Tuesday, December 29, 2009

... LWoT ...

Ekceli hari ahad lepas krismas tu, i ada jemputan kawin opismate i kat Bidor...so mmg dah setting lah nak ke sana...tup tup hari Jumaat petang, SH ckp why don't w'ouls gi lepak2, tidor semalam kat Ipoh...

Last minute plan, of coz semua hotel dah fully book...dari 5 star ke no star (bajet hotel) semua dah fenuh...tak give up terus, cuba gak tepon sana sini, and berkat usaha SH gak lah, w'ouls dpt lak bilik2 kosong kat bajet hotel, HIWAY Hotel... Tengok kat internet cam ok je hotel tu...terus on booking gak lah...

So pepagi Sabtu off w'ouls terus ke Ipoh....Tak terus check in pun..ada aktiviti lain...W'ouls ke Lost World of Tambun ~ LWoT ~
Sis afkar'z, u know i know je lah iye huhuhuhuhu....
Sib baik w'ouls sampai awal, q lum panjang...tapi lepas tu mmg umat punya lah ramai....Entrance fee jgn tanya coz lupa nak tanya SH, selaku my FM :) Lepas dah settle masuk, salin baju bagai, harus gi simpan barang2 semua kat locker...senang skit nak berendam kan....so pics dok mandi manda semua takde ye...

Suasana dia ok, pool dia kurang skit lah dari Sunway Lagoon tu....tapi kira ok lah kan....ada tidal wave, ada pool for kids oh and ada gak pool air panas oooo...tapi airnya tak brapa panas lah...leh le nak rendam2, berenang.... pics yg first sebelah float nie...tgk kat tengah pool tu air dia cam berbuih2 kan...tu lah kolah air panas nye...Lepas dah puas main air, dlm kul 12 lebih gak lah, w'ouls gi tukar baju...Oh! Ya! Locker dia ok lah, coz bayar utk skali je tapi buka dok buka tutup amik benda byk2 kali hehehehe...Time dok amik turn nak salin baju tu, leh le snap pics budak yg takmo stop main air hehehehehe...

Dah salin baju bagai, w'ouls pusing jap around LWoT nie....nak ke Petting Zoo...One thing i suka LWoT nie coz suasana hijau dia tu....Mmg cantik and sejuk je mata memandang...iyelah dekat dgn bukit bukau kan...tengok tu, siap ada cam cave tu...

Kat Petting Zoo plaks mcm2 animals ada...Sapphire beriya2 nak pegang semuanya kalo leh....tapi i tak bagi lah, coz i takut kang tetiba angin animal tu tak baik, mau digigitnya...eeeee ngeri lah kan.. Nie antara binatang yg ada...ada yg leh sentuh, ada yg sekadar utk dilihat je.....ada iguana, ular albino, parrots and mcm2 lagi lah...


Then w'ouls pusing lagi....ada lak sampan yg kayuh cam beskal tu kan, yg berbentuk swan...kalo larat silalah naik...time tu cam dah nak hujan, so w'ouls lalu je...depan skit dari situ, ada show tiger nak makan....stop jap, snap skit pics tiger tu, and terpegun gak lah tgk mcm mana lajunya tiger tu panjat tiang semata2 nak makan daging yg sengaja diumpan diletak kat atas tiang tu....mula lah terbayangkan aksi dlm discovery channel, masa dlm hutan tiger nie nak kejar mangsanya, mesti lagi tangkas kan....isk isk isk ngeri ....


Tengah leka tgk show tu, hujan rintik2...berdesup lah w'ouls lari nak balik...eh...silap nak gi check in hotel :D Macam mana lah gamaknya hotel nie kan.....tungguuuuuuuuuuuuu :)

14 comments:

ratna said...

sis.. walaupun kampung kita kat perak.. kita tak pernah lagi pegi lost world of tambun ni.. jeles la ni sis dah pegi.. hik hik..

Shopaholic Mama said...

I tak kisah stay in budget hotel actually, as long as its clean and most importantly, tak HAUNTED lah sis eh... hehehe

neezareef said...

time pg dulu x merasa naik ape2..just mandi2 biasa je sbb tgh preggy hehe

POSH76 said...

bestnyer ramai gak blogger gi tambun ni mesti mau pigi jugak ni

klik2 NZN & DIGI

momguess said...

dulo i pnh keje kat belah2 ipoh ni
tiap2 ari lalu tempat ni
tapi haram
xsingah pon
skg baru rasa myesal xpegi
sobsobsob

Dee said...

sis..i pun knowlah..hehehe..smpi jugak eh ke LWOT nih..bestnya..

rasp said...

ratna,
: apa lagi sis, lepas nie terjahle :)

SHM,
: true sis...i pun tak kisah, tapi wajib bersih & no ghost stori :)

neeza,
: i pun tak naik sis...kids je merasa naik...

posh,
: oooo dah ramai gi ek..tak tau pun..

momguess,
: takpe, bebila u arah ke sana, leh buat aktiviti kat sini :)

dee,
: tu la rugi lak tak amik masa 'di offer' tak sangka lak nak gi nie..plan last minute camni lah jadiknya...

GreenJade said...

bagus idea bcuti smbil ke knduri nih..mmg btol2 fully occupied yr holiday nih hehehe

mmg btol LWOT sejuk nyaman than SUnway Lagoon yg di tgh2 bandor tuh hehe..niwa,hope u'd enjoy yr holiday yeah sis :)

atty's said...

lom penah sampai sini lagi ..

ikiqzana said...

wah smpt lg sis singgh kt lwot.. bila la agak nyer zana nk g sana plak..
cantik dn bnyk xtvt gak kt sana..

sWeEtDaRLinG said...

u waste ur money......... huawakakakakaka... what to do, takde rezeki.. mmg ur hubby nak kena kuarkan duit gak...

my opismate dah pi, katanya penuh sangat smpai tak boleh nak buat apa2 pun, takat pi zoo jer

lily lotus said...

ehh macam menarik tertarik jer..hehe..nak gi gaklah

eLLy said...

darling kat tanbun tu banyak homestay la.. tak pe next time klu nak ke area sana calling calling ajo ..

hi hi i tau pun coz mycousin baru bernikah dng org sana ;)

PerantauSepi1306 said...

jalan-jalan ipoh le pulokkk sis :D