Tuesday, March 31, 2009

... head gear ...

Sapphire dgn head gearnye ... uols prasankan sapphire nie mmg suka sgtlah buat fashion statement dgn 'topi-topi'nya kan... ha nie tgklah..neck rest tu apa yg dia buat..hehehehehe...layannnnn





Amacam....ada yg mau tempah tak? hehehehehe

Monday, March 30, 2009

... cosy ...

Sabtu tu kan kempen bergelap selama sejam so harus buat planning. Since my bonda still in KL, w'ouls plan nak blanja her dinner but at last, terus we ajak my bros to join dinner with us. So, malam sabtu tu, kul 8 off we went...confirm lah umah i and abg2 i gelapkan, kiranya menyambut seruan lah tu...

1st time cuba makan kat sini. Restoran dia cantik, deco ala-ala english gitu... 8.15 my family sampai dolu, haruslah kan host sampai dulu *ihiks*... w'ouls order food, lepak2 snap2 pics coz mmg cantiklah deco dia..i loike..




Then by 8.30 all of my family members dah sampai and terus lah restoran tu bertukar wajah, candlelite dinner for 1 hour...gud gud, menyahut seruan..tapi dia still buka gak lampu kat dapur and cashier hehehehee haruslah kan, kalo tak mau periuk belangga terbang melayang2 kan :)


without flash, tak nampak..... cak aaaa, ni with flash :) nampak skit food dia kaaannnn

Food sedap, w'ouls makan ordered ikan garoupa masak asam pedas, buttered prawn, chicken masak apa tak ingat dah, black pepper beef and four season vege...mmg sedappppp. Tapi disebabkan gelap i tak de lah amik byk pics...tak nampak apa pun kan...

W'ouls lepak2 situ sampai kul 10 lebih then ciao balik umah and zzzzzzzzzzzzzz....best tul dpt spend time with family members!

Friday, March 27, 2009

... makan time ...

Yes, it's Friday! Yabedabeduuuuuuuuuu....

Neway, dapat panggilan for lunch date today..wokez set, walaupun hujan kami berdua sanggup redahi demi mengisi perut kami muahahahaha...

Yup, we went to Johnny's, Sg. Wang ke Bukit Bintang, tak tau lah i tapi both dlm satu building tu kan hehehehe so tak kisahlah, yg pastinya kat Johnny's lah...



I date dgn sapa lagi kalo bukan Cik Puan Dee nie...uols jgn jeles ek coz kami slalu date2 nie... bukan apa, our opis is very nearby and both of us jenis tak kisah nak jenjalan nie...tapi syarat both our time free aaaa..especially myself...kalo big boss elek baru leh kuar...btw, big boss, congrats on your winnings! eh! kesitu plaks i, mcmlah dia baca blog i kan ngehehehe...


W'ouls amik set B, coz berdua je kan and tak abis makan pun :( and our drinks..cik adik nie minum lime and me cuba teka air apa....ya betul....es lemon tea nghehehehe!




Ha nie sayur2 yg tengah tunggu turn nak kena campak dlm sup panas tu .... time sejuk2 hujan nie mmg sedap makan sup panas2 nie yum yum...

Laling, tengah fishing ke tu...ha tu dia dpt sekor udang :)


Lepas sok sek sok sek, bergossip bagai, ~ eh mana ada we gossip, w'ouls baik tau ~ w'ouls pun balik laaa...sib baik time balik hujan dah reda kan sis :) Neway, makacih laling for ur time and company! I enjoyed it! InsyaAllah bila free nanti, kita outing lagik ek .... sapa nak join, roger2 lah ok...

Btw, I wud like to wish ouls to have a fun-tastic, happy wiken!! Those yg bergathering di melaka or mana2... enjoy urself.. those yg nak attend weddings, makan kenyang2 hehehehehehe and jgn lupa take care!


Glitter Graphics





Smoooooooccchhhh & hugggsss

* JANGAN LUPA ESOK!!!!
JOM KITA TUTUP LAMPU KUL 8.30 MLM....
EARTH HOUR *

Thursday, March 26, 2009

... rezki jgn ditolak ...

