Saturday, January 31, 2009

...hoye hoye Part 2 ...

Jom continue citer hoye hoye part 2 plaks, tarikh 23 Jan 09...

Lepas pewut dah kenyang, w'ouls mula lah bersopping... gambar tak banyak sangat amik coz asyik pikir sopping je... 1st stop ke Jalan Juanda or also known as Jalan Dago.. Start dari outlet nama Grande kot rasanya...tak ingat la.. and start lah marathon sopping kul 5 ptg tu...banyak tul outlet2 nak cover ni, on your mark, set, go.....

bila teringat..baru bergambor ooopsss...

antara outlet2 yg ada kat jalan tu :)


Bila dah selesai we naik taksi terus ke Hotel Sukajadi, letak barang2..basuh-basuh muka skit terus kuar balik jalan kaki ke Paris Van Java...dari hotel tu ke PVJ dalam 10 minit je jalan kaki..memang dekat kan...situ cam happening skit malam-malam... ada tempat lepak2 makan-makan, kedai, ada carrefour, sogo pun ada rasanya, jco, macam-macamlah...

We terus tuju ke carrefour, beli air plus some jajan ...

Then we makan kat A&W hehehehehe...padahal ada lagik kedai lain tapi SH nak try makan A&W, katanya esok try makan kat MU cafe lak, next day, cafe lain lak :D ... to me, i rasa cam sama je burger A&W tu cuma beza is sos dia...iye sos cili kat bandung & jakarta rasa cam ada bawang putih tau... not the sos cili biasa kita nie....


Dah kenyang, we head back to the hotel sebab dah keletihan...dari Malaysia kul 5 am sampai lah kul 12 tengah malam tu w'ouls berjalan-jalan without a good rest....ni some pics masa on the way balik hotel..


Ni pics on the way balik ke hotel...gambar hotel pun lum amik lagik..next day baru lah i sempat amik.... end of day 1 :D

Friday, January 30, 2009

... enjoy ...

To all of my fwenz.... enjoy ur loong wiken k...take care...

Smooocchhhh!!!!

... hoye-hoye 1 ...


Ok let's start story of my hoye-hoye.. I buat summary je lah .. malas nak story morry panjang lebar, kang ada yang blueeweekss :D So apalagi... layannnn....


Jom check in dulu.....


dalam flight harus makan kenyang-kenyang...tapi tak habis makan pun, agaknya sebab excited kot :D

touchdown!

naik chartered transport menuju ke destinasi yeah yeah..alamak jam lah plaks..


dalam perjalanan nampak railroad nie..cantikkan...




ya...dah sampai pun......


let's check in kat hotel dulu..letak bagasi and zass kuar :D

aktiviti pertama sapedek...ngehehehehe..lauk tu tak amik semua..dia kira yg kita sentuh je tau..


dan aktiviti seterusnya.....sopping dan sopping dan soppinnngg..

tetiba leh plaks nampak nie...gambar wajib agaknya hehehehehe...



Iye kengkawan...my darling SH dah baeeekkk nye komplot dengan my bonda minta tolong dia datang KL to babysit my precious gems sbb w'ouls nak gi honeymoon ngehehehehe..memang i kezutan lah coz tak suspek apa2 langsung :D

Ekceli w'ouls dah lama plan nak ke jakarta and bandung tapi disebabkan macam2 hal maka banyak kali lah tergendala... So at last, SH arrange and dpt green lite from my other family members untuk surprise and give me this break, ala-ala honeymoon gitu lah kan... tapikan uols nak tau... 2nd day kat sana i dah start demam (windu) sib baik ada bawa ubat plus semangat merembat tu kuat so...siang sopping tak hengat donia, malam berselimut demam tak hengat donia ngehehehehe... to be continued lah iye...jam dah menandakan kul 2am, mata pun dah berat ooo...ooo nie auto publish iye...

... pinky ...

