Wednesday, November 18, 2009

... woweee! wabbit! ...

Hari Ahad lepas, dah kul 2 lebih kot, tetiba je SH ajak ke Rabbit Park kat Bukit Tinggi tu...cargas je w'ouls siap nak ke sana :D

Budak yg paling hepi adalah ini budak kecik...dia nye excited, satu kawasan rabbit tu leh dengar mulut asyik dok ckp "woweeee! wabbit!", "come wabbit, makan wabbit!", "eeeeee gewamnya wabbit nie!" tu lum termasuk aksi dia hop hop ikut rabbit tu lari sana sini....sib baik time tu cocer mendung and dingin je...Dalam suasana yang agak dingin pun, i leh berpeluh sbb asyik mengejor my lil princess nie hehehehe Emerald pun dlm dunia kegumbiraan melayan rabbit2 kat situ...sronots i tengok my babies bergumbira... Lepas tu dia nampak donkey...terus 'nak horsey'... layan je lah bawak ke situ...dpt dia bergambar atas donkey tu...nak ajak turun, siap kena pujuk2 ooooo Abis muka dia chom je nak kena turun tu hehehehe...Masa tengah dok pujuk2 dia turun dari 'horsey' tu, hujan start rintik2 dah....apalagi, teruslah w'ouls balik ke KL....tak jadik naik ke colmar bagai....Last minute plan kira OK lah kan dapat gak jenjalan ....

21 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Kak Rasp: Tempat Wabbit nieh kat mana??? Cam best jek??? Last tengok wabbit bebanyak nieh kat Danga Bay JB... Last 2 years... Tak tau la skrg ada lg ke tak... ::.

neezareef said...

aiyakk sis...tu la musim ujan kan..but at least u dpt gak pegang2 rabbit tuh...tak takut lak si saphire naik donkey

L@n@ said...

alahai sis.. nengok n3 nih .. tringat last yr g kat sini jgk.. mase tu tgh boyot tgu ari .. ngidam sgt nk g bkit tgi.. org lain ngidam nk mkn kite lain plak.. bawak doter g tmpt rabbit .. rabbit yg kejar dia.. mnangis2 lari ..pastu bwk g naik horsey tuh pun nangis2 takut.. alahai alih2 balik KL.. sronok nengok yr doter naik horsey tuh..

sWeEtdARLinG said...

bukan kata budak enjoy kat rabbit park tu, mak budak pun enjoy sama tapi tak tahan 'buangan' dia tu merata2 sangat laa sis kan?

POSH76 said...

lama tak pi sini...windu dgn rabbit tu...kiut sgtkan....ur daughter k ye tak takut....hehe

Kuwe said...

wuiii

wabbitt wabbitt worseyy worseyy

Kaseh said...

alahaiii comeyynya dak tecik ni..

zarin said...

lamanya tak kesini, last skali masa hasya 6 months old :(

eh eh sapphire tk takut ye naik horsey tuh? suka pulak tengok :)

Cik Wanie said...

sgt2 seronok kan bila dpt jln2 bersama keluarga,
dak techhik tue sgt2 comei ok,
mcm ibunya jugak,
hik hik hik

a-as said...

sronot nengok ur lil princess tu..
lain kali nak main wabbit datang kat umah aunty ok..ada wabbit park gak.
:)

ratna said...

wah..wah.. sungguh berani sapphire ni..

rasp said...

mrs mondok,
: nie on the way up ke bukit tinggi....ikut sign board je, confirm x sesat :)

neeza,
: tu la musim hujan, kalo dak dah menapak naik ke atas tu...a'ah dia tak takut...

lana,
: hehehehe lain ngidam u ek sis...cuba u gi skali lagik, mungkin dia dah ok dgn animals :)

afkar'z,
: a'ah tu la..sbb tu i kena ngekor si kecik tu, takut dia terjatuh atas 'buangan' wabbit tu...

posh,
: mmg cute banget..cam nak kidnap sekor dua hehehehe a'ah she ok je :)

kuwe,
: ngheheheheh pelat gak ke :D

kaseh,
: *ihiks* macih...

zarin,
: lama sungguh tu sis....
a'ah dia tak takut, lagi takmo turun adalah :D

wanie,
: tul tu sis, mmg enjoy!
ibu dia terlebih 'chomel' hahahaha

a-as,
: ooooo rumah aunty ada ek...lagik best kalo gi umah aunty nie :D

ratna,
: a'ah sis, dia nie pencinta animals sama cam kakak dia yg atas dia, emerald... yg no 2 tu penakut lak :D

~ Lady ell ~ said...

best nye main 'wabbit'...sis,nape tk kidnap satu..mesti syok jadi kawan sapphire kat umah..tak pun buat sate..:D errmm...

rasp said...

ell,
: ala, umah cheq kecik, tak leh nak kidnap aaa..cian wabbit tu tak sempat nak hop dah habis pusing satu umah hehehehe

Dee said...

berani eh dia ngan rabbit..kalo me..dh bukak langkah seribu...kehkehkeh..

lily lotus said...

u tak naik sama ke horsey tu..hehe

GreenJade said...

wahhh sgt sewonok itew bdk tecit berhoye-hoyeh bsama wabbit di ujong mggu yeah :D

sgt berani..wabbit x gigit tgn ker? hik3

rasp said...

dee,
: dia mmg suka binatang sis, wabbit, cat, horsey bagai...

lily,
: kesian horsey tu kalo i naik, samada horsey tu patah pinggang or patah kaki hahahahaha

greenjade,
: mmg dia bergumbira sis...tak gigit lah sis...tak rasa pun bila dia dok makan dari tangan kita :)

ikiqzana said...

wah sis.. best nyer g situ.. mggu ni nk g genting bole la singgh sana... hehehe

Izan said...

comeynyer.. rabbit tu comel sapphire lg la comel. maknyer tak naik kuda ker???

PerantauSepi1306 said...

one of the place u suggested to me ye sis.. cam beshh jer.. and the wabbit are so cute.. the cik adik naik poney tu pun comel jer.. hehehe