Orang slalu berkata "rezki jgn ditolak" kan...


So nie memang rezki i, see yg ibu dan anak nie dah almost done..pakai sekali dua dah settle kan...



Yang nie i dpt free... yee haaa... i loike..sib baik bau dia pun boleh diterima dek deria bau i and my SH.. and the best thing is this was given to me by my kezen, from my dad's side, yg w'ouls tak jumpa for the past 20 years dah kot. She dah migrate dok kat aussie..so when my bonda was there, apalagi, roger2 and jumpa2 lah and she gave me this perfume! How thoughtful kan.....cam tau2 aje perfume i dah nazak tu...




Tq kak min! Smoooochh & hugs... Ada rezki i will go there and jumpa u & ur family!

Pasal me berblogging....insyaAllah i'm still round..for how long, well... i sendiri tak tau...but rite now..i am here, still, merapu-ing, still :)

Wednesday, March 25, 2009

... any idea ...


Hi semua! I'm around but bz skit and it's like a blue week lah tis week...it's like waking up on the wrong side of bed everyday nowadays...

Why? I pun tak leh nak jawab.... Agaknya virus M dok melanda kot...mood swing pun agak ding dong..body pun rasa lemah semacam jek. Probly about time i amik some supplements plus one thing that i must really do ~ d.i.e.t. ~ the one thing that i have been procrastinating!

Ekceli my mood to blog is getting lower and lower by the day and ilham pun makin dok gersang. Plus starting to feel tat tis blog of mine is a getting on the road to 'boring'ness! What i mean is that my blog entries nowadays i dah start rasa membosankan to read...Teruk tul mood i rite now kan...

Neway, this is jez a little note to say that i am around, i do blog hop & leave jejak. And, on my n3s, ya ampon if memboringkan and i will try to spice it up a little bit...any idea, anyone?

Looks like i dok merapu apa benda ntah lah nie...so before i bore u guys to death, i better pen off now...til then, do take care uols...

Smoooooooocchhhh & huggggssss

Tuesday, March 24, 2009

... piring ...

Ni merupakan salah satu benda yg i suka collect...tapi nie i will buy sendiri, ..cam fridge magnet, i tak gi pun i leh kirim or perhaps dpt as gift/souvenirs kan...tapi ni i tak akan kirim kat sesapa pun unless i sendiri melawat tempat tu...

I collect this piring sayangnya, ada 2, 3 tempat yang i dah pegi tapi tak beli pun coz kedai souvenir kat tempat yg i gi tu, i tak dpt cari piring2 nie or perhaps i masuk salah kedai lah kan *ihiks*... piring apa? piring hitam, piring terbang.... ni ha piringnya...



Ni Singapore..tengok piring nie kecik sebesar hp je, and leh letak atas benda 'alah' tu, apa ek, i call it, frame holder, tul ke?


Kota London

Ni Lake Bodensee tapi i cuma gi ke bandar Konstanz & Mainau (ada citer hindustan, depa nyanyi both tempat ni *ihiks* tapi i tak ingat citer apa dah)

and last but not least


Munich, Germany

Salzburg..
Tapi skarang nie piring2 ni dah slamat dok dalam kotak je... i takut my lil' princess amik main plaks kan, pecah, luka lak tangan dia...nanti bila i agak2 dah save to bring out, i akan deco balik lah...Bila lah i dpt gi jenjalan lagi kan... InsyaAllah one day, i will continue my journey *ihiks* masih byk lagi tempat i lum jejak kaki nie haaa :)
* amik n3 dlm draft coz tak tahu nak update crite apa dah :) tengah mood malas

Monday, March 23, 2009

... tekak melayu ...

Salam semua...pekabor? sihat? family camne? Today dah start skolah ek..jalan pun startlah jam uhuks uhuks..

