Thursday, April 30, 2009

... looong wiken ...

Looks like it's gonna be a looooong wiken kan...

Kepada those yg nak balik kampung, drive safely, ingat pada yg tersayang. Don't drink, eat and drive! Ngantuk or letih kalo, stop dulu kat R&R and rest, refreshen and makan2 ya. Those yg nak gi holiday, enjoy ur holiday k and oso jaga diri baik2.


Since cuti i nie berlambak2, menimbun2 gitu, i decide i akan sambung cuti i lagi selama 3 harisss .... yabedabeduuuuuuu......nampak tak balance tinggal brapa lagik to habiskan for this year...51 days iye, bykkan, isk isk isk isk......
So dengan ini juga dimaklumkan, blog ini akan berhabuks ngehehehehe. Errmm, tapi rasanya i will do some auto publish kot... and let's hope takdelah kuar size font yg kecik2 sampai org tak leh bacakan ~ pernah terjadik ~ ngehehehehehe....

Again, take care my dar-links... be gud, notty a little, have fun and sentiasa beringat kepadaNya...

Berjumpa lagi di minggu depan, insyaAllah hari Khamis....smoooooccchhhh & huggggssss

Wednesday, April 29, 2009

... makan free ...

Last monday, our office held a 'Long Service Award' and oso 'Quality Day' hi tea ceremony kat Equatorial Hotel...

Long Service Award nie utk mereka yg dah berkhidmat for 5 and 10 years. Dolu, I dah pernah terima 5 years award tu :D Ramai gak lah recipients nye... Mula2 tu i malas nak join tapi tetiba big boss tak dpt attend and he roger2 suruh i join. Yabedabeduuu dpt makan free ....

sebelum and selepas amik food :D food tu sharing2 dgn geng


bread pudding yg sungguh yummylicious...



Memang i tak byk snap pics kan, sampaikan gambar i pun takde *ihiks*... itu bread pudding masssiiihhhh memanggil2 i muahahahhahahaa

... kad biru ...

Dearest Sis Wanie , jeng jeng jeng ... thx for this lovely kad biru. I dah terima petang semalam.

Tapi laling, i lum leh confirm datang ke tak but i akan confirmkan secepat mungkin tau. Nak kena check dgn timbalan2 menteri ~ my kids ~ dan of coz dengan Menteri Kewangan ~ my laling SH ~ dulu. Dapat clearance from all baru i leh roger2 u k... *ihiks*

ps : sowi semalam me happening sampai fenin2 tak hengat donia, nak cakap2 pun tak leh dengan u sis..harap dimaapkan ...

Tuesday, April 28, 2009

... star ...

Jom kita nyanyi nak :D


Twinkle twinkle little star
how i wonder what u are
up above the world so high
like a diamond in the sky
twinkle twinkle little star
how i wonder what u are

Opis i tgh dok cari star.... star lah sgt kan hehehehe.. sebenarnya kelab sukan w'ouls buat pertandingan karaoke. So bakat2 yg tenggelam timbul tu leh le cuba2 melalak kat opis nie... Siap ada saringan-saringan tu... baru start last week.

Nie bukan contestant, tapi sora Miss1 nie sedap cam CT oooo but she takleh join coz dah pernah menang dolu2. Masa nie, I gi nyibuk tolong2 they all set up the place bagai..kat our opis je, kat training room w'ouls..



So petang tu is the event... ok lah. Memang muncul lah bakat2 melalak kat opis nie...Ni baru saringan pertama..still a long way to go coz one session cuma 6 org je yg diambil utk melalak... jadiknya every tuesday ada showlah kat opis nie...apalagi, layan je lah...

Monday, April 27, 2009

... dating di hari Ahad ...

I had a great wiken, balik kampung my laling SH. Balik hari sabtu. Dah settle hal ehwal famili, petang sms-ed, ajak 'si dia' dating2... okez, set hari Ahad pagi.

Pepagi ahad bangun, berkobar-kobar tul bersiap bagai... Siapkan bag daaa coz lepas dating nak balik kl terus... Settle semua, got ready and off ke dating point... Kopitiam Segamat kot nama kedai tu..iye frenz, ke segamat i nak dating dengan 'si dia' tau .... wahahaha!

Hati i dah dug dag dug dag coz i gi sensorang bertemankan Sapphire. I nie kan ala-ala shy cat. Tak reti nak bersembang sangat, kenkonon malu lah kan. If my SH ada, leh dia coverline i coz he very the peramah gitu :) Iyelah takut 'si dia' boring lak jumpa i.