Ya ampun kengkawan..tengah ke-bz-an tahap impak maksima :D Minggu nie tiap2 hari balik kul 8.30 malam gitu... so bila balik rindu kan family and nak spend time with them plak so nak ngadap blog ni dah tertangguh...slowly i will catch up with uols and akan story pasal hoye2 i tu k..

Ni nak story pasal gift i dapat dari the sweet mama Ratna. Dapat kat opis i hari jumaat last week tapi disebabkan i bercuti so hari rabu barulah i trima... heppi bangat i... thx ya sis... terharu dapat hadiah nie, nak nak buatan sendiri plaks tu, dalam ke-bz-an melayan anak2 dia still ada masa dia buat nie... terharu bangat...thx sis..


Cantik kan bracelet nie..pinky gitu... salute lah kat u ratna coz pandai u buat ... leh ke i nak order nanti hehehehehe i loike bangat... terus pakai tau!

Smooochhh kat u sis..makacih banyak-banyak!

Wednesday, January 28, 2009

... yuhuuu ...

Yuhuuuuuu i'm back!!!! Windunya kat uols tau! windunya nak menjengah blog uols...nanti2 i singgah k...

Amacam cuti-cuti...mesti syioklah kan cuti...sapa tak suka cuti kan hehehehehe...

I'm still tired and have a lot to catch up..nantilah i story pasal holiday tak hengat donia i k.... Letih plus tengah byk keje nie...

So till then....smmooooccchhh & take care!

Thursday, January 22, 2009

... pesanan masyarakat ...

Kepada yg menyambut CNY ....




dan kepada yang menyambut cuti lelama nie...enjoy tau!

Nak cross jalan tu, pandang kiri kanan. Yang nak JJCM tu, nak makan, minum jgn lupa baca bismillah/doa makan. Yang nak gi shopping bersama family, tengah asyik shopping tu, dimana anak/suami/isteri anda skarang? Pandang2 sama kang hilang tapi Jangan Pandang Blakang :D

Yang nak drive travel jauh tu, make sure check your vehicle, jgn lupa pakai seat belt baik yg dok depan or yg dok blakang...don't drink and drive, elok brenti kat R&R utk makan minum & rest...

walau apa pun yg uols nak buat, sambil enjoy tu, wajib beringat dan ingat pada yang tersayang..

Cam pesanan masyarakat plaks nie :D

Btw, esok i cuti yippeee...today bonda datang kl yippeee.... ntah manalah SH nak surprise plaks kan..aritu i nak planning, tapi dia kata dia ada planning awal2 lagi...tonite i will know! tak sabar nak tau nie..dug dag dug dag...

Kalo i tak kemana-mana, enjoy2 kotaraya je, insyaAllah akan berupdate ini blog..tapi kalo i berjalan, if sempat/rajin, i will do auto publish lah iye, if takde maknanye i cuti sakan nghehehehe

Take good care and Sssmmmmooooocccchhhhhhhhhh!!!

... aksi ...

Masa ke Melaka tu, of coz lah kan w'ouls semua hepi, tapi i rasa si Sapphire nie mmg gumbira sungguh..or mungkin disebabkan dia dah besar skit and dah leh express herself better maka terserlah lah kegumbiraan, curiousity and ke-aktifan nya... layan pics je lah ek...



tapikan...i ja'at tau...i snap gambar nie masa w'ouls kat Stadthuys tu...i rasa kelakar sangat... cuba ouls tengok photographer dia...posing maut tu padahal dia cuma nak amik pics of her fwens je kan..ngehehehehehehe...kelakor sungguh..sib baik they all tak prasan i snap gambor nie..kalo tak mau kena kejor ngehehehehe

Wednesday, January 21, 2009

... hari ini dalam sejarah ...

Stori hari ini dalam sejarah, sbb crite basi wiken lepas.

Wiken lepas ke mana? It's a surprise k, SH i mmg suka buat surprise2 nie, mcm perangai wife dia lah ;) jadiknya w'ouls jez pack bag, ikut je lah kemana dia bawa...kali ni katanye surprise sbb anniversary..ehem..tapi bukan anniversary kawin pun...anniversary dia propose i....auwwww *blush* ke mana kita iye...

