Tuesday, June 30, 2009

... hiatus ...


Nowadays i've been pretty hectic...
Kat opis bz, kat umah bz...
Nak break sapedek pun lum tentu dpt ...
Rasa cam tak cukup masa je...
Nak update blog tak berkesempatan,
Nak gi jenjalan kat 'umah' uols pun tak kesempatan...
Kkdg tu ada yg sempat baca,
tapi tak sempat nak tinggal jejak plaks ...
Ditambah plaks for the next few days nie ...
I am anticipating double triple gaji muahahahaha tu i slalu doa2kan ...
No lah.... anticipating double triple work ...
Jadinya for the time being ...
I'm on HIATUS...
I mohon undur diri untuk sehari dua tiga ...
Till then do take care!!!

Smoooocchhess & Hugsssss

Monday, June 29, 2009

... eat.laugh.share ...

Jom pizza! Eat.Laugh.Share..


My precious Agate nak mamam pizza sempena her birthday aritu...

But we decided to gi makan2 last Thursday coz time tu my precious Aqua leh balik umah. His school is hosting a hockey tournament jadik studentsnya dibenarkan pulang awal coz the dorms pun will be used... yippeee!!! And bonus point, bonda i pun in KL time nie, leh le selebret togeder2. And disebabkan all of us nye taste nak makan cake lain2, i pun beli kan je slices of the cake....senang crite...everyone gets what they want kan :D

Sepatutnya i nak cuti hari isnin kan...konon nak ke Penanglah. Tapi pepagi Sabtu Sapphire demam. Cancel the whole trip...but syukur petang sabtu tu dia dah tak demam lansung till today. But we still decided to cancel our leave, simpan for next time kot ~walaupun ku tahu cuti ku banyak kan ~ Jadiknya i'll be back to work on monday ...

p.s: kepada sesiapa yg pesan jeruk tu...ya ampooonn, next time lah iye, bila2 i balik penang i will buy kan...

Friday, June 26, 2009

... bon voyage ...

Agaknya hari nie hari sedih sedonia ke *ahaks* Yg ikon2 dua org tu, i tak kisah sangat pun..they will be missed by their family and frens lah kan.

Tapi kat our ofis, there will be some people leaving the company. Walaupun i tak rapat dengan kesemuanya but they too will be missed.. Hope they'll have a better future wherever they go...

a simple gift to them...

And to tis lil' lady...walaupun, we are not the bestest buddy, but i will be missing you. Kawin nanti jangan lupa jemput ya. I doakan u'll have a brighter future... Bon Voyage....

And oso... to u, my dear fwenz, have a great wiken...InsyaAllah we'll meet up again hari selasa..me cuti hari isnin, tapi kalo i rajin, i update le kat umah iye :)


have fun.....pics credit to sir google

Have a wonderful great wiken...make beautiful memories with ur love ones...take care!

Smoooch & hugs.....

... ikon ...

Dua ikon terkenal Hollywood meninggal dunia hari nie....
Farrah Fawcett

Farrah Fawcett, 70s tv icon and Emmy Award nominee, has died. The world is a sad place today, mourning the death of a television icon and an international role model, Farrah Fawcett. The beautiful Farrah Fawcett, only 62 years old, has died of anal cancer which had spread to her liver. Fawcett's battle with anal cancer started in 2006 with numerous treatments and hospitalizations that followed. Fawcett leaves behind her long-time love Ryan O'Neal, and their son Redmond O'Neal.

LOS ANGELES - Micheal Jackson, the "King of Pop" who once moonwalked above the music world, died Thursday as he prepared for a comeback bid to vanquish nightmare years of sexual scandal and financial calamity. He was 50.

Jackson died at UCLA Medical Center after being stricken at his rented home in Holmby Hills. Paramedics tried to resuscitate him at his home for nearly three-quarters of an hour, then rushed him to the hospital, where doctors continued to work on him.

