Wednesday, November 11, 2009

... sushi bertemankan dia ...

Last friday, i tingin banget nak jamah japanese food...Dalam famili i, cuma 2 org je yg suka sushi2 nie....aqua & i lah....tapi since aqua pun tarak ~ asrama ~, i diamkan je lah...Then masa otw balik opis, SH dah ckp nak makan luar, nak gi dekat2 je, probly Ampang Point, coz dia pun nak beli buku2 yg tengah sale giler2 kat lobby situ...ok lah set...

Leh lak sampai kat situ, w'ouls dah settle beli buku2 bagai, round2, tergerak lak SH tengok menu2 yg terpampang kat Octopus Sushi tu....and terus dia suggest makan kat situ. Of coz i like :D Ghupanya kat situ ada serve nasi plus lauk cth : sambal petai bagai....so, kata sepakat ok kat situ :D

Tapi dlm byk2 tu, i terkezut gak lah tengok sapphire makan.... Yes, dia telah ikut jejak i....dia makan sushi ko hehehehehehe...mula2 i order unagi tu, nak testing tengok dia suka tak...last2 i kena order 2 plate ooo for her .... Sapphire, high five skit dgn ibu hehehehe tapi tat day i makan teppanyaki je coz me tgh cuba try test 99HTN kaannnnnnn.....
So later on, leh le i makan sushi bertemankan dia :)

15 comments:

atty's said...

hehehe.,,sis ade pewaris ..dah nampaknya ..leh buek teman..

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

sis, zana mmg x leh masuk sushi mushi nie...hu hu hu...bebenar tekak org melayu ok....he he he

seronok ler ada geng..pasnie leh terjah lagi kat situ kan sis

ikiqzana said...

dh ada teman makan makann jepun ni.. sama mcm ibu sapphire gak. hehehe.

zarin said...

ish mcm tau tau i tgh kepingin mkn sushi hihihi..
pandai sapphire mkn sushi ya! hasya tkleh mkn pun so, bila i n hubby mkn sushi dia mkn tempura sikit je...pastu we had to buy mcd :)

e_ja said...

sedaaaapnyer sis..i pun suka..xpe i leh jer temankan..hehe

hubby i x suka..so xde kwn..:(

rasp said...

atty's,
: tu lah kan sis hehehehe

zana,
: oooo tak minat ek ;)
mmg best bila ada geng :D

ikiqzana,
: a'ah....so now i dah tak yah nak wait si aqua tu ada, dah ada ahli baru :D

zarin,
: oooo hasya tak minat ek...
i pun baru tau si sapphire tu nak makan...ok lah gak kan...

eja,
: wah, next time kita jumpa, kita gi serang restoran jepun k hehehehe

hubby u leh kawan dgn my hubby..

Qumairah said...

me pon takleh makan sangat sishi nih tapi yang mentah nye ler, yang goreng2 tuh ok plak hehehehe tapi boleylaaa..suka tgk bebudak kalau berselera makan. Kalau jenis yg itu tak nak, yg ini takmo..susah atie kan kan

Qumairah said...

heheheeh sishi plak sushi laaa tgk eja pong salah

rasp said...

qumairah,
: takpe takpe...i phm tersalah typo hehehehe ala, sushi nie tak semua suka, cik abe i & anak i yg lagik 2 org pun tak suka gak sis...

UnGu VioLet said...

amboi.. sukenye dia makan sushi yer.. cutee sangat dik!!

ratna said...

hoye..hoye.. sapphire dah mula nak mkn sushi..maknanya dia dah makin besar.. clap..clap..clap..

cik EPAL said...

saya suka makan sushi..lama dah tak makan sushi..hehe ;)

Dee said...

bestlah ada geng..dee x makan sushi..hihihi..

neezareef said...

tecit2 dh pndai mkn japanese food..bgs la..nnti xmcm auntie..jakun x reti mkn..wakakakak

Izan said...

pandainya dia makan... =)