Neway, syukur alhamdullilah we clicked, leh sembang rabung ek sis. Sis Eja nie peramah, jovial, sweet and lembut je orgnya. Seronok dapat sembang2 dengannya tapi disebabkan Sapphire ku yg aktif 10 ~ terbukti kan sis ~ byk lah jadi selingan iklan dia. Tengah-tengah dok syiok sembang SH pun sampai... what a small world kan sis...leh kenal2 lah plaks :)

Ni hadiah dari sis Eja, dalam kete dah terkoyak skit balutan dia sebab si Sapphire dok nak buka je... I siap pesan, jgn koyak selagi i tak snap pics lagi hehehehehe... Tengoklah tangan dia tu, sibuk je tau....



Ni lah hadiah nye, table lamp...cantik tau, ada butterfly pulak tu. Cam tau2 aje i loike butterfly, so very me lah. I dah letak kat bilik i... now memalam leh lomantika d'amor berlampukan cahya table lamp gitu muahahaha...

Sebelum i verangkat muntots, harus snappy dulu kan. Time ni si tecik nie dah dok hangen tapi dia tengok je camera leh plaks dia stop merengek and senyum. hahahahaha lawak aaaa

Sis, thx for everything... enjoy tul dapat jumpa, rasa cam tak puas walaupun jumpa sejam kan. Hopefully u tak serik jumpa i and my family. InsyaAllah one day kita jumpa lagiks ek.

Friday, April 24, 2009

... ntah apa-apa ...

Me malas nak stori, tgk pics je lah iye...


Jeruk asam kelubi, i loike...



Rempeyek kacang, sedap... jeruk & rempeyek nie i beli ntah bila laa, kat JJ Wangsa Maju..time tu ada promosi food all over Malaysia :)



Ni plaks buah mangga Ima bawa dari kampung..i tak termakan coz masam so i sedekah to opismate lain :D

Syukur Alhamdullilah, Friday's here :) Ekceli minggu ni me agak ke-bz-an tapi still takmo blog nie bersawang..jadi n3 pun ntah apa2 kan hehehehe, takpe asal ada ek...

Neway, kemestian i untuk wish uols to have a great wiken. Take care and enjoy!

Hot Comments

Thursday, April 23, 2009

... spongebob ...

Budak mana tak kenal spongebob squarepants kan....Tengoklah si kecik nie..aksi2 bersama spongebob...leh dia buat geng plaks tu hehehehehe...

exercise bersama...

then layan tv and "sembang" tugeder geder...



agaknya apalah yg she imaginekan hehehehehehe

Wednesday, April 22, 2009

... emerald ...



My precious Emerald,

Happy Birthday Sayang!

Ibu doakan yang terbaik for you. Smoga menjadi anak yg solehah, dimurahkan rezki, dipanjangkan umur, sihat sejahtera dan menjadi umat yg mulia.

Jangan noty sangat tau, skit2 takpe :D hope you love the present tapi jangan lupa pelajaran plaks :) You've managed to fill my heart with happiness, joy, laughter and love but let's not forget the hard times tat we've gone thru coz it made us grow into better person kan..

You may have outgrown my lap,
but you can never outgrown my heart..
I am so proud you are my daughter..
and I love you alwiz, alwiz...

xxxooooxxxx,
~ ibu ~

Tuesday, April 21, 2009

... between you & me ...



Between You & Me

I believe in love,
just like I believe in you
and in us.
I believe in love
because it's an irresistible force -
it chooses us,
we don't choose it.
And while love may not
be perfect all the time,
it's all good,
even the hard parts.
I believe in you
because you're the one
who gives a warm, peaceful energy
to my days and nights.
When I see you near,
I just feel better inside.
And I believe in us
because we're making
our own private oasis
that will last as long
as we're strong and devoted enough...
And we are
when we believe
in love.

~ e.larkin~

# note : SH, thx for the beautiful flowers....smooches & hugs

Friday, April 17, 2009

... for you ...

Sempena musim penganugerahan awards nie, terasa diri ini plaks nak bagi award to all my fabulous gengstarz yg dar-link with me tu... I slalu kunjung ur blogs coz mmg ur blogs semua super fabulous... jadik sudi2 lah amiks ek...tq for brightening my day and thank you for being my fwen~


The lovely wiken is here!!! Have a superb wiken..kepada sesiapa yg nak balik kampung, yg dekat or yg jauh, safe trip, yg gi shopping mopping jaga2 penyeluk saku :) dan lepaking with family and friends...enjoy urself....

