Friday, May 29, 2009

... B.U.T.Full ...


Have A B-U-T-FULL weekend uols....

Take care ....

Smooochhhess & Hugssss

... makan busat ...

Last nite i gi makan busat with my bro & his family plus one of aunt and her family...nak celebrate birthday my nieces and kezen...

Ni pose Sapphire nak tunjuk kat aunty ell... . Uiks sis Perantausepi, see wat i see hehehehehe...baru jap nie i perasan ... Sebelum kuar she play2 dulu coz nak tunggu the adults tuk bersiap :)


W'ouls makan kat Bukit Indah. Port paling dekat for all of us :D Nak try kat kedai nie. Not bad laa food dia but sayang kedai nye agak kecil, w'ouls conquer half the shop gitu hehehehehe mmg buat havoc, siap nyanyi2 birthday lagi...tapikan uols, i have to give credit to the waiters kat situ..baik, efficient and sentiasa senyum...leh gi lagi lah kat situ...



W'ouls order pizza, lasagne, lamb chop, meatballs, chicken chop and ntah apa lagi lah, cake plak from SR...but pics tak snap byk coz bz makan and sembang2...I truly had a splendid time, the food was nice, the company was superb....
Syukur Alhamdullilah...

Thursday, May 28, 2009

... everything happens for a reason ...

Mood i kureng skit today, tired plus a lil' bit down. But, then lunch tadi, ima ajak i kuar...don't really feel like going out ekceli tapi setelah dipujuk bagai plus she gave me a good reason to follow her, i pun ikut...Reason tu is ekceli i nak carikan hadiah birthday for my niece and my kezen. Birthday dorang today and tonite ada makan busat sooooo i have to get the present by today aaa....

Everything happens for a reason kan. We went to 'Money River' .. Sg Wang daa :) Ima niat ke sana coz nak ke Pos Office nak bayar bils so bila sampai sana we went our separate ways. I pun jenjalan lah kat bazaar yg kat ground floor Bukit Bintang tu. Punya kusyuk cari barang tetiba ada someone tap my shoulder...

Jeng jeng jeng.......

this is us....

Wah! Terus i senyum gumbira. Make my day lah. Hepi dapat jumpa both of them. Lepas skit windu nie nak jumpa dorang :) Tak sembang lama pun..TAAAPPPIIII posing tetap harus ngehehehehe... tak dulik kan umat sekeliling dah... tak sampai lima minit pun w'ouls sembang coz by then ima pun dah settle halnya and w'ouls pun dah nak balik opis..salam2, hug2 smooch2 gitu kan and daaa....tapi i still pusing2 last round...

Tup tup jumpa skali lagi dorang...last pose i minta hahahahahaha.... then baru tul2 ciao...

Ayu & Mama Azlina

Tul2 lepas skit windu nie tau and oso it makes my day toooo....

... Al-Fatihah ...

Tengahari semalam my big boss tepon to inform his mother meninggal...Innalillah... terkejut betul i dengar the news.

So dlm kul 2pm i bertolak ke Tapah dari my opis... Sampai sana dalam kul 4 petang.

Sedih sgt i tengokkan my big boss... He is very fair so bila i tgk dia, mata bengkak2, muka merah2 & dengan airmuka yg begitu sedih, sebak i dibuatnya. Sib baik, dia & wife dia still very compose gitu... Ibu big boss i tu ada sakit jantung. Pagi semalam kena heart attack, jatuh tapi on the way ke spital meninggal..

After spending a few hours kat sana, bertolak i semula ke kl and dalam kul 9 lebih i sampai semula ke kl. Today, i feel so tired but i am still sad..

Hari ni baru they all kebumikan jenazahnya...tapi i tak pegi la... big boss pun dah minta i masuk ofis and to call sana sini to cancel appointments bagai...

The irony of life kan, the day ibunya melahirkannya, is also the day dia kebumikan ibunya..Yes today is my big boss's birthday. Ya Allah Ya Tuhanku, tak dapat i bayangkan perasaan my big boss...