I loike..one of my fave places to go... W'ouls kalo ke-mana2 suka tukar2 & testing2 hotel..kali ni w'ouls ke Grand Continental... brapa bintang nak bagi? 2.5 je. Naper? Sbb itu hotel aaa ada bau skit aaa, cam bau hapak gitu..aiyooo.. sib baik bilik dia ok ok je. Iron? kena iron kat luar *uhuks* tapi yg paling malang....time breakfast! dah siap makan kenyang baeeekk nye..burppp alhamdullilah, nak kuar dari situ, tetiba mata nie leh lah plaks ternampak baby dok merayap...baby apa tau...baby lipas ko..merayap kat tepi2 pinggan tu...eeeuuuwwww...tapi nak kata, pewut dah kenyang :D

Biasalah kalo ke Melaka nie...aktiviti wajib..makan seafood...w'ouls gi makan kat alai..our fav. spot... sedap dan murah..

Jenjalan pun wajib lah kan...ada byk gambar tapi malas nak load..lembap wei, nak nak bila dok buat awal2 pagi nie..oooo n3 nie auto publish iye :D panggilan bantal makin kuat :D

syiok nye dpt gi jenjalan kan...nak nak bila disurprise gini ... psssttt, SH, buat2 lah slalu, i loike...

... gifts ...

Masa gi jumpa gengstarz tu kan, i gi tangan kosong je, lenggang kangkung gitu, tapi time balik bawa paper bag...adussss 'ke-malu-an' i *blush*... very unprepared...

Ni hadiah dari adikku nani....i suka sangat tau, pepel kaler lah plaks mug tu, paberet kaler i, then comel plaks gajah tu berposing... makacih iye laling...smoooch kat u!

Dee bagi kat i nie....i godek2 benda nie nak letak bateri...iye, dee siap supply bateri tu..suka tul i...dah siap pasang terus jek i on letak atas meja i ... wuhuuu i loike *clap clap*...makacih iye! smoooch kat u..

Ha, ni plak..proses 'mengebu'kan lagik i... yum yum ... President Ita belikan i donut, plus dia letak her paberet choice, tiramisu... perggghhh...masa i gi sana i tak sempat lunch...apa lagi bila dapat nie, sampai opis, bancuh kopi, dok ngadap tu aaaa... burrrppp... syukur alhamdullilah...thanks sis! smmoooch kat u!

Thanks to all....appreciate it soooo much... ekceli, our fwenship is the greatest gift of all kan kan kan..

Tuesday, January 20, 2009

... blast ...

Lunch hour semalam was a great blast! Mula2 big boss kata nak masuk, tetiba tukar plan dia tak jadi masuk...yuhuuu....panjang langkah ku semalam...walaupun lewat, ku kejar gak!

Berdesup lah i jalan tau..cam brief walking lah plak...dari opis i berkejar ke pavillion, tuju ke food court...dan jeng jeng jeng.... gengstarzzz dah ado dan dah selesai makan...

Ni first time jumpa dengan President nie...dia ni cantik aaaa ... nak pandang lelama takut kang ingat i nie p*****d ke..idoklah..cuma i tengok dia mmg lawalah...apa rahsia mu wahai cik puan ita...slim melim, muka berseri..pandang tak jemu wei...eh..leh tolong kirim salam kat mieza tak :D

Ni pun 1st time jumpa si adik manis nie semanis chocolate nie...dia ni mmg manja aaaa and sweet je orangnya tau, murah dengan senyuman...suka i tengok nani nie tau! *hugs*


Kali pertama bertentang mata, hatiku berkata siapa dia si gadis ayu nie...~ hahahaha, cam poyo je ayat nie ~ tapi betul pe...nama ayu orangnya memang ayu tau! Friendly and jovial, 'akak' suka!