Smooochhhh & Hugsss...

MUDTRAP.COM
Myspace Comments provided by MUDTRAP.COM

Thursday, April 16, 2009

... teman ...

Haritu masa sis Dee dating dgn sis Lina, dorang ajak i join tapi disebabkan kerjaku manyak, tak dpt lah den nak join *uhuks* Then semalam budak opis nie teringin nak makan ikan bakar and tak tau nak beli kat mana apa lagi i terus lah roger sis Dee tanya dia directions ke kedai tu.

Then i kirim bungkus sekor untuk i coz i tak dapat kuar lunch. Syukur Alhamdullilah dapat i merasa ikan bakar..yum yum.. Ikan terubuk plaks tu ... pergghhhh sodap :D Tengok tu i makan ikan and sayur je, no rice, diet? takde maknanya....hehehehe

Oh ya.. U'ols ingat tak teman se-opis i nie, Ima yg accident aritu. Today she's back to work after bercuti selama 2 bulan lebih. Lonely no more lah i ek, leh gossip2 semula :D Tangan dia dah ok, cuma tak leh angkat berat2 je lagi and lepas nie leh le i suka suki bercuti-cutian kan, yeaahaaaa!

Wednesday, April 15, 2009

... hainan ...

Semalam i tak lunch so petang tu mulalah perut berkeroncong bagai...After opis, terus agak SH stop kedai mana-mana nak sapedek dulu...mmg kelaparan yg amat...


We tried Hainan Station, Ampang, kedai ala2 kopitiam gitu...Kedai nie baru buka, 1st w'ouls time gi situ.



His Penang char keow teow and i makan cantonese keow teow..uiks dua2 makan keow teow ek :D



And drinks i biasalah ice lemon tea and my laling minum coffee..

Memang licin i makan sbb kelaparan yg amat..food dia pun sedap gak aaaa and yang best tu laju je servis dia or mungkin time tu org tak ramai kot, ntah le. Apa2 pun rezki i lah kan leh sapedek cepat :D Syukur Alhamdulillah.... Lenkali leh gi terjah lagi :D

Tuesday, April 14, 2009

... bahsa ...


Ni nak stori skit pasal my 'lil princess, cik Sapphire nie. Hujung bulan nie umurnya 1 tahun 8 bulan. I rasa dia ni lambat skit lah nak cakap. I have a feeling cam dia tau tapi malas nak cakap and dia oso lebih rela berbahasa german dia tu..Kkdg 'bercerita' bagai kat w'ouls, kkdg nyanyi tapi semua dlm bahsa german. And i know tat dia fhm apa yang w'ouls ckp coz kkdg tu i suruh buat something dia akan buat.. contoh 'jom wash ur face' terus dia tunggu kat pintu toilet..lebih kurang cam tu aaaa

Reason why i ckp dia tau coz kkdg bila i buka buku and nak ajar...bila i nak sebut 'crocodile' i sempat ckp 'croco' dia sambung 'dile', i sebut 'mon' dia sambung 'key' tapi bila i ask her to sebut penuh dia takmo terus tersipu2 diam seribu bahsa...adus..
Neway, ni antara perkataan2 yg dia mmg dah maintain sebut :-

bu - ibu
daddy - daddy
long - along
ngah - angah
cik - acik
atuk - panggilan all atuk2nya from both sides..
akum - assalamua'laikum
milk - milk
tush - shoes
owel - towel
piz - please
nak - nak
nanak - tak nak
no no no - no
elly - smelly - oooops cam nama u lak ek sis ct elly *ihiks*
gound - playground
teep - keep
tat - cat
bid - bird
B - B - ABC-Z (b je dia recognize and sebut)
min - amin

Kkdg tu memang kelakar dengar dia ckp. Ntah apa2 dia bebelkan tapi kalo depan org dia tak kenal, mmg dia akan diam. Neway i tak kisah, slow and steady kan laling..ibu give u space and time to grow at your own pace and i love watching all my precious gems grow up..what an experience and privilege for me!

Monday, April 13, 2009

... my besan :D ...

Siapakah itu? Jeng jeng jeng.....



