Friday, July 31, 2009

... weekend :) or :( ...

The weekend is finally here. I tak tau nak ni :) ke nak :( ....

Why me feeling like tat... I'm hepi to be spending the weekend with my family tapi kerisauan banget plaks bout my precious Aqua...

Saturday, 1st August, he's gonna..

Ke India

Untuk apa....kalo bukan for his love of ...

Sebelum2 nie dia dah pernah pun ke Thailand, Singapore, Brunei bagai tapi tahap kerisauan i tak lah cam skarang nie... Skarang nie kan dengan kes H1N1 nie...jadiknya risau plak i terkenangkan dia berada jauh di sana. Dia akan pergi dgn lagi 2 org teammates dia and sorang official lelaki... tapi iyelah kan, seorang ibu pasti risaukan anak2nya and dari jauh ibu hanya leh doakan keselamatan dia...smoga my precious Aqua dilindungiNya slalu ....

Neway, tu uols...take care and ...


SMOOOCCHHEESS & HHUGGGSSSS :D

Thursday, July 30, 2009

... the Cik Puans ...

Tengahari semalam, big boss inform i dia nak kuar lunch appt lepas tu terus gi for his meeting! Hoye...cepat2 i capai hp, set appt i plaks...

Lunch utk cik puan-cik puan lah iye hehehehehe....set bagai, i pun zass kuar.... Tempat kejadian : The Lodge Paradise.

and the Cik Puans yg i jumpa are Cik Puan Dee ~slalu dah jumpa kan~ , Cik Puan Lina yg lembut je orgnya~2nd time jumpa nie~ and Cik Puan Ikiqzana ~1st time jumpa~ Puas hati i. Lama sungguh i tak berdating-dating gini rasanya...

Tengok food tu 3 jenis je kan, sbb I dengan Cik Puan Dee order benda sama ~tak perlu la amiks pics 2x kan~ beef keow teow with gravy lebih kurang gitu lah bunyinya...air berbeza lah iye, me minum ice lemon tea and cik Puan Dee air limau suam kan.... Cik Puan Zana makan chicken chop and air carrot kot... and Cik Puan Lina makan nasi goreng apa ntah namanya dengan air laici kot...i tak brapa dengar time order2 tu coz agak kebzan skit dgn my hp nak settle something ....


Tapi lepas settle roger sana sini situ, aman damai leh bersembang....pot pet pot pet, snap sana snap sini, sampai ada sorang tu terperasan posing ingat nak snap her pics, tapi sebenarnya dia diminta snap pics org lain hahahahaha siapakah org tu, biorlah rohsia... And adat blogger yg tegar lah katakan, bila food datang je, mulut dok pot pet tapi tangan memasing dah kuar hp nak snap pics food hehehehe

Sblum berpisah Cik Puan Zana ~she very ayu & sweet gitu kan~ gave me a token of our friendship and i hope we'll remain fwenz forever ya ..... suka banget with the gifts... i dpt 4 heart tealights ~cam simbolik gitu, kita berempat :D~ and oso the cute minnie keychain! suka suka suka sgt! Tq soooo much ya...

Tapi mmg best lah dpt jumpa-jumpaan nie...hope korang tak lah serik nak jumpa dengan i ek...Thx for spending lunch with me walopun short notice gitu :D

Wednesday, July 29, 2009

... kete ...

Jom kita nyanyi k....
Papa ku pulang dari kota...

Papa ku belikan kereta...

Kereta kecil warna merah...

Boleh ku bawa ke sekolah...

Beriya-iya Sapphire drive kete tu padahal dia tak tau daddynya yg control dari jauh...hehehehehe Yg syioknya, daddy dia buat statement "bestnya main kete nie, lain kali kalo ke sini, u gi lah shopping biar i layan Sapphire main kete" wuhuuuuuu i loike!

Tuesday, July 28, 2009

... lucky me ...

Salam my dear fwenz.... how are you? sihat? Me lum sempat terjah lagik umah uols...nanti2 me go terjah ya...