"It is believed he suffered cardiac arrest in his home. However, the cause of his death is unknown until results of the autopsy are known," his brother Jermaine said. Police said they were investigating, standard procedure in high-profile cases.

Thursday, June 25, 2009

... share ...

Nothing much to say..but something to share....

The most difficult phase of life
is not when no one understands you;
it is when you don't understand yourself.

Have a great day uols!

* smooochhess & hugggsss *

Monday, June 22, 2009

... dating mating ...

Saturday + Restaurant NZ + bekfast = dating mating :D

Ni second time jumpa this sweet lady. Niat nak jumpa sbb ada something for her, tapi i plaks yg dapat goody bag....wuhuuuu! *blush* Memang tak expect pun hadiah for being her 'May Top Commentor' gitu :)


This time, zikri ada. Dulu tak dpt jumpa coz dia ada kelas tambahan. Zulfan plaks haritu peramah tul...ntah apa yg disembangkan, i tak brapa paham, coz sora dia pelan plus bahsa german pun ada lagik skit2. So i ikut nasihat mamanya "iye kan aje" hehehehe cian dia..sowi zulfan, aunty dah bertahun2 tinggalkan kelas bahsa 'german' tu aaaa, tak ingat dah. Ika dah leh jalan, so suka dia jenjalan melawat kawasan :D Phewittt rambut dah makin lebat aaaa...

Ni goody bag yang i dapat. Syiokness oooo. Banyak tul dihadiahkannya. Malu i tau. Dalam malu-malu tu leh kecek2 kids lagik tu hehehehe Shirt Sapphire tu haruslah sapphire nye kan...Yang sticker tu sis, yg rama2 tu jadik milik i coz i loike...hehehehehe Lagi satu sticker, Emerald nye. The pens both girls dapat ~ nie yg i kecek, but had to choose, sticker or pen, so of coz i amik sticker butterfly tu :) ~ suka dorang tau... and i totally loooove the key chain... sepasang gitu! Micro tshirt tu i nak bagi kat aqua. Deco dalam bilik dia :) Thx soooooo much sis, from all of us. We totally love ur presents :)

Lepas sembang2 dengan sis Afkar'z, settle sesi gambar2 and tukar2 goody bagi, i terpaksa minta diri dulu. Sapphire dah start nak keluar tanduk :) Dia nak gi 'co' - jusco... so after salam hug hug smooch smooch off w'ouls ke jusco...

Thx iye sis sebab sudi jumpa-jumpaan...hepi banget i :)

p/s : nak promote skit nie.... t-shirt sapphire tu hasil kerja tangan Cik Puan Afkar'z sendiri. Kalo uols nak order leh tau...click sini je

... agate ...

My precious Agate,

Happy Birthday Darling!

No matter how many birthdays come and go,
you'll always be my little girl.

Ibu pasti doakan yang terbaik for you. Do the best that you can and be proud of it and be proud of who you are...and remember sayang, if you're beautiful inside, you'll forever be beautiful....you make me proud!

Smoga menjadi anak yg solehah, dimurahkan rezki, dipanjangkan umur, sihat sejahtera dan menjadi umat yg mulia.

xxxoooxxx,
~ ibu ~

Sunday, June 21, 2009

... Father's Day ...


To all fathers, dads, daddys, abahs, ayahs, bapas, papas etc etc etc....
Whatever u're being called, today is your day....
so i wanna wish to
my laling SH,
my FIL,
my loving, supporting uncles ...
and to my very own dad
~ i miss u soooooooo much tat it hurts,
and i hope u know tat we love you dearly ~
have a wonderful Father's Day!!!
You are all loved....

Friday, June 19, 2009

... wrapping ...