My bonda baru balik dari holiday in Australia. She went with my bro and his family. Best giler tengok gambar2 and dengar stori morri they all. Souvenirs nie tak yah crite lah kan, macam2 dpt, FMs, t-shirts for my precious gems, key chains, chocolates tapi yg i nak share with uols is this one...sambal bajak :)




My bro and SIL punya lah excited bila dpt tis sambal and katanya, they lum jumpa this one in malaysia ~ iye ke, harus i alert bila sopping nanti ~ they terkenang zaman they studied kat US dolu2, time masak byk guna sambal nie. They've been to australia dah 4-5 kali but masa trip nie, leh plaks they jumpa this sambal...hehehehehe borong lah they all...they managed to habiskan 1 botol kat australia, they gave me 2 botols and big bro 2 botols ~ he pun guna this sambal masa zaman study dia kat US ~ and my bonda pun rembat gak 2 botols .... kihkihkih...rasa funny kan, gi australia shopping sambal! Yenadey, very the tekak melayu one hahahahahaha!

Friday, March 20, 2009

... fun ...


Fuhhhh....laksa! Very the yummylicious :p Tis is my lunch yang i lum makan lagik..tapau je dulu, jap gi baru nak ngap...nie gambar lama *ihiks* oooppsss i rasa not lunch anymore dah jadi tea time :)

So at last, friday's here! Jap lagi dah leh balik ek and cuti skolah pun dah nak abis..berbalik lah kita yg dok kat kl nie mengadap jln2 jam next week :)
Please do take care and have fun over the wiken!

Hugsssss & smooooooooocchhh to all ...




Thursday, March 19, 2009

... sharing is caring ...

Ni 1st i jejak kaki ke tempat nie. Slalu sangat dengar stori morri pasal tempat nie. Sebenarnya kejadian nie dah lama, right after sessi photo aritu, pewut memasing dah bergurindam, jazz, rock semuanya adalah. Apalagi zass lah ke situ.

Masa sampai sana, my lil' princess dah titon, letih jadik model, lari sana lari sini :D ditambah plaks time tu hujan agak lebat..sedap lah dia beradu atas pangkuan ibunya... tak dpt lah snap gambar apa2 except gambar food, tu pun 3 dishes je, the last dish, steak, tak snappy.....
arrabiata ape kebenda ntah namanya, tak ingat :)

seafood fried rice - ada udang, ketam, sotong

ni chicken chop lah rasanya

Bila food ni datang, memasing terdiam, tercenggang, terkezut gitu tau...mak aiiii banyak tul portionnye. Dari segi rasa, biasa2 je .. or perhaps w'ouls tak tau nak order apa coz kali ni kes terjah tanpa survey2 hehehehehe nak gi makan pun bersurvey k, dasar org kuat makan :D Oh! lupa lah plak, w'ouls gi sapedek kat WILLIAMs.

W'ouls antara yg terawal sampai so tak leh nak tengok food org lain, kalo tak mmg w'ouls tak order byk cenggitu. Tapi, lepas w'ouls dah settle order bagai, baru lah org lain datang..i rasa yg lain tu semua dah biasa makan situ, coz if kapel yg datang, they order 1 share berdua, if family 6 org datang order food 3 dishes and share2...kiranya Williams ni mempraktikkan konsep "sharing is caring" gitu hehehehe. Apa2 pun dah tau next time, if nak gi situ mmg wajib share share...

To those yg bertanya kat ner williams nie, i managed to get this direction for uols, btw w'ouls order 4 dishes plus air dia yg agak pelik2 tu kan, rege dlm RM120 gitu..but it's worth the price tau :-
To get to William’s, take the LDP exit from the Federal Highway and go towards Kelana Jaya. Once you can see the Kelana Jaya LRT station on the right, keep to the LEFT LANE. Just after a row of shoplots on your left, immediately TURN LEFT onto Jalan SS23/8. Go STRAIGHT at the first traffic light you encounter. At the second traffic light you will see Sekolah Kebangsaan Taman Megah just ahead- TURN LEFT at this second traffic light onto Jalan SS26/2. Keep on the right lane and TURN RIGHT onto Jalan SS 26/9. Drive past 7-11 on your right and several blocks of shophouses & a row of foodstalls on your left. William’s is on your left near the far end of the row of warungs - there are no sighboards at William’s so just head for the stall that’s packed with people eating strange looking dishes that look like they don’t belong at a roadside warung

Wednesday, March 18, 2009

... rahsia ...