Petang semalam, before i balik umah, i kemas skit2 drawer opis i nie. Lucky me! Terjumpa la plak voucher utk menghabiskan duit i muahahahaha... Almost terlupa ooooo...due date pun dah jez round the corner...So, petang nie, harus i 'pit stop' kat klcc. Sesapa nak ke sana leh jumpa2an *ihiks* me sensorang je today...nak merembat skit, then ciao balik umah le if takde nak buat apa2 dah kan...


Then baru jap nie, my recept tepon kata ada tetamu nak jumpa i...i pun zas ke depan lah kan... Memang ada sorang tetamu nie jumpa i, pass me a paper bag and said "Dari Mrs x" ... i cam terpingga2 and tanya skali lagik dari sapa? "Mrs X" katanya... tetiba teringat plak my recept ckp tetamu ni dari Sykt ABC...ooooo baru lah i tau sapa and i amik beg tu and say thanx kat dia.

Reason why i terpingga2 tu, i ada gak sorang ofis mate nama sropa with Mrs X nie, and today i requested something from her... tu yang buat i pelik coz tetamu yg dtg tu, bukannya staff ofis i nie, and apa kena mengena dgn mrs x ofis i nie...ghupanya nie Mrs X lain...hehehehe wat a coincident kan...i rasa tetamu tu mesti kata i blur sesgt coz mmg muka i blur semacam je..

Kepada Mrs X, thx for ur gifts....suka banget...btw, reason i letak namanya Mrs X, coz dia request identitinye dirahsiakan....Thx dearie...totally love the watch...leh matching plak dengan my plate yg i dpt bebaru nie :D see i dah letak atas my desk. Now i can easily know the time and have my lunch break gitu hehehehe and bertambah lah koleksi FMs i, best2 and the food, yummy yummy.... balik nanti nie...jap je abis tu :) thx again dearie! Next time, kita jumpa2an ya, insyaAllah...

Bertuah tul i today..alhamdulillah...syukur kepadaNya...

Monday, July 27, 2009

... gifts ...

Salam to all. How are you & how's ur wiken? Great I hope :)

Hari Jumaat lepas, rasa cam berada di awang-awangan je hehehehehe...

But 1stly i nak ucapkan trimakasih to sis Dee. Baik hati tul dia nie, menapak beribu-ribu tapak ke opis i semata2 nak serahkan kiriman nie, "Sis thx ye, jasamu dikenang, nanti bila2 i free, i blanja u k!"

Ada kirima
n dari sis Nani yg soooooooooooka cekelat! i loike i loike i loike! Sweet je plate tu kan....then dapat lilin papel, alahai sis, syg nak guna, mmg utk hiasan je lah :D thx a lot and love u too dearie! lama kita tak jumpa kan..nanti bila2 kita dating2 ya :)


Dah settle kegumbiraan i nie, jez before i nak 'close shop' ptg jumaat tu, jeng jeng dpt lagik satu gift. Mmg kezutan la....tak ku sangka! Tersenyum malu i tau.

I nak ucapkan
ribuan trima kasih to sis Perantausepi. Susah je lah sis nie. Adus malu i tau! I teramat sangat suka the gifts nak nak bila kain tu bermotipkan papel karer & barang-barangan motip si rerama tu kan...thx sis!
Korang jgn pikir yg i tempekkan the gifts yg i dpt nie coz nak riak ke apa ek. Nehi! Nehi! Takde langsung niat cenggitu but it's a way for me to tell uols yg i dah trima and tat truly appreciate them!

Thx to all for accepting me as a fren! Ain't i lucky to be surrounded by great friends! Love each & everyone of you! Smooochhes & hugs......

Friday, July 24, 2009

... beautiful weekend ...

Jez nak wish uols.....
Don't we jez looooveee the weekends...
Take care and have fun!

Smooochees & hugs...

... koleksi ...

Last friday, masa cik Dee datang ke opis i, i turun jap dengan dia, konon nak temankan dia beli lunch kat Pasar Siang, Jalan Tengah nie...kat situ mcm2 ada... sesapa yg keje kat are KL nie, kalo hari jumaat long hours kan..naik lah monorail sampai ke stesen raja chulan ~ ermmmm napa nama raja chulan ek, bukan sultan ismail??? pelikkan ~ neway, turun yg opposite wisma genting tau...turun2 je dah start dah gerai2 niaga kat situ...food, baju, jajan, tudung ntah apa2 lagi ada...dari hujung jalan nie, sampai hujung jln ke weld tu....every friday tau! ooopppss dah melencong crite i nie...

