Friday, November 6, 2009

... makan ...

I baru beli slipper/wedge 2, 3 hari sudah Ni utk dipakai hari2 berjalan kaki dari rumah-kete-opis or jalan2 area2 opis during lunch hours gitu kan... masa try haritu cam ok je, terasa comfort..tapi baru pakai 2 hari, itu slipper telah 'makan' kakiku. Kiranya yesterday, ada lah extra 'makeup kat kaki ku ini, plaster lah beb! huhuhuhu...hopefully, lelama slipper ku tu lembut and tak gigit tuannya....


Neway, dah sakit2, dapat rezeki skit. Syukur alhamdulillah....Ala-ala time brunch semalam dapat makan kuih yg sodap2, free lak tu, bertambah sodap rasanya *ihiks* Bukan apa pun, ada meeting, so ada kuih extra, me makan lah. Order dari 'La Cucur'. Rege mahal skit tapi memang yummy!

Tu lah kan, kkdg tu pay extra tapi berbaloi-baloi, hati senang, perut kenyang kannnnn :D

24 comments:

Lady Dyla said...

tu normal sis... kasut ni kekadang mmg 1st tyme pakai mcm tu.. nnti lama2 dh occay dah..

atty's said...

kdg kasut mmg mkn kaki ..masa terai okeh je..dah gigit & kunyah gitu gak ..ekekekeke

zarin said...

biasa la tu sis!
kengkadang kasut ni suka makan kaki...i slalu kena tk kira la kasut mahal ke murah ke...hihi...lelama okay la tu...

btw, sedapnya kuih kat la cucur...lama tk mkn?!

Kaseh said...

sedapnya nmpak pulut panggang tuh dear...lama tak makan..dahla tgh lapo ni..aduhai...

anyway kasut mmg cenggitu..dah puas konon2 kita gigit utk tak bg gigit kita balik pun sama gak.. dia mkn kaki kita balik..hehe

PerantauSepi1306 said...

uikss kasut makan tuan le nie ye... babab kasut tu bleh... apa lagi blasah la sis.. kasik kembang sket baru selesa agaknya..

pulut udang tu yummylah.. nak sket bleh..

neezareef said...

len kali gigit dulu sliper tu sblm pakai..br dier x gigit tuan dier..

murah rezeki sis..byk makanan..klu miting gitu lah kan

reena said...

gigit mak budok... haha....

ratna said...

siannya sis kaki sakit.. plaster kena ada byk2 tau. tak per sis..tak lama lagi okay la tu.

a-as said...

tu gigit2 manja sis. dia nak kenal2 ngan tuan barunya...hiks..

ikiqzana said...

kena gigit kasut tu dulu sis.. kih3x.

suker makan kuih yg manis2.. mmg yummy..

sori le sis aritu x ajak sis g lunch sama. kebetulan je nk jmpe.. mggu dpn ye sis..

kojah said...

wuaaaaaaa...terliur kak

pearl'E.J said...

kaki i ni laling dh berparut2 kat belakang sbb kasut dok mkn tuan... dh ler kulit jenis 2nd hand, kena sikit jd parut kena siki jd parut.. geram gak..

*ayu the sun* said...

alah siannya u sis.. takpe.. next fri baik ek?
:)

arianna adrizal said...

kena gigit dlu ksut tu hehe.

amboi sedapnye kueh. mintak sket ;p

rasp said...

dilla,
: tu la sis...tapi me dah lama tak jadik cenggitu tau huhuhuhu

atty's,
: alamak sis, me takde lak gigit kunyah itu kasut...lupa laaaa :(

zarin,
: tul tu sis, tak kira murah or mahal...kalo dah nak terjadi, terjadik lah gak kan..
mmg sedap kan sis kuih La Cucur nie..

kaseh,
: mmg yummy itu pulut panggang! superb! :)

perantau,
: nak blasah sampai kembang tu yg sakit tu sis...seksa rasanya!

neeza,
: i terlupa lak nak gigit dia dulu...dah lama tak jadik cenggini...
a'ah murah rezki kita, kenyang perut kita hehehehee

reena,
: ngehehehehe

ratna,
: mmg kena gi borong plaster lah sis...

a-as,
: manja ala-ala brutal gak ek :)

ikiqzana,
: me kalo makan kuih, mesti ada yg pedas & yg manis...baru seimbang...
isk takpe lah..haritu pun i tak kuar lunch..ada keje...

kojah,
: alololo...meh sini akak blanja nak...

ej,
: sib baik jadik kat blakang kaki kan, takde le asyik ternampak je parut2 tu...tapi sbb nak melawa, mesti kita relakan aje hehehehe

ayu,
: conpom baik...hahahahaha

rasp said...

arianna,
: i lupa la nak gigit itu kasut...

sori la laling...dah slamat masuk perut...next time i post kat u k :D

lily lotus said...

kalau pasal makan...terlebih bayar pun takpe...janji sedap!

Dee said...

sedapnya sis..i pun suka makan..

rasp said...

lily,
: betul betul betul hehehehe

dee,
: u makan takpe sis, slim je...

Qumairah said...

Errr betul ke kita kena benar2 gigit itew kasut..huhuhuhu first time dengar

rasp said...

qumairah,
: tu petua nye sis...jgn lak gigit habis satu kasut tu...gigit2 manja kat keliling opening yg nak masukkan kaki tu je...
tapi rasa cam tak menjadik je kalo buat pun....

sWeEtdARLinG said...

apapun, tajuk memang mengancam..

makan kaki
makan kueh
hahahaha

Izan said...

kuih2 melayu... sedapnya...

i tak pernah gigit kasut sebelum pakai. tp my aunty selalu gigit kasut baru sebelum pakai. dia kata tak pernah ada masalah kaki melecet, dan sebagainya..

~ Lady ell ~ said...

sis,ell baru dpt tips beli kasut baru.takyah gigit katanya..jez urut2 je kat bhgn yg yg akan buat kaki melecet tuh.

sis,kuih didlm itu gambar semua kesukaan ku..:)