Last 2 weeks, i went out to buy a few presents...tapi sampai semalam benda2 tu elok je dok dalam plastik..So early tis morning, masuk opis je, i buat a few small kads and settlekan keje2 wrapping. Leh buka kaunter wrapping hadiah le lepas nie *ihiks*


Tapi rasanya next week la kot mula proses posting plaks. Iye, i ada utang 3-4 orang hadiah tapi tu la...insyaAllah iye, next week i will find time to post the presents...Tunggguuuuuuu...OMG! tetiba teringat ada lagi satu hadiah harus dibeli utk wedding tis weekend *ihiks*


Neway, the weekends here...so kengkawan semua. Take care and have a fantastic time with ur love ones!

SMOOOCHHESS & HUGSSS

Thursday, June 18, 2009

... trendsetter ...

Hari me very the bz, tak sempat update and jenjalan pun...So kita layan pics je lah ek....Pics with the hat trendsetter gitu muahahaha

Mula-mula dia amik yg no. 6...tapi agaknya susah nak muat kepala dia tu...dia tukar..
amik yg no. 0....suka hati je dia ....
mmg dia nie suka try letak benda atas kepala dia, the ckp 'nice....' :D
Kids and their imagination...



Wednesday, June 17, 2009

... darahku ...

Negaraku...
Tanah tumpahnya darahku...

*ihiks* sebenarnya hari nie opis i buat kempen derma darah....dari kul 9.30am - 4.30pm
So, meh ikut i gi menderma :)

Mula-mula isi borang... I antara org yg terawal tu yg agak lenggang lagik, tapi lepas i dah settle derma tadi, ramai tul yg dah menuggu :D Buku merah tu i nye, sbb i dah pernah derma sblum ni, tapi for 1st timers pun akan dpt gak buku nie nanti...

Lepas isi borang, ada stages lain plaks...Kat sini dia check blood group darah kita. Tengok tu, i org yg kelima, count the blood laa :D bersemangat dalam kecut hahahahaha. Kat sini gak dia akan check hemoglobin kita, berat badan kita and bla bla bla...Lepas tu ada lagi 2 stage lagik..


Eh eh...i see someone, Cik Puan Ajee, org baru dalam dunia blog gak nie... gi lah terjah blog dia to welcome her :D *sis, jgn lupa update* Bersemangat tul dia coz dia org kedua kot :) She is the lady in black..


Sebenarnya i nie agak cuak gak, seriau part cucuk2 nie, tapi sbb nak bergambar kita senyum dulu...muahahaha. Then bermulalah acara cucuk langit oppps silap cucuk lengan :) dan mengalirlah darahku ini ~ ayat sungguh skima ngehehe ~

Dah settle derma, kita rest jap 10 minit dan makan2 skit and amik sendiri lah sijil penghargaan tu yg masih kosong...pandai2 korang lah tulis nama atas sijil tu ye :)
Syukur alhamdulillah, ada rezki i tahun nie utk menderma....

Tuesday, June 16, 2009

... rapi ...

I memang melanggan majalah Rapi...now dah berwajah baru oooo, nampak lebih ceria and lively... I loike...

Infact, rasanya cam isi kandungannya pun lagi menarik tertarik gitu...Psikologi je kot muahahahaha... Neway, lagi satu syiokness nye ada menu seminggu untuk penurunan berat badan dalam isu nie. Adakah i akan ikut or takat baca je muahahahahaha..kita tunggu dan lihat..

Monday, June 15, 2009

... aloha ...

Aloha uols...

I had a hectic but delightful saturday! Pagi, kena settlekan hal ehwal rumah and personal bagai. Then kul 3 lebih camtu off we went to umah my aunt. Ada parti buih ngehehehehe buih lah sangat kan. Birthday kezen2 i. Tarikh lain-lain tapi sesaja celebrate togeder geder *ihiks*

Tema 'Aloha - Let's Hula-hula'

Biasalahkan parti, harus ada goody bag, games bagai :D Cupcakes tu my kezen yg buat, cantik sayang nak makan *ihiks* Syiokness dpt spend time with my family. Family i nie, very close knit. My aunts, uncles, kezen, nieces & nephews, memang rapat sesangat. Neway, to the 'hula girls' hepi birthday!!