Neway, masa i turun temankan dee, food i tak beli tapi i gi beli cam pencil case nie....i beli 2 case..satu i bagi kat my precious emerald lah...satu i rembat..bukan isi pencil tapi isi my koleksi lipsticks...



Penuh gak pencil case tu. Baru lah i terasa cam byknya lipstick i nie...ooooo tak leh beli dah le lepas nie :) Kaler my lipsticks pun nak sama je semuanya...hehehehe... yg nombor 1, 2, 3 tu lum guna pun lagik...


Yang bawah is koleksi lip gloss i. Utk lip balm, i leh pakai yg brand nivea nie je..if i guna lain, my lips will mengelupas. Sib baik lipstick tak kisah apa2 brand pun i leh bedal. Lips gloss plaks yg warna merah dah 3 dah i give away coz me tak suka lipstick or lip gloss kaler merah, rasa cam tak sesuai dgn i....tapi yg merah i tak beli, dpt free bila beli set makeup, takdelah membazirkannnn.... :)

Seriously, i rasa i better stop buying lipsticks...yg dok ada nie pun ntah zaman bila nak habis, isk isk isk....

Wednesday, July 22, 2009

... jawapannya ...

Wokezzz.... nak tau jawapannya.....jeng jeng jeng....

1stly let me explain utk clue ke-2 yg dalam bentuk anagram tu....Sesapa yg suka masuk treasure hunt faham apa maksud anagram tapi sesapa yg tak biasa dengan treasure hunt nie...maksud anagram ialah "perkataan yang dibentuk dengan mengubah kedudukan huruf-huruf dalam perkataan lain" contohnya :
Masa boleh menjadi Sama.... jadiknya
Giant Air Man adalah "Gitar Mainan"

So jawapan tepatnya ialah Gitar Mainan.... dan tengoklah aksi Sapphire main gitarnya....apalagi...let's do the twist..... Bunyi gitar, irama twist ~ p.ramlee
Dan pemenangnya : ya ampon, ngak ada...

Aiseyman...baru ingat nak belikan gift utk pemenangnya tapi looks like kena postpone lah kan... next puzzle perhaps :)

* autopublish tapi dah tersalah tarikh...due esok..ya ampon kengkawan! Terlebih timing lak :)

... jom teka ...

K kengkawan....jom kita teka ... eh bukan kita... cuba uols teka, apekebendanya nie :)
Senang je tu ha.....



Dateline : bila dapat 1st jawapan yg tepat..
or by esok 23, julai kul 12 tghari~ mana2 dulu k..
Pemenang : 1st person yg teka betul la...
Hadiah : biasa2 je...
1st Clue : ianya keras & mengumbirakan :)
2nd Clue(anagram) : giant air man


Gud luck.....

p/s : 1st, atas permintaan, i dah letak clue yg ntah apa2 hehehehe
2nd, penambahan clue, siapa yg biasa treasure hunt, gud luck, jawapan dlm BM iye.....

Tuesday, July 21, 2009

... my 1st ...

Ni crite last week, baru nak dibuat n3...tak kisahlah lah kan....

Ni lah my 1st pair of shoes. Gamaknya slama nie i berkaki ayam ke? *ahaks* No no no. Ni merupakan my 1st pair of shoes given by my precious gems, it's their birthday gift to me. 1st time ooo dorang belikan i kasut, i tak kisah kasut apa pun, selipar jepun pun i trima. Sungguh terharu rasanya. They use their own pocket money. No doubt the money originated from me oso kan..hahahaha. It's the thoughts tat counts! Mmg i tak sangka lah...rasa nak nangis pun ada! I feel truly blessed....


SH pun ada gak bagi kat i adiah...eckeli i ingatkan adiah i the trip to langkawi tu je ..but before we left kl...tadaaaaa he gave me this...i loike! Walaupun barang2 makeup i byk lagi, no harm tambah koleksi kan hahahahahaha...thx love! and the perfume 'Bali Dream' tu wangi...hah! Bali...eh nak ke bali lak ke laling hahahahahaha....verangan verangan...

Syukur Alhamdulillah, murah rezki ku ini...........

