Thursday, November 19, 2009

... tebrau cafe ...

Salam my fwenz....sebelum me terlupa buat kali ke 20 nie, nak ucapkan gud luck to anak sesapa yg menduduki peperiksaan SPM tahun nie... all the best ya! and to the parents, jgn gabra, rileks and byk2 berdoa for ur child :D

Okez, meh sambung stori morri....Lepas ke bukit tinggi tu kan, perut memasing dah start mendendang lagu ghazal....harus gi cari sapedek kan....

Teringat plak terbaca pasal 'tebrau cafe' kat dalam paper bebaru nie.... Terus lah w'ouls menuju ke USJ9...pusing-pusing, cari cari...jeng jeng jeng...nampak terus stop... Best gak tengok kat area tu, mcm2 restoran ada...next time leh gi try restoran lain plak...

Cafe dia lenggang sangat...memang tak ramai orang...Ke because weekends so ramai yg stay home masak...ntah la kan... tapi the food mmg superb.
Puas hati makan kat situ...Harga pun berbaloi-baloi....tapi mee bandung muar dia ada pedas skit...kalo kureng pedas i think lagi superb....SH makan laksa johor and being a johorean dia ckp mmg yummy.... So sesapa nak gi try situ, sila lah terjah ke sana....See i siap amik pics alamat cafe tu.....

Next trip Jalan-Jalan Cari Makan ke mana lak ek :D makan makan makan.....eh tapi i tak makan nasi ye :D masih dapat bertahan tapi rasanya takde beza je body ku ini :) Petang nie, kita baca n3 info pemakanan ya....

Enjoy your day!

16 comments:

Lady Dyla said...

waduh... makan lagik...
sedey argh...

nk g cr pizza!

ratna said...

3 layer tea sedap tak sis? ramai betul org suka.

~ Lady ell ~ said...

sedapnyer....banjer boleh???:)

atty's said...

adeh .lapo tgk tauhu bakar & 3 layer tea..huhuhuhuh ..

zarin said...

uish harus pi try...we all ni penggemar laksa johor:)

rasp said...

dilla,
: oooppssss...sowi...
gi lah cari pizza yang :)

ratna,
: sedap aaaa tapi ada manis skit...

ell,
: leh sgt2...meh sini i blanje..

atty's,
: apa lagik sis, jom kita dating2 nak...

zarin,
: gi la try...i tak try aritu, tapi hubby kata sedap so sedap lah tu....

Dee said...

sedapnya tgk 3 layer tea tu..n oso that tauhu bakar..

reena said...

perghh... mengancamnye tgk mknn dgn minuman kat situ... fuhh.. cptla abes pantang... dah tak sabau nak membedal nih sis...

sis kite bc entry kat bwh tuh... part jamu tuh... auwww... sexy gilos kalo boss nmpk.. ahakss...

neezareef said...

mmg restoran org johor la ye ek...nama pn tebrau

lily lotus said...

cuba u timbang sis..kompem ada penurunan :D

rasp said...

dee,
: mmg lazat banget sis :)

reena,
: sabau sabau sis :D
hahahahhahaha tergoda plak boss nanti :)

neeza,
: tu lah kan....

lily,
: nak kena beli timbang pukal ooooppsss silap timbang digital dulu sis :)

POSH76 said...

sumer tu my fav paling pantang tngk teh 3 layer tu

laksa johor pun sedap kene cariklah restoran ni...good info

Thx sis sbb kekadang dah sampai tak tau nak makan apa hehe

GreenJade said...

pnah mkn laksa johor dia..mmg mables yu :D

psttt..on diet eh sis kta nih?xpe slow2 kayuh..go go caiyok sis!Mesia boley! :D

ikiqzana said...

nak g terjah la..

huhuhu.. laksa johor.

Izan said...

makaih.. kesian kat perut yang berbunyik2 bila tgk makanan sedap2 ni

PerantauSepi1306 said...

uishhh sodapnye food tu