Monday, November 9, 2009

... tak insaf ...

Salam isnin uols....Amacam ur wiken? Mestilah bestkan...Mine cam biasalah fun fun and fun. Spending time with family is alwiz fun....

Ramai gak lah yang i kenal dok bz dengan 99HTN nye diet contest kan... apa itu 99HTN - 99 Hari Tanpa Nasi daaa.. Me tak join lah kontes tu pun. Takat join diet manja2 gitu je...Apa ke benda diet manja2 ek...taklah maksud i diet takat tak ngap nasi nie sekadar yg leh je laa. Kang kalo SH ajak ngap, tak ikut kang kata derhaka kat hubby lak kan hahahahahah baeeekkknya alasan gitu...

Tapi syukur alhamdulillah...dah dpt gak lah 3-4 hari tak ngap nasi. Tapi dugaan dia mak aiiiiii sunggguuuuhhh dasat...nak nak bagi i yg selera makan, nauzubillah....hehehehe... Cam last friday, me kuar gi jalan tengah dlm kul 1 cenggitu...Mcm2 ada...mmg mengancam perut, tekak i tul....tapi i berjaya gak makan nie je....
NIE JE kata i....2 benda gak tu hahahahaha laksa & ayam goreng ~ mana dietnya cik rasp oooiiii hahahaha .....tapi itu laksa...walla! sodap banget! and itu air asam boi pun perrrggghhhhh soooodappppppppp! ;D

All the best kepada sesiapa yg participate dlm kontes nie.... utk kebaikkan ok pe kan.... and oso gud luck to myself...nak tengok brapa lama i leh tahan tak makan nasi :D tapi kata uols lain leh bedal gakkan hahahahha sesungguhnya aku tak insaf!!! :D

17 comments:

mamaadam said...

haha kita ni lebih kurang je sis.. susah nak disiplin..

atty's said...

ekekeke..kty lak kalo tak mkn nasi ..si fir lak ..ajak g fast food ..huhuhuuh..

ratna said...

saya pun tak join 99HTN tu.. kan tak lama lagi nak raya haji.. garenti balik kg mkn nasi punya la tu..

reena said...

fuhh... diet abesla sis... ahaks...

e_ja said...

huhu..sama mcm i sis..stakat diet2 manja boleh lah kan..huhuhu..cmne lah nk langsing mcm era fazira ni???..uwaaaaaaaaaaaaa..

PerantauSepi1306 said...

muehehehe 99 hari??? baru sehari kalo tak masuk nasik dah rasa tak sodappp yo badan ni haa, nak 99 hari.. hehehe mekasih je lah den tak rela uuu ;p

neway laksa tu mmg nampak syiook lah sis ;D

Jasfyra said...

salam kenal..

saya xleh idup le plak tanpa nasik.tp nk kurus..camne tuh..kekekeeke

laksa tu nampak sedap gila la..huhu

pearl'E.J said...

i kalau tak pekena nasi sehari tak leh arr yang... gastrik... tak leh nk diet2 sgt... at least kena ambil gak sehari sekali.

Dee said...

mari kita tgk smpi bila kita leh bertahan..hehehe..

rasp said...

finee,
: kita geng ek hehehehehe

atty's,
: tu lah nasib ibu2...permintaan anak2 tak leh ditolak hehehehehe

ratna,
: tu lah kan sis...godaan time tu perggghhhh....

reena,
: eh mana ada diet abis...manja2 gitu je :)

eja,
: oooo nak jadik cam era ek sis...leh leh apa lagi, join lah slim world hehehehe

perantau,
: i pun tiap2 hari dok bagi semangat kat diri sendirik hehehehe

jasfyra,
: thx singgah laling...jap gi i dar-link u k :)

i nie sib baik nasi tu i tak brapa kisah sgt, lagik pun leh blasah makan yg lain tu...itu laksa mmg yummy!

ej,
: ala laling...u dah mmg selim melim, 3, 4 kali makan nasi sehari pun no hal nye yang hehehehehe...

dee,
: tu lah sis, ntah le sampai bila kan hehehehe...setakat yg termampu je, ater nama pun diet manja2 hahahahaha

lily lotus said...

erk..I tak pernah miss makan nasi..hihi

~ Lady ell ~ said...

wah..kalau sis dpt diet cenggitu hebat lah sis..gerenti boleh join mrs world(erkk ada ke?)

Izan said...

makan... makan jangan tak makan... =)

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

sis,
u can do it!4 ur info,kita pon dah 2 minggu x makan nasik....mula2 mmg badan bergoyangla...tapi lama2 dah ok...nd guess what?i dah turun 2 kg...huhuhuhu...chaiyokk!

rasp said...

lily,
: u badan comel lote, takpe la gitu :)

ell,
: kalo mrs. world ada lah kan, conform dorang bankrup bila i participate, rating tak mashyuk hehehehe

izan,
: ngehehehehe

ajee,
: perghhhh 2 kg tu in 2 weeks tu...
tapi tu lah kan...i rasa cam i susah skit nak turun, metabolisme i nie slow skit...i pun dah almost 2 weeks nie tak sentuh nasi...

ikiqzana said...

xpe sis.. pelan2 je.. zana wat weekday x mkn nasi.. weekend mkn nasi.. bole camgitu kan.. kih3x.

kita bole sis.. kih3x

sWeEtdARLinG said...

me pun tak boleh follow laa this campaign same to you, kehendak & pelawaan sang suami tak boleh ditolak.. ngeh ngeh ngeh ngeh