Monday, July 20, 2009

... moralle ...



Yesterday is actually birthday mama vogue nie. Tapi due tu some technically problem by my streamyx kat umah, i was not able to open my the internet, uwaaaa. Therefore sis Moralle, let me send you my wishes today ya. I'm not a woman of words though, tis is jez a simple wish from me to you.....hope it's not too late!

Many people will walk in...
And out of my life...
But only a true friend like you...
Will leave footprints in my heart...
Your friendship is a precious gift...
And I will always treasure...
You are a special friend to me...
I wish you a life filled with happiness and love...
A life filled with good health, wealth and great success...
As a special thank you for being a true friend to me...
Because you deserve it my dear dear friend...
For you are definately one of the best...
Happy Be-Lated Birthday My Dearest Friend...

Friday, July 17, 2009

... hadiah ...

It's Friday...yeah! Esok cuti2 :D

Tadi lunch hour sis Dee datang nak jumpa i. I nak minta maaaaaaff sesgt kat dia coz, dah le susah2 menapak ke opis i nie, terpaksa tunggu lah plaks and tak leh kuar lunch togeder2. Like i say lah...dua tiga menjak nie i agak ke-bz-an...ya ampon ya sis...and sori lah sis, meja i tu sepah cam kapal k****g karam. ooooooo sis Dee dah jumpa dengan Si Lebam, lembu ku yg bocor itu hehehehe

Dia datang bawa buah....buah tangan ngehehehe i loike.... Thx sis! I loike banget...

Yg teddy bear berendam dlm tub bersama body lotion, shower gel & bath fizzer tu is my birthday pressie...i loike, papel kaler...bear tu kena ke bagi kat sapphire ek sis..... cute banget cam nak letak kat opis nie je hehehehehehe

Yang lagik satu tu FM from Sabah...yeah! bertambah koleksi FMs ku...Again, thx ye dearie...

And to alls my dar-links...slamat beristirehat over the wiken...have fun, take care and enjoy....

Thursday, July 16, 2009

... star ...

Al-kisah 'Star'

starfish



starfruit

Star Wars series

~ nursery rhyme ~

and my all time fav....


...




...




...




...




...


...




my star child...


hehehehehe she jumpa star stickers and she stuck them on herself and sang twinkle2 little star...
p/s : pics credit to sir google

Wednesday, July 15, 2009

... eksiden ...

Ni kejadian sebelum ke Langkawi. Pagi masa otw ke LCCT, kat cyberjaya. W'ouls almost nak sampai kat satu trafik lite simpang empat lah kan. W'ouls perasan satu kete wira putih cam terhoyong hayang semacam je tapi dia nya dari arah yg berlainan. Time tu lampu hijau, so kete w'ouls mmg tengah bergerak.

Tetiba leh lak kete tu corner, masuk ke jalan w'ouls...terkezut giler both of us...nasib baik SH sempat elak ke kanan i coz kete tu mengarah ke kiri i tapi still ketenya langgar kete w'ouls...

SYERRKKKKKK! kuat bunyinya.... 'Allah hu akhbar, Allah hu akhbar' tu je kalimah yg terdengar dlm kete w'ouls.....Then semuanya sunyi kembali.....Our car stopped moving. SH tanya "semua ok? anyone hurt?" "semua ok" was the reply...w'ouls kuar kete....

Dia byk gesel belah i. Side mirror pun dah berkecai bagai. Ni je gambar kete w'ouls yg i sempat amik. Lain2 pics tu dlm hp SH. Sapphire pun dah start merengek, coz dia nie kureng skit dgn kaum Adam yg dia tak kenal. Iyelah yg stop tengok kejadian nie mostly kaum adam. Plus mungkin dia pun agak terkejut and tak paham dengan keadaan kecoh time tu....


So, we w'ouls kena gi buat polis report bagai. Yang langgar w'ouls nie berbangsa Arab..budak2 muda. Masa dia ckp dengan w'ouls, nafas dia ada bau arak. Dia nak bayar on the spot tapi w'ouls insist to claim insurance bagai.