Semoga Allah swt memberi kekuatan to my big boss dan semoga roh ibunya dicucuri rahmat dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman...

Al-Fatihah.

Wednesday, May 27, 2009

... seketui tubuh ...

Kejadian last sunday rasanya nie, tak sure...
I kuar from my room, tetiba tengok ada seketui tubuh sedang terbaring gini...
Cepat2 i capai hp and snap aksinya...

Tetiba dia bangun duduk, buat dono je kat i...

Then dia diri, pandang i,
tapi continue buat dono walaupun i tanya "wat are u doing, sayang?"

Then tetiba terjelepuk dia duduk sambil mulut terkumat kamit tadah tangan and then tetiba i dengar dia sebut 'amiiiinnn' sambil usap mukanya....

Oooooooo ustazah rugged sapphire solat ghupanya....aduhai...
Pakai tudung i nie ~ tu la ibu, sepah2 lagik tudung ~ hehehehehehe
wajah kenkonon innocent lah nie :D

Tuesday, May 26, 2009

... m = malas ...

m = malas...

Iye kengkawan, i terkena jangkitan virus M = malas nak load pics and update... so nanti2 lah ek, bila antibodi R = rajin disuntik, i will update..

So for the time being...layannnnnn...

hands up or u'll be melted! :D


creative thinking...

strong willed ....

Smooochhessss & hugsss...

Friday, May 22, 2009

... wonderful weekend ...

thx sir googgle for the pix

Have a wonderful weekend with ur love ones...
enjoy each moment spent...
Smooooccchhh & huuugssss.....

... itu ini...

What a beautiful Friday! mentang2 esok dah nak cuti semuanya beautiful je today kaaannnn... nie crite rojak itu ini k...layannnnnn
Petang semalam i received a package..yang ditunggu telah tiba :DMicro tee. I ordered this dari sis afkar'z. Dia mmg ada business buat shirts termasuklah micro tee nie and kalo uols nak order shirt for ur family or friends as gift, terjahlah kat sini. Buatannya halus. Thx sis, love it soooooo much!



Apa nie? Cam tiket AF je kan ada gambar org2 nyanyi gitu tapi sebenarnya tiket2 untuk function malam nie. Mencari bakat tenggelam timbul staf opis i. Bintang karaoke. I pernah gi dengar masa a few sesi pemilihan tu, and i have to akui mmg meletopz laaaa yang terpilih tu... So tonite let's see sapakah yg menjadi Star karoake nie :D wuhuuuuu

Thursday, May 21, 2009

... love letters ...

Surat cinta? nehi nehi .... jom layan aksi si kecik di pagi hari nie... pagi tadi dia cakap 'nak kut' ~ nak biskut ~ wafer sticks love letters nie.... i pun suka gak munch nie...

Sambil nguyah2 menikmati biskut and crite 'Little Einstein' and say 'ermmm dap' ~ sedap ~ tetiba dia bangun.. gi amiks teddy and minnie dia...

ooooo dia nak share-share makan with her 'fwenz' tapi i tgk teddy tu dianak tirikan je *ahaks* btw, teddy tu sebaya dgn sapphire coz she got it the day she was born, given by the hospital...

asyik2 suap kat minnie and peluk2 and kenkonon bisik ntah apa2 kat telinga minnie tu...


hehehehehe kids & their imagination. Kkdg tu tersenyum kita dibuatnya...

ps : sis moralle ....kenal tak itu minnie *wink wink* kenangan terindah gitu ;)

Wednesday, May 20, 2009

... attention ...

Cewah! attention konon...bukan ada apa2 special pun..cuma nak minta tolong nie...

