Wednesday, November 11, 2009

... maruku ...

Uols suka tak layan maruku....me ada angin gak lah, ada masa suka, ada masa tak...
Ini maruku, my big bro ada bagi aritu kat i...dia bagi 2 pack lak tu....So satu settle letak kat umah...satu lagi harus i bawa ke opis...wakafkan kat sini...

Masa i bawa maruku nie, i masukkan dlm bekas tupperware yg ada kat opis nie, penuh satu bekas tu then letak je kat meja i....3,4 hari lepas tu, i cuti emergency, si sapphire sakit aritu kan....tup tup tup, bila i start keje....jeng jeng...tinggal skit je lagi hehehehehe....
Tu yg i suka bawa ke opis...tak membazir kan...lega hatiku bila dah 'settle' cenggini :D

14 comments:

Emilia said...

maruku! i loike! tapi yg menciknye bile dah start makan ni tak bole stop..huhu...

ratna said...

saya suka muruku yg yg nipis.. pastu pedasss.. sedappp.. tp ada org kata mkn muruku ni angin.

zarin said...

maruku maruku...ku suka maruku :D
hasya pun suka sgt maruku
memang best bwk makanan ke ofis...memang tk membazir :)

L@n@ said...

maruku mmg layan sambil bt keje kat opis.. otak pun bejalan je bile nk bt keje..gam uhu pun nk interprem gaks!!

GreenJade said...

mmg ralit layan maruku nih tmbh2 ade geng..molot pon x renti2 ngunyah aje..hehehe

aikk..gam tuh pon pekej gak ker?ihiks :p

Qumairah said...

hmm muruku memang angin sebab tepungnyapon di buat daripada kacang kudakan sebab tulah. Saya suka hanya jika ibu saya yang buat . Kenapa? sebab mestilah kerana muruku ibu yang terbaekkk .

dakgilachoc said...

maruku kalau campur2 dgn kacang mmg sedap...;) baklah hantar opis nani sikit...:D

rasp said...

emilia,
: a'ah tul tu sis...mmg leh non stop kan hehehehe

ratna,
: oooo berangin ek...tak tau lah plak :)

zarin,
: ramai pengemar maruku...mmg layan je kan...tu lah, tak membazir kalo bawa ke opis :)

lana,
: tu lah kan...gam uhu tumpang glam jap hehehehe

greenjade,
: a'ah sis, mmg ralit je kalo makan maruku .... habis satu bekas, leh dpt gam hahahahahaha

qumairah,
: wah u mum pandai buat maruku ek...tapi mmg pun sis, kalo ibu2 kita masak apa2 pun pasti sodap :D

nani,
: mmg layannnnnnn kan sis....nanti i minta kat my bro & kasi kat u k hehehehe

Dee said...

kalo i yg dok sebelah u kan..yg kacang2 tu mmg awal2 dh langsai..hehehe..

reena said...

haha.... bebudak opis mmg buas mcm pirana sis...

reena said...

kite klik2 phobia sis... hihi

ikiqzana said...

xpe la sis kira sedekah kt kengkawan kan.. suker gak mkn muruku ni bila waktu petang2.. hehehe.

rasp said...

dee,
: ohhhh peminat kacang aaa nie hehehehe

reena,
: a'ah tul tu sis hehehe pirana berkaki dua hehehehe...
thx for clicking...i'll click u too!

ikiqzana,
: tu la lebih baik bersedekah dari membazir kannnnn...

neezareef said...

i suke maruku sesaja..klu campo2 cmtu mmg x bpe sgt..maamak kan suke jual yg camnie..