Ni pics kete dorang, i amik dari dlm kete jez before w'ouls dibawa ke balai polis by org workshop tu. Rezki w'ouls lah time tu, ada sorang abg keje workshop tgh otw ke workshop dia, driving blakang kete w'ouls. Dia pun nampak eksiden tu, memang sah2 salah kete budak Arab tu. And oso kat situ ada CCTV. Senang, clear cut lah kes nie kan. So, abg nie lah tolong antar w'ouls ke balai polis and ke LCCT.

Neway, bila budak2 arab nie tau w'ouls dah call polis, and polis dah nak datang, i tengok dorang memasing asyik mengunyah chewing gum and minum air mineral je. Lantak aaaa... tapi mmg sah dorang ni ada minum minuman keras... coz ada sorang mamat nie baru balik keje. Dia keje kat satu restoran and dia ni pelayan. Dia ckp mmg dorang tu minum arak kat restoran tu...
sapphire dgn muka innocentnya :D di balai polis...

Lepas settle report kat balai polis bagai, we sat down to discuss on the trip. Mula2 i ckp kat SH cancel je lah trip tu coz my mood dah off dah.. but he insisted nak gi coz that is one of his gift for my birthday. Pikir2 punya pikir... i tak nak spoil mood my family kan....so we went to buy ticket on the spot...rege dia mencanak tinggi ooooo... sorang dlm RM300+. Adusssss...nak buek camno, SH nak gak gi and he says he doesn't mind spending extra coz it's part of his effort to cheer us up after the incident...

But disebabkan eksiden ni, i really don't feel like going anywhere. Mood i really down laaa.. I didn't buy anything for anyone except pada yg dah kirim ongkos tu kan....

But i really bersyukur no one was seriously hurt. I sorang je yg cam luka skit and my left hand rasa cam 'lenguh'2 gitu...

Tu lah kan...malang tidak berbau gitu. Kekadang nie, kita dah amat berhati2 tapi dah termaktub kejadian tu tetap berlaku. I redha tapi sambil tu i juga kena lah muhasabah diri i nie .... Tapi i teramat-amat bersyukur coz my family is well and unharm... Syukur Alhamdullilah...

Tuesday, July 14, 2009

... my trip ...

Syukur Alhamdulillah .... Yezzar, i'm back :)

Today, i still bercuti :) Esok baru start keje.

Firstly, sblum terlupa ~ umur dah bertambahkan *ahaks* ~ i nak ucapkan thx pada yg mendoakan i sekeluarga for the safe trip. And juga trima kasih berbanyak atas ucapan hari jadi i tu, and oso to sis Moralle, thx for the lovely n3...malu i tau *blush* You are indeed a true friend!

A'ah, baru2 nie was my birthday.... Syukur alhamdulillah i masih disini, masih dapat menyambutnya bersama yg tersayang...

OK bout my trip. Kita cuti-cuti malaysia ya...Jom zoom ke.....


Yes we went off to Langkawi. Ekceli ada kejadian sebelum w'ouls sampai ke destinasi nie...tapi tu n3 kemudiannya lah iye. I will try to make a simple n3 bout tis trip coz rasanya ramai yg dah ke sana pun. Lagipun kali nie gi, i tak byk melawat kawasan sgt, coz hujan. So w'ouls nie kan baru baik demam, so takmo lah berbalik demam tu... W'ouls byk round2 island tu je, dok dlm kete, snap pics pun dari dalam kete...

Jom layan pics je lah iye.... I stay kat Kampung Tok Senik. Memang ala-ala kampung gitu. If uols booking tru Agoda leh dpt cheap tau...ermmm dalam rm80 camtu, tak sure..tapi if uols tak kisahkan dok kat yg ala-ala kampung lah kan...bukannya cam kat hotel gitu :D tapi tv, fridge, air cond semuanya ada lah *ahaks* not so kampung kan...


Ni gambar kat Underwater World. OK lah ke sana. Oh! Yes! If sesapa lum pernah ke sini, ada 1 tip, save duit nye tip :D Masa uols nak beli tiket tu, tunjukkan MyKads or MyKids semua yg gi tu... Leh dapat diskaun byk gak aaaa...Ingat tau!! Coz kat situ mmg dorang tak tulis apa2 pun pasal diskaun nie... Tapi kalo pelancung...ya ampon, ngak boleh....bayar je lah yg seadanya...

