Tuesday, December 15, 2009

... mali's ...

Aritu masa balik penang, tak sempat nak makan char keow teow :( so untuk memuaskan nafsu ku...nafsu makan daaa...semalam w'ouls gi terjah makan kat mali's...

Lama sungguh tak gi makan kat sini...i rasa cam dah almost 2 years...iyelah semenjak ada sapphire kot w'ouls tak gi makan sini....Dulu2 w'ouls slalu gi kat Taman Bunga Raya yang kat Wangsa Maju tu kan...tapi since Mali nie pun dah upgrade...w'ouls gi lah kat Danau Kota ..yg kat Platinum Walk tu....Mali's Corner. Restoran nie, concept dia sama cam kat tmn bunga raya tu...self service...u gi order kat cashier, bayar and jez diri situ tunggu dorang settlekan order u...ala concept sama cam kat fast food outlet laaa....

Menu yg diambil adalah char keow teows, nasi lemaks and oso ayam goreng... Ayam goreng tu of coz lah utk Sapphire...dia mmg suka makan 'chicken' :) Kalo u tanya dia nak makan apa...wajib jawapannya 'chicken' ....walopun dia dah bedal makan roti canai, jawapan maintain 'chicken' :D
Pueh hati & tekak ku dan kenyang pewutku dpt makan char keow teow yg super duper sodap nie.....thumbs up!!!

16 comments:

Cik Wanie said...

wah wah wah,
kenyang sudah....
mestilah happykan....

miss u lor akk...

pssstttt,
bulan jan nie wanie akn trun kl,
kita jumpa ok:)

ratna said...

nasi lemak mali mmg sedap kan sis.. tp kalau beli kat tmn bunga raya tu kann..kami paling tak suka sorang pompuan staff situ.. muka kerek giler..masam.. tak peramah lak tu..kalau ada yg tak kena dia bole sound balik.. sabar jer la..

Dee said...

kalo kt platinum walk tu leh lah i terjah..dh dkt ngan umah my ex boss tu..n also lina kan..

momguess said...

tang nasik lomak tu den xtahan
maner nak cari ptg2 nie
adoiiii

SyaNa said...

sama tak rse dia kt taman bunga raya ngan danau tu??
aku nk pegi dana tp takot rasa lariiii :)

Kaseh said...

lapar terus tgk charkueteow tuh.. pastu tgk si tecik mkn ayam pun bleh berselera ni..haha tgh lapar ni sebenarnya..aduhai..

zarin said...

sedapnya sapphire mkn chicken tuh,....suka i tengok...anak i jugak yg tk suka mkn ayam..

mc ta said...

ish..
kita org mmg pencinta char kue teow..
nak kena pi try nih :-)

eLLy said...

oh ye la eLLy pun dah lama tak kesana, time kasih la kerna tolong ingat kan ...

hahaha bab makan laju je kan ;)

rasp said...

wanie,
: gendut gendut tali kecapi
kenyang pewut mestilah hepi :D
misss u tooo sis...
insyaAllah nanti kita jumpa k...

ratna,
: a'ah i tau...mmg ada sorang pompuan tu kan, mencuka je muka tu...

dee,
: a'ah...dekat gak lah dgn umah lina tu...

momguess,
: cuba try test tgk kat situ dah buka lum hehehehehe

syana,
: tak lari beb...sropa je rasanya...

kaseh,
: time2 lapar, semuanya nampak enak kan hehehehe

zarin,
: ooooo hasya tak suka chicken ek...

mc ta,
: sila lah try...berbaloi baloi..

elly,
: my pleasure bila bab2 mengingatkan :)
kita seropa la bila bab makan, laju banget :D

PerantauSepi1306 said...

wuhoooo.. yummmsssss.. sedap nye char kuay teow tuh...

ikiqzana said...

ahhh sis.. nak g mkn sana la.. x leeh negok char keow teow, terliur.

sWeEtDaRLinG said...

y tak calling2 meee?? i pejam mata tak sampai 5 minit leh sampai situ... nak suh i jalan kaki pun boleh

rasp said...

perantau,
: sis mmg sodappppppp...kalo tak pikir panjang, mau i tambah 2, 3 kali hehehehehe

ikiqzana,
: jom jom kita gi serbu situ :)

afkar'z,
: hehehehe u nak tau apa...i pun sebutlah kat SH yg rumah u dekat je...agaknya kalo roger2 u dtg tak hehehehehe :D

lily lotus said...

mali ohh mali..dimanakah dikau..aku mengidam :D

GreenJade said...

gondang gondot tali kecapi

konyang porot sonang nyo atii ehh..

konsepp gitu hehehehe