Pertama skali nak minta my dar-links semua email kan i uols nye alamat surat menyurat leh tak. I have a few tapi lum lengkap semua orang nye, coz ada ramai gak yang i baru berkenal-kenalan kaaann. Bukan i nak post hadiah apa-apa tau..jez for my safe keeping je. Mana nak tau nak post kad-kad raya nanti nie kan. So nak prepare awal-awal alamatnya ~ posa pun lum dah crite pasal raya kan, sib baik dah settle posa ganti bagai ~ :D
and...

Keduanya terasa cam 'kegatalan' je nak bagi hadiah kat seseorang. Siapa orang tu? Ha...org tu adalah orang yg berjaya menjadi pembaca ke- 15,000 nanti nie, insyaAllah akan dapat ganjarannya. I tau lambat lagi tapi sebelum terlupa and sebelum lesap kegatalan niat tu, baik i inform uols awal2 :D and of coz, haruslah uols print screen no. tu or capture je gambar no. tu and email kat i ok...

Inilah email address yang akan menerima segala address and oso the 'pemenang' nanti nie...

and

Last but not least, nak minta tolong kat sesapa yg tau kenapa i nye blog update tak masuk kat uols nye blogroll tu... ramai dah yg bertanya tapi i nie kan Buta Tuli IT..dah naik juling2 mata i tengok kat settings tu tapi still i tak tau amenda lah yg i dah salah buat...so if tak keberatan kepada sesiapa yg tau, minta jasa baik uols ajarlah i... saya budak baru belajar gitu :)

Tenkiu. Kerjasama anda amatlah dihargai ~ ayat poyo tul ~ hahahahaha.

Have a great day!

Smooooccchhh & huuugggssss

Tuesday, May 19, 2009

... let's read ...

Let's read Peter & Jane ok....



Peter. Jane. A dog. A ball .....




Cannot see? Now can u see? Uiks it went into ur mouth....
Sapphire's fav. book...Peter & Jane series...dan antara 'mangsa' nye is Elmo heheheheheh

Monday, May 18, 2009

... monday surprise ...

My monday surprise what a lovely way to start the day and week:D

Masuk2 opis, dapat bungkusan nie..

Cepat-cepat buka...then tengok nie...i loike, wrapper dia pun i dah suka..*ihiks* papel kaler and got butterfly plaks tu :D
Jeng jeng jeng...
A lovely pink 'Dora' shirt for Sapphire....

A treasure chest for me...
Indeed a treasure chest, coz di dalamnya ada brooch bling bling

This sweet lovely gift si from a lovely, caring lady ....
Thank you soooo much sis. Takde angin, takde ribut, tiba-tiba leh dapat this sweet surprise. Buat susah2 aje tau... love the gifts sooooooo much and thanks a million for the gift and most importantly the fwenship...insyaAllah one day kita akan berjumpa gak :)

Friday, May 15, 2009

... splendid weekend ...

Friday is here, which means esok lusa coti lah kan :) senyum melebar semua org ek especially me ngehehehehe..

Jez a simple wish for all....

pix courtesy to orange beautiful


Isn't it true that our love ones are an important part in our life, so have a splendid weekend with them!

Smmooooccchhhh & huggssss

... tag tig tug ...

Ni melangsaikan tag tig tug from sis ikiqzana

The rules are simple.
Use Google image to search the answers to the questions below.
Then you must choose a picture in the first page of the results,
and post it as your answer.
After that tag 6 people.



I am

a working mum




I really want to go

bila sampai serunya, insyaAllah nak ke Mekah

My fav place

need i say more.... :)



My fav colour

lavender


My fav food

pilihan terlampau byk but love yg spicy *ihiks*



My fav drink
ice lemon tea


My fav movie
tuesdays with morrie


I was born

In Penang, Pearl of the Orient...nie nite view from hill :D



I live at
bukan dalam klcc tau..kat kl laaa..simbolik aja nie :D



My hobby is
it's not a hobby but i love to be with my precious gems


I want
world peace no more war please and

i want to be there with my family at all times ~ suka suki tambah lagi satu nie kan

gonna tag...

no one :D

~ settle ~