Puan sri ni plak agak pemalu ~ i rasa lah kan~ tapi uisshhh masa i berdiri kat sebelah dia, terasa lah rendangnye i...tinggi lampai tul dia tau...bestkan, leh jadik model ooooo.. alamak mama azlina, muka kita berdua tak ready aaa masa snap nie..takpe lah ek..halal kan lah iye :D


Dan kalau bukan disebabkan puan sri yang peramah nie ..tak dpt lah i jumpa blogger2 pamos nie tau...makacih dee i lap u lah!

Masa nak balik tu kan..ada plak last 'kopek' ~ nani, haipp, senyum ek ~ nye piccas. Ni pun nani lah nie...leh dia ternampak kete ayu parking kat lot tu..hehehehe apa lagi..berposing aaaa...nama pun blogger tegar...kat parking pun leh jadik posing tau! Gambar nie tak clear lah plaks, tapikan dee laling, apa ke benda lah u dok buat tu...ngintai sapa *ihiks*

Kepada semua yang i dah jumpa nie...thanx ek..sorilah i lewat bebenor sampai, dah tu datang tangan kosong balik berisi..malu tau i....neway, nice meeting you, you guys rock! insyaAllah ada rezki kita jumpa lagi k, hope uols tak lah serik jumpa i...

... calendar ...

Ini crite lama sebenornya...bila dah ketandusan idea, mula lah i godek gambar2 dalam folder cari mana yg lum distorikan ngehehehehehe...

Sana sini org kata tahun ni memang byk kompeni yg kedek tak dpt/bagi/terima diari kan..ya betul mmg betul.... cam i nie, i dah tanya 3, 4 org masing2 dok harap org bagi so malas nak tunggu coz very the penting i ada diari tu..kesudahannya i beli lah sendiri masa hujung tahun...


I pilih kalendar nie...ceh konon lahkan ada 'kata-kata pujangga' gitu...kot2 leh bagi semangat kat i, tapi ada i kisah nak tengok...idok juga... jadiknya now, i akan share lah quote tu with ouls k...

So untuk bulan Januari ni walaupun dah nak habis bulan ni oooppssss.... better late than never kan .... kata-katanya :~

the future belongs to those who
BELIEVE
in the beauty of their
DREAMS
~ eleanor roosevelt ~

silalah translate sendiri no :D

Monday, January 19, 2009

... last friday ...

So my fwenzzz... amacam wiken? Sronots tak? Mestilah kan, kalo dah spend time dengan family, kengkawan yg ngam or even spend time on your own mesti sronots...

Mine was splendid...tu nanti i crite! Ada elemen surprise nie..surprise untuk i lah *ihiks* Ni a simple n3 pasal last friday...me gi dating2 sapedek dgn this haute mama! Ya betul, big boss i takde sebab tu leh terlepas ke sana :D


W'ouls ke Sg. Wang..hehehehe tempat fave w'ouls tapi reena ni lagi expert dari i lah.. I rasa if pusing-pusing situ then dia tinggalkan i, wajib i sesat ngehehehehe..Mula2 w'ouls gi jenjalan dolu then bila pewut dah lapar baru lah gi terjah owg jepun tu... Sushi King :D tapi ya ampon...punya lah dok sronot bergossip oooppsss..bersembang... gambar food yelek iye...

Dah selesai makan kat situ, singgah kedai sebelah plak...utk famili masing2... w'ouls belikan donuts..yummy yummy...



Sis, arigato gozaimas for the splendid lunch...lenkali bila big boss i yelek, insyaAllah leh outing lagik ek :D

Saturday, January 17, 2009

... tabung ...

Ini tabung Sapphire. Dia ada 2 tabung...satu with me which i mmg tabungkan syiling 50sen like her bro and sistas..satu lagi ada extra dia buat main... but she menabung tau...


ni lah tabung minnie nye


Tak caya, jom kita tengok hasil tabung dia nie..
buka ek...



tadaaaaaa...hasilnye :D


nilah hasil kutipan tabung sapphire hehehehe....
ok tak hasil nye? :D

Friday, January 16, 2009

... wiken ...

To my darling gengstarzzzzz.....