Ke Padang Maksirat, Beras Terbakar tu pun i sempat gi kejap je....Time tu renyai tapi memandangkan w'ouls langsung tak kemana-mana, redah gak aaaa...

Oh ya, nie antara pemandangan di sana... Gambar yang tepi laut nie, cuba tgk kat pantai, tak de sesapa mandi kan..sbb hujan la tu...
Ni gambar w'ouls pusing2 island...nampak sawah bagai...btw, tu le kete yg w'ouls sewa. Kete kebanyakkan dah booked...


Oh iye, kalo ke sana, wajib beli barangan gamat bagai and oso coklats...murah.... i beli mostly kepada yg memesan je... Bila balik sini, tengok2 utk diri sendiri tak byk lak rembat... not in the mood sama kot *ahaks*


Well, itu lah lebih kurang stori morri i ke sana, 3 days 2 nights stay...tak byk pics amik pun. Kalo Ada rezki, next time ntah bila nak gi lagi lah ke sana... Till then...Syukur alhamdullilah slamat pergi and balik and thx to my darling SH for this gift trip!

Saturday, July 11, 2009

... excited ...

Excited sgt nak gi jenjalan....

Doakan i slamat pegi and pulang...
Tak jauh pun...
Dekat je....
Nanti i balik, i stori morri k...

Friday, July 10, 2009

... weekend ...

To all my dear dear dar-links...

have a wonderful weekend...

enjoy ur weekend...

have fun ....

take care of urself & family...

btw, i'll be on leave on...

will be back at work on wednesday...

auto publish n3s...kalo sempat ada lah *ihiks*

till we meet up again..

smooooccchheeess & hugggssss

... hadiah ...

Petang semalam i was a bit down... tapi something cheered me up...

Jeng jeng jeng.....satu kezutan gak aaaa sbb tak expect apa2 pun kan...

Wah..... i loooooiiikkkee banget...joget lambak i tau muahahahaha...habis gegar bangunan nie cam ada earthquake gitu :D dpt hadiah from sis perantausepi coz menang poooooop kuiz yg sis buat aritu *ihiks*

Udah le ada butterfly, papel kaler lak tu...soka soka soka....see the butterfly dah fly and dah jadik penghuni tetap kat flower i tu and the book tu nanti i tulis2 k....... sis, makacih byk2. Totally make my day!

Thursday, July 9, 2009

... salam ...

Salam my dear fwenz....

Aaaccchhuummmmm....dah le selsema, 'umah' nie plaks dah berabuk sawang bagai. Wait aaa i vacuum skit2 dulu *ihiks*

Wokezzz, dah clear skit. Windu tul i kat uols tau. Eventhough i tak update kat sini, i ada gak terjah blogs uols cuma tak sempat nak tinggalkan jejak je.... maaf lah iye, tapi i akan mulakan jejak kasih i tak lama lagik...me very the bz but not bz body iye *wink wink* Dalam dok bz2 nie, leh plaks i jadik kekurangan kesihatan. Dah gi clinic and amik ubat dah pun. Tunggu masa nak recover jek nie.


Hari rabu baru nie, i ada upset skit with someone kat opis nie. Nak let off stim terus i roger2 my partners in crime ajak go makan2...muahahahaha i loike! Dengar stori morri from dorang2 nie lega skit rasa downunder i tu kan...Ni lah my partners in crime...mau taknya, kuar sapedek dari kul 12.30 sampai kul 2.45 tau. Tapi nie semua i dah baeeekkknya slow talk and dpt approval dari boss masing2 *ihiks* kiranya crime yg diapprovekan gitu muahahahaha Lagik pun, kalo nak makan buffet kena lelama skit kan kan kan....


Ni antara food yg i amik...yess...all mine muahahaha...i meratah je...makan buffet jadik rugi ooo kalo tak makan byk2 ~ alasan baeeek nye :) ~ Nasi bagai i tak sentuh...tapi i rasa dolu2 food kat EQ nie lagik sedap compared dari skarang nie. But sib baik dia nye bread pudding & teh tarik still maintain kesedapannya....


To my dear dear buddies, thx for ur time and support..... susah ooo nak cari kawan senang susah bersama gitu kan....next time we go makan2 lagik k *ahaks*