Monday, December 7, 2009

... hospital stay ...

Ni i cuba buat ringkasan of my looooonnnggg wiken, kat mana, hospital stay lah beb :)

My sis ckp the doc dah inform tat bonda nye ops will be done kul 11.00 pagi khamis tu, tapi we all tunggu punya tunggu punya tunggu and bila ask the nurse, dorang jez say tat dorang pun tunggu instruction from bilik OT bila nak bawa patient up...

Ni lah ghupanya my bonda time dok tunggu her turn....berbual dgn my aunties & uncles yg datang visit, gi ke bilik tv tgk tv bagai..... At last, kul 6petang, it was her turn.....
Lepas bonda masuk OT, semua org balik, tinggal lah i sensorang kat spital tu. My sis ckp dia nak temankan bonda after her ops... coz iyelah i kan baru sampai from KL, so still keletihan, sbb tu dia balik umah, rest jap and i promise tu call her bila bonda kuar dari OT tu nanti....Ni lah depan bilik ops yg i dok tunggu sampai kul 9mlm...iye uols....dlm kul 9 lebih baru lah bonda was wheeled out....tak kisah la tunggu lelama tu, asalkan bonda dah slamat...

So, my bonda dok kat hospital tu sampai hari Sabtu petang, baru discharged....Tgk pics tu, muka org sleepy yg jaga bonda tengah2 malam .. yup, my sis tak jadik stay so, i stayed dgn bonda thru out her stay kat Lam Wah Ee tu, 3days 2 nites stay tu :) and tu muka bonda yg kegumbiraan bila dpt tau dia akan di discharge hari sabtu tu....

Btw, yg uols tgk kat nose bonda tu kan, tengahari Sabtu tu, doktor dah pull out the gauze yg dia letak dlm nose bonda to stop the bleeding...yg uols leh nampak cam tali hitam dua from her nose dan dilekatkan plaster lak kan...tu lah tali yg attached to the gauze tu....tengahari tu, the doktor jez pulled the gauze out, scanned and 'vacum' skit lagi darah2 yg ada kat nose bonda...i was there ok...mengalir airmata bonda dok tahan sakit tau...no bius bagai....i pun sebak je tgk bonda dok tahan sakit.....if only we can trade places masa tu.....dah dah dah.....stopppppppppp...takmo sedih2 dah....

Tapi w'ouls still dok berdebar nak tunggu results on biopsi ketumbuhan tu, akan dpt pada 17 disember nie nanti..... smoga keputusan biopsi tu is nothing serious lah kan....

dug dag dug dag.....penantian tu satu penyeksaan :(

18 comments:

mamaadam said...

memang betul sis, kalau boleh kita nak ganti tempat org tersayang bila diorang sakit kan..em semoga bonda sis cepat sembuh

lily lotus said...

glad to hear ur mom dah selamat operation ;)

Dee said...

saspen je kan..hope that ur bonda biopsy test pun good news je ye sis..

zarin said...

iya...penantian itu satu penyiksaan..anyway, hope to hear good news nanti :)

atty's said...

semoga mak sis cepat sembuh..
semoga result yg dinantikan nanti satu berita gembira..amin

pearl'E.J said...

uikkk.. ada kt penang kah?? ur mom warded?? nape i tak tauu??? alaa nape tak ckp, kalu tak leh pi melawat... hurmmm...

~ Lady ell ~ said...

alhamdulillah..ops dh selamat..semoga cepat sembuh n nnt tk kan ada apa2 yg buruk.insya'allah..

PerantauSepi1306 said...

wishing all the best on the result.. i also prayed that it's not serious or anything..

Cik Wanie said...

Wanie doakan agar bonda sis cepat sembuh ok..

sis pun take care ok...

rasp said...

finee,
: tu lah kan...kalo lah leh ganti....
thx sis!

lily,
: :D lega dah kan..

dee,
: tu la, dok berdoa biarlah berita yg elok2 je kan...

zarin,
: moga2 lah kan sis...

attt's,
: thx sis...

ej,
: a'ah laling..i kat penang..tapi sbb bz dgn bonda i tu yg tak roger2...lagikpun takmo lah susah2kan u nak mai melawat bagai...

ell,
: doa2 lah kan sis iye, thx..

perantau,
: tu lah, moga2 kan sis..

cik wanie,
: thx sis...u pun take care ya!

eLLy said...

insyallah.. tak de yg serious..

take care ye jng pikir yg bukan bukan.

Moralle said...

hi sis, hws yr mum, hopefully she is ok n nothing so serious, mudah-mudahan she will recover soon, insyaallah.........

ratna said...

semoga sembuh sepenuhnya..

rasp said...

elly,
: doa2kan lah sis...

moralle,
: hi dearie...she is recovering. Doa2kanlah the result is favourable :)

ratna,
: amin.....

POSH76 said...

lupa lak kli2k KLIA hehe

sWeEtdARLinG said...

hope she doing well soon la sis...

Kaseh said...

hope bonda akan sihat sepenuhnya...

ikiqzana said...

harap2 semua nyer selamat ye sis..