Dalam kul 6.30 we had to make a move back home coz ada wedding plaks. So balik rumah, siap2 bagai, kul 8 lebih singgah my bros' house coz they nak babysitter my precious...so both of us, dating togeder2 ke function tu plaks.


I slalu gak gi wedding tapi don't know why i terpaut tul dengan this function. Everything was sooo sweet dgn bertemakan pink, lavender and white kot. Memang berkenan lak i tengok. And the pengantins pun gorjes...food was delicious.... all in all mmg marvelous! To the newlyweds ~ cam la they baca my blog kan ~ smoga berbahgia hingga ke akhir hayat....

Sunday was declared a resting and kemas-ing day *ihiks*....

Best kan wiken, tak sabar for the wiken muahahahaha ~ baru je nak start keje today dah pikir ke wiken ~

Friday, June 12, 2009

... Love Peace Not War ...

Syukur Alhamdullilah, hari nie dah pun jumaat...

Sooo, looking forward teramat sangat for tis wiken. Naper ek. Tahap kebosanan kat opis nie, dah meruah limpah. Petang semalam, something made my blood go upstairs. Habis dari lunch sampai dinner i tak leh makan. Hilang selera bagai ~ ada chance nak kurus ek *ihiks* ~ Bila solat rasa tenang tapi bila dok sesaja, dikenang2kan, angin twister tornado muncul semula.

Mula2 tu ingat nak 'off' je hari nie, tapi i nie jenis prefer to confront the 'situation'. Tak suka sit in the dark and assume. Not a healthy habit. Life's too short to ponder upon the uncertainties. Jadik here i am today. Pagi tadi I 'terjah' my big boss and 2nd big boss, jez to make myself be heard and to get some kind of explanation.

Syukur alhamdullilah, things are a lil' bit clearer now...at least i tak lah 'lost' dlm 'haze' yg melanda skarang nie. But yet, I shall see samada 'kata hanya tinggal kata' or they really meant what they say. Time will tell kan.

Ni sipi2 'tornado' nie, melepaskan luahan hati kat sini. Jarang-jarang i cenggini kan, so ya ampon ek atas luahan perasaan nie. I'm not perfect maa...

Neway, let's put away the heartaches and sorrows. Love peace not war, muahahaha. Let's enjoy the weekend togeder-geder with ur loved ones.

Skarang nie, jerebu agak teruk kan, so pada yg sensitive tu, take extra precaution tau..pada yg nak travel tu, safe trip. Coti skolah pun dah habis. So para2 parents, barang2 skolah anak dah ok? ~ ingatan utk diri sendiri *ihiks* ~

Have a great weekend uols....smooocchh & hugs!

Thursday, June 11, 2009

... layannnn ...

Meh kita layan award & tag k.

Dah berkurun terimanya tapi sbb gi tempah frame tu yang lambat nak gantung tu *ihiks* ya ampooonnnn
Thanks kepada pemberi2nya. I loike. If ada yg dah beri and i tak amiks sbb byk bebenor i makan semut ~ lupa la tu ~ silalah remind i iye. I really appreciate it dar-links :D macih!

********************************************
********************************************

Ni plaks nak settlekan tag pasal salah satu benda yg agak penting dalam hidup kita semua...

1. Ape jenama tepon bimbit ?

~ Nokias

2. bila beli?
~ ya ampun, : 1st one dalam 2005/6 kot 2nd probly 2007/8, tak sure aaa

3. kaler ape?
~ both warnanya gabungan hitam & kelabu :)

4. brape bnyk msg ade dlm inbox?
~ 1st ada 7, 2nd ada 10

5. siapa yg bg msg kat u yg terbaru?
~ 1st - doter
"morning ibu, love u" gara2 next sms nie mesti nak minta topup :D
~ 2nd - my laling aunty

6. gambar yg jadi wallpaper?

