Tuesday, December 22, 2009

... cermin ...

Bila kita nak bermakeup, bersiap bagai depan cermin...mmg lebih afdal utk kita amalkan baca doa nie...

Doa Ketika Melihat Diri Di Cermin

"Segala puji bagi Allah yang telah membaikkan kejadianku, lalu membaguskannya dan memuliakan rupa mukaku lalu mengindahkannya dan menjadikan daku dari golongan orang – orang yang menyerah diri kepada Allah."
****************************

Ni plak i nak tunjukkan cermin baru i... Haritu Sis Ikiqzana buat iklan kat blog dia and Sis Dee pun sms i ckp pasal sale dekat dgn opis Sis Ikiqzana tu.... Tapi nak buat guano, i ada meeting plak haritu, tak dpt nak gi terjah tapi tangan nie plak gatal tul nak gi derma duit kat sana....
Bila Sis Ikiqzana tunjuk dlm blog dia cermin nie and i terus jatuh cinta pandang pertama gitu *ihiks* terus sms sis ikiqzana tanya leh tak kalo i nak mengirim utk dia belikan. Bila dia cakap leh je, apa lagi, berbunga2 hati i..i sooooo loike it soooo much.... thx sis!!

Sebenornya, I dah lama bebenor nak beli mini cermin letak kat opis nie...utk kegunaan i je pun....Bestnya bila dah dpt...oh lagi satu i kirimkan sumthing for my son, aqua...hope dia suka lah parfumnye tu :)

Sis thx ek sudi belikan utk i....now bila nak jumpa big boss, takde lah tudung i senget benget or ada sisa food kat tepi mulut i nie kan hehehehehehe....

19 comments:

neezareef said...

heheeh ade cermin ajaib kt opis...

Shopaholic Mama said...

cantik mirror tu... very vintage!

I pun ada mirror on my side table which have been with me since I started work here -meaning its already 20+ years old! So of course its very old-fashioned design tapi sentimental value gitu!

Dee said...

mirror2 on the wall..who is the fairest of all...sis rasplah..hahaha..

mamaadam said...

haha sis duk melaram la ye pasni, jgn syok picit2 jerawat lak tau kikiki gurau je

SyaNa said...

cantek la cermin tu
ala2 antik gitu

momguess said...

xde lagik cili kat gigi kan
lalallaa

zie said...

niece one....so vintage...

ratna said...

cantik cermin.. klassik gitu.. thanx sis for the doa..

rasp said...

neeza,
: lagik ajaib kalo leh tukar i jadik kurus hehehehehe

SHM,
: wah 20+years old ek...antique u :)

dee,
: me, fairest! eeee takut kang ada witch datang cari i :D

finee,
: wanita & melawa mana leh dipisahkan *ihiks*

syana,
: cantikkan syana...

momguess,
: now gigi i dah leh bling2 hehehehehe

zie,
: mmg nampak vintage gitu kan :)

ratna,
: u r most welkam dearie....

atty's said...

cantik ..very classic..

zarin said...

eh cantiknya cermin tuh...nk jugak boleh?agak2 ada lg tk?

rasp said...

atty's,
: cantik kan sis...

zarin,
: alamak sis, sale dia 2 hari je...
dah abis laaaa....kalo ada leh aje kan...

lily lotus said...

cutenya! dah tentu2 pemilik cermin cute ni akan sentiasa cute...

ikiqzana said...

mmg cantik banget sis cermin tu..

lepas ni org yg memakai tu pun sentiasa mentain ayu gitu..kih3x

POSH76 said...

leh ler "mirror2 on the wall" hehe

nyosal den tak pegi hehe

sWeEtDaRLinG said...

really cantek laa sis.. berapa RM tu?

Kaseh said...

oh dear.. cermin tu sangatt cantik.. n bau aqua saangt sedap..ermm teringat lak kat my ex..aduhai..

rasp said...

lily,
: pemilik nie terlebih 'cute' hahahaha

ikiqzana,
: ayu cam u leh tak hehehehe

posh,
: a'ah yg, i pun rasa rugi je tak dpt gi...

kaseh,
: aqua pun suka banget dgn ini parfum...

PerantauSepi1306 said...

cantiknye cermin u sis.. hehehe lagi semangat nak tengok selalu camni :D siyes mmg cantiklah design dia