Wednesday, December 16, 2009

... thumb print ...

Tengahari semalam, budak IT w'ouls datang le kat level i nie...
Nak amik thumb print staff kat level nie....

Kompeni lain dah lama implement benda alah nie...
W'ouls baru nak terhegeh hegeh buat benda nie...
Tu pun next year baru start ....
Tak kisahlah, at least ada lah kemajuan kan...
I pun suka gak bila ada benda alah nie...
Staff yg suka mengular tu, feninlah korang nanti ek :)
Dolu2 pakai 'touch kad'....
Leh le dorang main pass kad kpd kengkawan suruh touch kan kad tu..
Now amacam? sanggup kah anda potong jari anda....
Potong..potong..potong.... *ihiks*

15 comments:

L@n@ said...

wah good2x.. sape yg kaki mengularing tu sure paneh montot dok kat opis.. hahaha.. lengan baju sape yang santeek tuh?.. hihihi

sWeEtDaRLinG said...

hehehehe... kalau lah company i buat ni, takde ler alasan tertinggal kad (so x payah punch)bila datang lambat

Kaseh said...

ahaks.. sis la yg paling kena jawab ngan hr kalau pakai thumbprint ni..sebab hari2 lambat.. ahaks..skang ni dok pakat ngan pak guard jek salu.. tapi kalau da ada thumbprint ni mampus den..

Q said...

Aduhhh janganlaa benda Allah nih masyukkk compeni me hehehehe...bukan sahja takleh mengulor..menkancil,menggajah..meng meng zoo kan segala pon takleh..

Dee said...

hahaha...hancus!! dee potong ibu jari sis mlm2 ek..kihkihkih..bagus2..aktiviti menular dpt dikurangkan..

momguess said...

nasib baek opis den
pkai card jer
jgn lah bos cino den tu murah ati nak pkai cap jari nie

Shopaholic Mama said...

actually its good that a big company like yours implement this. Coz senang nak monitor staff kan?

zarin said...

haaa...kita lihat siapa yg kena nanti hihi..

rasp said...

lana,
: hehehehe mmg panas vontots le dorang2 nie :)

afkar'z,
: a'ah sis...tak kan nak kata tertinggal jari lak kan :D

kaseh,
: tu lah kan sis...kalo tak pakai nie, leh le lagi mengelatkan...

q,
: harus semuanya terkunci dlm 'kandang' memasing :)

dee,
: tu lah kan sis...time tu pun i dah ckp, kalo jari i luka2 camne, cap jari kaki leh tak hahahaha...

momguess,
: kahkahkahkah....seriau je kan :)

SHM,
: that's the whole idea sis :)

zarin,
: ntah2 nama i yg top dlm wanted list tu hahahahaha...

GreenJade said...

kah kah kah..potong jgn x potong

seb kompeni I dok pkai touch go go touch lg :D

jgn bapak besor kt Scotland tuh tetibe nk tukau thumb print gak udeh ler..rosakkkkkk :))

ratna said...

kami ni masih lagi pakai punch kad.. tp sisss..bebaik tau pakai yg thumb print ni.. ada jabatan lain yg pakai thumb print ni abis dijahanamkan oleh penular2 tegar opis.. kalau dah rosak kena la pakai yg punch kad pulak kannn.. itu motif mereka utk rosakkan thumb print.. bila pakai punch kad bole ler passkan kad kat kawan..

rasp said...

greenjade,
: lucky u....kalo tukar gini, mmg kena dok terperap kat opis le huhuhuhu

ratna,
: laaa iye ke sis...hehehehe..jgn 'vandalism' nie menular ke sini dah le :D

ikiqzana said...

bagus ni sis.. kt opis zana masih lg pakai kad aje.. ketinggaln kan.. hehehe.

eya said...

canggih skang ni..akan dtg,cmne plak ye kak..ntah2 kene ckp kt mesin tu ' sy mau keje,xmau ngulor' br lps msk opis

lily lotus said...

hhuhuhu..masaklah nak mengular gini..good effort to ur co.