7. knapa sayang tepon bimbit tu?
~ keeps me connected to my family & fwenz

8. brape lme dh gune phone tue?
~ sila lah kira sendiri ek ikut tahun kat atas tu :)

9. siapa insan yg akan ditagged sterusnye?
~ anda, anda dan anda tak perlu buat hehehehe

Sis Ikiqzana , kira settle ek hutang i nie, zaaasssss :D

Wednesday, June 10, 2009

... ditindas...

Gara-gara ditindas, sampai terwee-wee gitu...tengok lah dah basah sudaa...

Alahai cian LEBAM ~ sblah matanya yg pepel kaler tu cam lebam *ihiks* ~
Tangan gebus yg menindas, i lah tu *uhuks*
oooooo ghupanya dah ada kebocoran, uiks period ke hehehehehehe...

Nampak gayanya i harus cari penggantinya laaa. Alahai sayang tul i kat si Lebam. Dapat nie a few years back as a gift from cik puan comel lote reena. Masa tu i lum kenal dunia blog, i cuma kenal dia as my fwen. Uwaaaaa, sedey sedey,

"di mana kan ku cari ganti, seropa dengan mu..."

hehehehehe terover la plaks...

Tuesday, June 9, 2009

... dalam kenangan ...

Segalanya hanya tinggal kenangan. Fuyooooo ayat very the poyo....

Apalah yg dikenangkan ek. Ni lah pictures yg tinggal dalam kenangan :D
Syukur Alhamdulillah, my sweet darling Sapphire dah officially 'off' nyunyutannya for almost 1 month dah kot. How i did it? Sebelum i officially buang binky dia nie, i slalu acah2 dia nak buang.

Kekadang masa dlm kete, i will ask SH tu acah2 buang. And of coz she nangis2 minta nak balik. But then one fine day, she yg acah2 us nak buang. I took tat opportunity lah. I buka the windows, while holding her hand and the binky, i ckp kat dia 'ok, now throw' and dia pun kenkonon throw the binky. Padahal, i managed to hide it in my palm.. well, budak setahun lebih nie, senang kita nak buat 'magik' kan hehehehehe...

From then on, the binky is history. The first few days, she asked me 'nak ky (binky)'. I cakaplah, 'eh, kan dah throw' and she merengek2 but i will turn her attention to other things....and like i say..it worked coz dia kan still small, senang dialih attention span dia :D

And now, she tak tanya lagik dah...Syukur Alhamdullilah...So, Binky! U stay dalam kenangan je lah iye, ciao...

Monday, June 8, 2009

... aktiviti ...

Well how's ur wiken or uols still bercuti nie ;) Today i bercoti :)

I had a great wiken. Ada family gathering bagai. Bila jumpa makan, chit chat, makan, chit chat gitu lah kan... Besides that stay home, berkemas bagai. Masa time kat umah, masing2 ada aktiviti tersendiri, kekadang tu riuh rendah dengan bunyi tv & sora2 memasing.

Tapi ada gak ketikanya agak sunyi, leh dengar sora tv tu je coz ada yg main pspnye, yg layan or baru nak layan internetnya and oso yg layan lagu2 di mp4nye... tapi yg paling penting menyumbangkan suasana sepi is bila sapphire titon ngehehehehehe....

Masa si kecik nie titon lah semuanya pun berdiam diri and 'in the world of their own' termasuk lah i. Kalo dia jaga, ada je yg dikacaunye, paksarela main dengannya, yg kena watchful of her... Hahahaha...the power of the youngest gitu kan. But w'ouls love her 'active-ness' dearly!

Friday, June 5, 2009

... great weekend ...

At last the weekend's here...



If u get bored staying home...


or too lazy to cook....


go out... but don't forget to buckle up...


and

smmoooccchhess & huuugsss