Tajuk tak leh blah hehehehehehehe... sebenornya ngak ada apa2 rahsia pun jez tat i had lunch kat tempat resipi rahsia...Secret Recipe.

mine = lasagna + ice lemon tea (paberet drink)

hers = tom yam kung + cappucino

gift ~ chocolates for my precious gems

Big boss ngak ada apa lagi terus kan appointment dengan nona manis berbaju kurung ini, Dee ...ayu gitu dia berbaju kurung, slalu tengok dia pakai pants je. Had a lovely lunch chatting and story morry bagai... tapi yang kelakar tu bila food sampai, masing-masing keluar hp snap pics, continue sembang, food sampai, snap pics hehehehehe ginilah caranya bloggers kalo kuar makan..

ayu kan sis Dee berbaju kurung

Memang sedap lah makan kat situ walaupun itu lasagna ada skit masam sebab dibelanja... dah lah blanja bagi pulak coklat for my kids... thx ek sis...smoga bertambah2 lah rezki u nanti...and i truly enjoyed your company, a lovely person to be spending lunch with!

Tuesday, March 17, 2009

... photo session ...

Ni crite lapuks. If tak silap i on 1st March. My brother in law (BIL) dah mula terjebak dalam bidang photography..dia buat part time laaa...syioknya..i minat gak photography nie tapi blum ada rezki lagi nak beli camera canggih2 and kalo i nak berjinak2 pun semata2 sbb hobi je. And i appreciate beautiful pictures or art! Eh eh tersasar plak stori...

Anyway, untuk menambalkan ilmu di dada dia minta si kecik jadi 'model' dia for one photo session. Iyelah kan, nak pandai kenalah byk praktis. W'ouls pun ok je. Baru2 nie, w'ouls gi jumpa dia minta some of the pics yg dia dah amik. Katanya yg dia bagi nie gambar raw, takde edit2. Ni i share some of my fav. pics coz kalo nak letak semua tak terupload, byk bebenor. So jom layannnn...









Monday, March 16, 2009

...taman apa...

Hello everyone... amacam ur wiken ke masih bercuti sempena menyambut cuti skolah :)

I tak kiralah hari keje or wiken wajib bangun awal pagi... coz si kecik nie bangun pagi kul 6 - 6.30 gitu. Memang takde chan la nak bangun kul 8 or 9 *ihiks* So as planned, sabtu bebaru nie w'ouls gi terjah satu taman nie, memang elok kalo nak ke situ, gi situ awal2 pagi. Taman apa? Taman haiwan aka zoo laaa hehehehehe...let's go to the zoo, there's lots of things to do...

Jadi kul 8.30 am gitu dah sampai zoo negara...jez nice timingnye. Awal-awal pun dah ada lah 4-5 buah bas skolah dah sampai, mostly i tengok budak2 tadika aaa. At one time masa tengah Q nak naik tram and satu geng bas skolah tadika q kat depan w'ouls. Tengok keletah and dengar budak2 nie ckp, tergelak2 w'ouls dibuatnya...contoh masa nak naik tram tu kan..ada one boy nie ckp kat cikgu dia "cikgu2 saya nak bawa tau ketapi nie..boleh kan sbb ketapi nie kecik je" hehehehe ..then masa semua dah naik tram tu, cikgu dia pesan semua kena duduk tak leh berdiri kalo berdiri pakcik driver tram tu akan stop tak nak gerak...then cikgu tanya 'paham tak' jawab semua "faham' cikgu tanya 'faham apa?' semua diam, terpingga2 sbb memang tak faham hahahahaha lawak aaaa eh melalut ke situ pulak i nie....

Neway, meh kita layan je lah gambar bersama si kecik...


oooo what's tat :) jelingan manja dari the lion king



seladang & mr rhino


baby org utan.... and ghimau bintang



jom ke 'petting' zoo, Childrens' World


let's touch the pony... ibu, i want a rabbit...


my fav. animal 'giwaf' .. beautiful animal kan :)

feeding the elephant....

Now time to balik, kalo uols nak tengok animals lagi, gi lah terjah zoo tu.....jam dah kul 12.30 tengahari..dah panas terik...good timing tul :D W'ouls had a splendid time!!