tanya anak umur brapa, terus gabra cari mummysyafie plak hehehehehe..fail la sis kalo anak tak tau umur hehehehehe...lawak tul cik kak nie...and dengar crite lepas majlis tu, dia tak brapa sihat, i hope u dah recover by now..cian dier...

Ni plak si jorges Mrs Mondok. 1st time jumpa dia, diintroduce by cik dee. Lepas nie i will terjah blog u k...She very gorjes, sweet and ayu.
Jez before i balik...jeng jeng Cik Puan Lily nie. I memang tingin bangat nak jumpa dia. Orgnya lembut berbicara, tenang and oso a loving mummy. Terkilan la i sis, tak dpt nak amik pics with ur heroes. Coz i mmg suka baca hal hero2 nye yg sememangnya kreatip...

Last but not least, to dearest Cik Puan Masviona trima kasih beribu2 lemon sbb sudi menjemput w'ouls sekeluarga. Smoga murah rezki uols sekeluarga sis. And dearest Princess Avin, smoga menjadi anak yg solehah ya sayang...

Truly, we enjoyed ourselves....had a great time meeting kengkawan ku yg pames amos tu semua....

Sorry i had to rush back home. Emerald tak sihat....but in the end, malam tu i pun terus demam and flu till today... but all in all... syioknya jumpa-jumpa, mengeratkan silaturrahim.....

Monday, August 10, 2009

... buku deko ...

Lepas sessi lontarkan sore tu, i follow sis Dee ke opis dia, tunggu kat foyer sementara dia naik atas amik sumthing for me.

Dapat a belated birthday gift from Sis Ayu. Thanx so much dearie! Suka banget! Susah-susah je tau...Sorrylah hari Rabu tu i tak dpt attend skali sesi makan-makan tu...Next time akan ku cuba redah gak hehehehehe...and again thx again and again and again ya dee tolong ambilkan for me...jasamu dikenang :)


Ayu nie cam tau2 je i suka part2 ID nie...tapi i nie bukannya pandai deko pun...suka tengok buku2 deco, kkdg layan website deco...memang minatlah....truly sis, thanx a million for this lovely book!

smooches & hugs...

p/s : i'm down with flu & fever uwaaaaa.... mencik tul flu nie...bengkak abis mata i...

... kotak merah ...

Apakebendanya kotak merah tu kan.... 'red box' la uols hehehehehe...sessi 'menyumbangkan' lagu! Tapi itu kalo i yg melalak...kalo orang lain, sodap je bunyinye...Yes. Hari Jumaat lepas, lunch hour kan lama, so dee dah roger2 i hari khamis booking utk gi melalak kat pavi... I ok je, no hal, kalo keadaan opis rilek skit lah kan....

Neway, khamis tu, balik umah, mula lah i tanya kat my kids...ni lagu apa, sapa nyanyi bagai...hahahaha my kids kepelikkan, apa kena ibu dorang nie :D SH tak ckp apa, tersenyum je...dia tau sgt wife dia nie, confirm takat backup singer je, tajuk lagu pun tak tau...lagu on tau melalak ala sopan backup singer je, kalo bagi mic terus menyepi phobia mic kot hahahahahaha...taklah sebenarnya, i takut kalo i melalak mau ribut taufan melanda kl hahahahahahaha....apa lah i dok merapu nie...

So, Friday tu, menapak lah i ke red box, pavillion.... tapi i pegi pun dah lewat.... biasalah, wajib settlekan keje2 dulu...Sampai sana, geng dah warm up makan and nyanyi....me dok sat, gi ngadap food dia, buffet... asalkan dpt isi perut i ok je hehehehe

Sapalah agaknya pilih lagu nie...ermmmm "oh bangau oh bangau, kenapa engkau kurus...macamana aku tak kurus, lum makan buffet" hehehehe



Bab, melalak jgn tanya...i FAIL! hahahahaha.... sora i katak puru dengar pun takut :D takat jadik backup singer merosakkan lagu leh le :D tapi asalkan ada camera, harus posing dgn mic kaannnnn, aksi mesti happening hahahahaha Yg dua org lagik tu, LULUS!



Dee * Zana * Rasp


So, next sessi bila...sapa nak amik i jadik backup singer, sanggupkah hahahahaha... Apa2 pun it was a great sessi melepaskan stress kan...

