Tuesday, December 15, 2009

... hide and seek ...

You go hide and i'll come seek!!
0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, ...............20!
Ready or not, here i come!

Nie lah jeritan my kids main hide and seek/sorok2/sembunyi2 kat dlm umah kecil i nie.....Tengoklah aksi sapphire nie, dia cuba nak sorok dlm cabinet tv yg sememangnya dia tak leh muat hehehehehe....dia rasakan kengkonon dah muat masuk & sembunyi lah tu hehehehe....
Tengokkan pe'el dia, mengekek ngekek w'ouls dibuatnya bila main hide & seek nie tau...ada satu lagi aksi dia lupa lak nak snap....dia duduk kat tepi sofa, mmg senang lah sgt nak cari tapi bagi dia, dia dah baeeeeekkkknya sembunyi coz dia cover mata dia with her hands, so sesapa pun dah tak leh nampak dia hahahahahaha....

Sebenornya w'ouls bukan lah beriya2 main pun, suka2 je main nie...sorang diwajibkan ikut sapphire 'sembunyi', maksudnya dia nie under watchful eyes lah. Game nie salah satu cara nak ajar dia counting...1st time main dulu kira dari 0-10...bila dia pun dah leh count, w'ouls pun naik kan kiraan tu skit skit2...now dah sampai 20. Ok lah kan...takde lah dia boring sgt nak blajar...creative learning lah konon nye :D

Cumanya i rasa dia kena improve cara sembunyi plak lepas nie....bab tu kena tunggu dia besar skit then leh ajar dia sembunyi...now lum leh ajar, takut lak dia betul2 sembunyi, jenuh nak mencari lak kan :)....

K, cepat hide Sapphire!!!! Here i come seeking you............. :)

15 comments:

Dee said...

sis..jgn dia sembunyi x kuar2..tu yg takutkan..mau kelam-kabut kita dibuatnya..tp cutelah dia nyorok2 gitu..hehehe..

Q said...

OMG sapphire semuyik tutup mater memanglah takleh nampak saper2 hehehehehe sooo cute ...me dulu main ngan my mak akan semuyik bawak lemari pinggan..yes.meniarap pastuh slide masuk bawah..masalahnye memang kek situ jeklaa me sorok pon..hahahaha so takde maknenyee

rasp said...

dee,
: sbb tu lah, bila main nie, 1 person wajib perhati tgk dia sembunyi kat maner hehehehehe

Q,
: tu lah kan, dia yg tak nampak org...dia bajet org pun tak nampak dia hehehehe..
oooo senanglah sesapa yg cari u ek sis, hehehehe

mamaadam said...

hehe sweetnyer dia nyorok2 camtu..yela kene pelbagaikan aktiviti utk belajar kan barula tak boring

ratna said...

ha ha hah a.. kelakar la sapphire ni.. cute jer main nyorok2 gitu..

lily lotus said...

ekekeke..main dalam rumah takpe..tapi kalau kat luar bahayakan

nasazfrog... said...

ha aritu si nuri sis, masuk lam gobok kat dapur,, elok jer muat2 badan dia.. hihihi.. anak2 kan,,

reena said...

sis plak sembunyi kat ne??hihi

Kaseh said...

haha kiut entry ni.. tergelak sis baca kat umah ni ha.. tadi tak sempat nak baca entry yg lain sbb kat opis..biasala..hehe
pasni kena toolong saphire hide..kalau tak nati dia men tutup mata jek nati..hehe

eLLy said...

skill mengira dah improve, skil menyorok pulak kena di improve kan lagik ;)

good idea sis.. tak de la budak2 boring kan ..

rasp said...

finee,
: nie lah antara cabaran parents ek sis...

ratna,
: hehehehe geli hati tgk kan...

lily,
: semua permainannya, dlm umah je lah sis..luar tak leh main...takde kawasan pun huhuhuhu

nasaz,
: eh iye ke sis....hahahaha mesti cute!

reena,
: i lagik tak muat nak sumbat dlm tu sis hahahahahaha so haruslah jadi pemerhati terhormat :D

kaseh,
: kat opis mmg susah skit nak baca2 kan....sama lah dgn i :)
tu la nanti dia dah besar skit, leh ajar bersembunyi lak...

elly,
: tu la, kena find ways to make learning interesting....

PerantauSepi1306 said...

so cute... :D

ikiqzana said...

jom main sapphire, nyorok2.. untie suker tau.. kih3x

sWeEtDaRLinG said...

dulu arwah my dad cakap, kalau nyorok tutup mata, tutup kepala macam tu, macam burung apa ntah..

burung tu kalau dia nak menyorok, dia sorong kepala jer, montot terkeluaq..

bg dia, kalau dia tak nampak orang, orang pun takleh nampak dia.. so cute kaaannn

rasp said...

perantau,
: cute cam ibu dia ke hehehehehehe

ikiqzana,
: sis, rumah i cenonet nie tak de tempat utk org2 dewasa sembunyi ....
nanti gi umah u, leh main nie ek hahahahaha...

afkar'z,
: cam burung ostrich sis...hehehe
tu la dia nye...dia perasan gitu lah tu sis :D