Tuesday, December 1, 2009

... 1st day raya ...

So, amacam raya uols? best tak? Mine was ok....ada part hepi, sad, kelakar ..... but it was memorable....Ni crite 1st day raya k ...

I balik pepagi jumaat tu, kiranya pagi raya lah kan.... Jalan clear tul.... tapi disebabkan i terlewat bangun, so, lewat sampai ke kampung halaman ku huhuhuhu.... sampai jam 9 lebih pagi kot.... so w'ouls beraya pakai t-shirt and pants je hehehehe...... takpelah, asalkan slamat sampai kan.... tak sempat me nak tolong apa2 pun....

Bila sampai je, acara makan2 lah iye :D best bila bab makan nie....habis suda diet ku.... My mum and aunty (dia stay at umah w'ouls) masak nasi impit, lodeh, kuah kacang, sambal tumis sotong/ikan bilis and ketupat palas tu order saja.... Makan tu je pagi raya tu.....
Ha tu ada pic, me & adik i....i nie 4 beradik....2 abg, i no 3 then adik bongsu i nie lah...tapi bawah dia my kezen ada 2 org yg stay dgn w'ouls dari dorang lahir sampai lah besar... so bagi i bawah i ada 3 org adik :) Tapi tu lah kan.... i anggap my kezen2 yg lain pun cam adik i gak... coz w'ouls very the rapat gitu....

Neway.... dlm kul 3 petang, w'ouls gi umah aunty A i, coz me kezen nak bertunang ke-esokkan harinya kan....so haruslah gi tolong2 kat sana....makan2 pun provided...ada nasi tomato, dalca, kari ayam bagai, tapi pics nan ado ye coz me ke-bz-an tolong2 malas skit nak snap2 bagai..... stay situ sampai kul 11 malam gitu...penat sey....seharian aktiviti padat....

Nanti i stori pasal 2nd day plak ek....kira cam crite bersambung gak lah nie..... :D

11 comments:

ratna said...

lagi sempoi..raya pakai tshirt & pants jer.. tp mmg ler raya qurban tahun ni biasaaa jer..

Dee said...

uii..pagi raya baru smpi eh..x ngantuk ke sis..

L@n@ said...

conoknyerr berayee.. pagi makan malam makan.. tu yg abes diet tuh.. dah makanan depan mato.. den sosah ajo.. kan sis.. rejki jgn ditolak.. hehehe

sWeEtdARLinG said...

me pun tak berbaju raya.. ulangtayang baju raya aidilfitri baru ni

pearl'E.J said...

balik raya penang ek?? me lak balik raya perlis. pakai shirt n pants pun tak pa la kan, janji pakai juga baju.. hehehehe... :D

ikiqzana said...

wah best nyer ketupat palas.. sedap tu makan di pagi raya sis..

padat xtvt sis.. mesti penat.

zarin said...

penat tkpe asal perut kenyang kiki

Lady Dyla said...

MAKANANNNNNNNNNN!!!!

rasp said...

ratna,
: tu lah kan...mmg sempoi je hehehehe

dee,
: tak le ngantuk sangat time tu, malam tu baru ngantuk :)

lana,
: tul tu rezki jgn sekali2 ditolak :D

afkar'z,
: ada gak ulangtayang...i tak sempat ulangtayang sis...bedal je baju travel tu sampai tengahari hehehehe

ej,
: hahahahahahaha....kalo i tak pakai apa2, pengsan semua org penang nanti hehehehehe

zana,
: mmg sodap ;) penat yg menyeronotskan ...

zarin,
: betul betul betul....

dila,
: hehehehehe best kan :D

lily lotus said...

clear ekk blk kg pagi raya..i balik malam tu 6 jam baru sampai..selalunya 2 jam lebih dah sampai

rasp said...

lily,
: kalo balik petang khamis, like some of my relative, ada yg sampai 8 jam tu...slalu 4 jam je huhuhuhu