Sunday, August 9, 2009

... birthday nephew ...

Petang semalam my bro buat 1st birthday celebration for his only son. Sepanjang persiapan tu, i tak dapat nak gi tolong coz, sapphire kan tak sihat...So kali nie, i tak tau apa2 gi terjah cam tetamu kehormat je..hehehehe...

Neway, jamuan start 2.30 gitu tapi i sampai lewat sgt coz sapphire tido. Nak tunggu dia bangun confirm lagi lewat...Kul 3.30 gitu i angkat je dia...dalam car dia dah bangun tapi agak moody... Bila sampai sana, org ramai, mulalah dia buat adengan 'malu tapi mau' dia...

Why i say that... sapphire nie bila berdepan dengan boys or guys yang dia tak kenal, mulalah dia pejam mata, ala-ala tido gitu kan, and berkepit je dengan i.... adui....tengok lah aksi dia nie... about setengah jam kemudiannya baru lah leh buka mata 100% tapi tak gerak mana sangat pun, still kepit dengan i....

Food dia sodap.... tapi i tak leh nak snap sgt piccas coz dok bz dengan sapphire kan....Nasi putih ada, nasi beriani ada, ayam masak merah, kurma daging, acar buah, dalca, fruits, sausages dll....
Tetamu pun ramai, from our own family members, ke jiran tetangga and fwenz ....

Tapi yang best tu, one of my SIL's fwen sempat lagi tu bawa business ke sini...dia jual tudung hehehehe..layan aje lah.....respek la org camni, business minded tul tak kira tempat...

And this is the birthday boy! my nephew... dia nie mmg putih melepak...he is the fairest dalam semua cucu my mom... and suka menyengih....masa i snap gambar dia nie, dia tgh pandang bawah kat sapphire yg melekap kat kaki i...heheheheh...
Neway, bro thx for the invitation and smoga ur business sukses... ariff, cik yang doakan semoga u grow up to be anak yg soleh and make ur parents proud.... oh btw, dorang nye tema is simpson... sampaikan goody bag dia bagi pun tema simpson...cute kan!

Saturday, August 8, 2009

...contest exabytes ...

Pepagi buta i gi jenjalan.....jalan dlm dunia ciber je laaaa hehehehehe

Singgah blog cik dee nie haaa...tup tup tgk ada contest anjuran exabytes, sempena sambutan kemerdekaan ke 52 ~ proud to be a malaysia beb ~ Me j a r a n g2 nak join contest2 bagai, tapi i rasa cam senang je contest nie. So, why not i give it a try.... tak yah slogan, tak yah karangan bagai...isi borang pun seco'et je, see :

We will pick the winners randomly! So, good luck to all of you!
*Remember to ask your friends to write your email in the referrer's email field.

...sonang banget kan...try la kat sini.

Jom lah kita try beramai-ramai. Mana nak tau tuah kita kan...Kalo menang dpt iphone tu *ihiks*
Tapi nak minta tolong la...Kalo uols join...jgn lupa letak email i as referrer ek ~ espritrasp@yahoo.com ~ Thx and gud luck!

Nite2 uols....sweet dreamz....mimpi lah iphone tu hehehehehe
.....

Friday, August 7, 2009

... nasi tumpang ...

Rezki di pagi jumaat...1st time i tgk nasi nie...

Opismate i bagi. Katanya, nama nasi nie, nasi tumpang...dari kelantan. Sapa org kelantan kat sini..mommy lily...tul ke nie nasi tumpang... bukan apa, opismate i nie kkdg suka tipu ~ gurauan ~ i. Kkdg i nie agak blur gak aaaa.... Neway, thx bro! next time leh bagi lagi, i leh tumpang makan *ihiks*

Nasi nie, nasi biasa, dibungkus cenggitu... Jadik cam nasi impit plak... lauknya rendang apa ntah and sambal udang. Sedapppp.... Makan satu dah kenyang. Syukur alhamdulillah...

So, sempena dah jumaat nie, wajib lah i kan ucapkan kat uols' have a beautiful weekend with ur beautiful family & fwenz....

Sesapa yg nak travel tu, safe trip. Those yg nak celebrate birthday bagai, have fun. Tapi whatever u do, remember do take care....

Smooches & hugsss....