Friday, December 4, 2009

... fire drill ...

Ni crite hari rabu. Kan i cakap i ada fire drill....wah thrill je kan...

Kul 10.00 pagi sharp2...dpt annoucement pasal fire drill....kenalah w'ouls turun tangga....mak aiihhhh, lembut lutut beb turun tangga dari tingkat 11 nie...sib baik bukan kena naik tangga kan...memula tu ingat nak turun naik lift je jam 9.30 camtu...tapi pikir2 sesama lah nak rasa thrill tu kan....
Walaupun 'kebakaran' kami sempat bergambar!!!!! Gambar yg gelap and blur tu, tengah turun tangga...sbb tu parkinson gitu :D yg lagik satu tu, ima selaku 'marshall' tingkat 11 i nie, kena amik sepanduk penanda tingkat 11 tu...yg bergambar reramai dgn i tu semuanya 'bunga2' kat tingkat 11...yg 'duri'2 shy shy cat plak nak bergambar....tapi big boss i ngak ada, coz i dah inform soh dia masuk lewat skit after drill tu :D tak kose dia nak layan drill nie uols hehehehehe

Sepanjang turun tangga tu, tak kering gusi dengar budak2 opis i nie buat lawak....hehehehehe...syiok gak buat drill nie, leh mengular skit kan....hahahhahahha.... tapi drill nie kejap je...kul 10.30 dah ada kat opis dah.... ok lah tu kan! merasa gak lah exercise turun tangga, agak2 tu leh kurus 10kg tak hahahahahahaha.....takde maknanya kan...

neno neno neno.....have a beutiful day!!!

9 comments:

ratna said...

ha ha ha.. jgn ingat naik tangga ajer letih kepala lutut.. turun tangga pun bole menggeletar lututkan sis..

Lady Dyla said...

kebarakan pon smpat lagik nk bergaya erk..

e_ja said...

hehehe..tringat kesah fire drill masa i keje dulu sis..dlm sibuk2 org berkumpul tuh kan..tetiba adalah sore2 sumbang ckp tolong ada org rentung!!..pastu sibuk2 org len ni tnya sape yg rentung??..pastu diaorg kata..si balan (org india) yg rentung habis itam sume..hehehe..

~ Lady ell ~ said...

wah..yelah nmpk kurus la sis..heheh
ni bukan kata hangit kebakaran..ni hangit dek peluh jantan.

Dee said...

sis..u tkt 11 dh gigil eh..i dr tkt 27 aritu..mmg rasa dh xde kaki dh..kehkehkeh..

L@n@ said...

haha.. fire drill.. benda yg x kuasa kite nk layan.. dah siap2 turun pakai lif b4 rrriiinggg!!!.. ketaq2 lutot nih dr 27 flr.. caiyook!! sis siap ade pic & sepanduk.. cam nk masuk sea games jer.. hahaha

GreenJade said...

ferghhh fm tingkat 11..? bley pecah tempurong lutot nih sis hahahaha

tp mmg best kans..smbil pektis smbil ngulor hik hik hik :D

sWeEtdARLinG said...

kalau ada real kebarakan, takde maknanya nak lenggang mak minah turun tangga sambil borak2...

kut2, ada jer yang kena pijak sebab nak cepat2 turun selamatkan diri...

ikiqzana said...

kt opis zana pun dah lama x buat fire drill ni..