Me ada date dengan besan i..eh silap besan lak :D dgn Cik Puan Afkar'z kat Restoran NZ Wangsa Maju... Dug dag dug dag je hati i tau. 1st time jumpa nie. Biasalah i kalo 1st time jumpa blogger, resah gelisah gitu. Iyelah, sebenornya i bila bab-bab taip menaip or tulis2 nie laju je kan tapi bila face to face, especialy 1st time, i pendiam gak aaaa. Kelu lidah rasanya. Tu yang suspen je. Sis , hope u tak boring jumpa i and sowi aritu tak leh lelama, programme i agak tight aaa.

Neway, sis afkar'z nie mmg best, friendly, superb mom and a sweet woman. Lembut je dia cakap dengan her kids. Anak dah 3 tapi she maintain selim melim tu. Sharelah rahsia mu itu :D Dia datang dengan Zulfan (encem boy), Ika (gegirl tomei) & Rohmah. Zikri anak sulung dia ada school and hubby dia ada big deal yg nak kena diberesskan. I went with all my precious gems yg ponteng skolah aritu hehehehe kecuali my laling SH coz dia pun ada hal.


ika yg monyot sbb ngantuk and zulfan tengah 'bz' minum air


Tengoklah menantu i nie, silap lagi...boboy encem nie, geram oooo tengok dia. Rasa nak kidnap je. Tapi dia nie memang senang kalo nak dikidnap coz masa i nak balik dia nak ikut hehehehehe... tengoklah dia dengan Sapphire. My lil' princess shy shy cat lak tak nak salam dengan boypren dia *ihiks* zulfan hehehehe ... sis melawak je ek, jgn marah tau :D





Ekceli i ada beli bag from sis nie, handmade by her tau. Murah je, RM15 je tapi if post adalah extra charge nye for the postage. Memang hasil tangan dia superb kemas. Beg ni for Emerald.



Then sis bagi lak hadiah coz i jadi her top commenter untuk bulan Mac. Sukkkaaaaa bangat hadiah nie. Thx sis, susah2 je tapikan i ikhlas la dok komen2 tu, tak harapkan hadiah apa2 pun sebenornya..


bola crystal, bila goncang ada cam snow2 tu :D

Sebelum balik harus bergambaran kan... Tengok zulfan dah hold my hand, takmo lepas ~ si sapphire tunduk malu kat zulfan ke hahahahaha ~ Zulfan nak ikut i. Kalo ikutkan i, memang i nak kidnap tapi takut lak half way nanti dia nangis. So, i antar dia sampai ke kete dia, siap upah coklat baru lah dia let go my tangan tau.. Alahai sis, next time i betul2 kidnap leh tak? Geram tul tengok dia... leh dia main2 dengan Sapphire :D

Lepas jumpa, off i went to Carrefour. Nak beli ration utk Aqua yg masuk balik ke asrama the next day... Neway sis, I hope u tak serik laa jumpa i ek. Thx sudi jumpa i and thx blanja aritu, next time, i lak k. Beg tu i loike..mmg halus buatannya. Thx bagi hadiah tu, i soka tau and hugs & kisses kat ur kids!

Friday, April 10, 2009

... teh ...

Tis morning sebelum ke opis, SH bagi kat i nie. Dia suruh i bawa gi opis, and try kat opis. Naper dia suruh i try kat opis and not at home .... coz my SH only likes Lipton, Boh or Teh Tarik. Lain-lain perisa bagai, dia tak minat. Dia dpt free sample ni semalam, lupa lak nak tanya kat mana kan.



Tak kisah lah, leh i try nie nanti...Asalkan free, memang best, uish naper dia tak amik lebih2 kan hehehehehe. Dia tau I enjoy my cup of tea, tak kira lah yg berperisa or jenis2 tea yg mcm2 like Earl Grey, English Tea, Ceylon Tea dll.. Semua i bedal *ihiks* tapi ada gak i tak suka sgt minum cam jasmine tea tu... Masa dia dapat free sample nie, terus dia teringat kat i. Tenkiu, laling..i soookkaaaa.

Neway, jez a simple wish utk semua to have a moooovelous aka marvellous wiken.. sis lily, teringatlah pulak al-kisah lembu2 jinak u tu hehehehe ...

Watever u'ols plan nak buat tis wiken, ingat pada yg tersayang and be careful... have fun and take care dearies...Smooochhhh & hugs

Free Myspace Comments