Friday, November 20, 2009

... makan busat ...

Petang semalam dlm kul 6 lebih gitu, dpt sms dari sorang PA kat opis i nie, dia cakap dia nak organise majlis makan busat (besar).... Majlis nie, ekceli w'ouls nak buat masa time raya haritu...tapi asyik postpone je....so at last, tis PA aka 'cik organiser' dah set kan nak buat hari nie lah...kiranya time brunch gitu...

Aiseyman, i memang tak suka last minute nye plan. Nak nak kalo nak organise sumthing like tis...dan memandangkan semalam pun i kapla ada ting tong skit disebabkan migrain ku dok serang2 manja gitu....so mmg lah mood ada off lah kan.... Tanyakan menu dorang...dah ramai bebenor yg nak bawa dish berat so, i ckp i buat dessert je lah...set!

Kat umah mmg dah ada 1 bancuhan nak buat dadih nie, i jez gi beli utk tambah lagi 1 bancuhan....Semalam settle lah i buat dadih nie.... Acara today, pepagi sampai opis, settlekan keje skit, then 2, 3 org geng i pun roger2 i turun ke tempat kejadian lah kan....Gi gi situ, tengok tempat baru nak set up, makanan still dlm bekas and ada yg lum potong bagai...So i pun ask them lah mana 'cik organiser' kita tu...jeng jeng jeng...ntah la malas nak komen lah kan.... end up w'ouls lah tolong2 set up tempat kejadian dan memandangkan w'ouls hanya ada 30minits nak kemas...end up, makanan serve dlm tupperware memasing, and tempat tu pun ala kemas2 ala kadar je lah....

Tak kisahlah, asal hajat nak jamukan tetamu settle....tapi agak frust gak lah perasaan i and most of the 'contributors' disebabkan 'cik organiser' nie .... kisahnya nanti lah i stori ya....Malas dah lah nak menaip :D

Neway, have a wonderful weekend! And pada all the kids yg bersekolah and oso cikgu cikgi....Slamat Bercoti coti!!!! Have fun, take care and apa2 buat tu, ingatlah pada yg tersayang :D

9 comments:

neezareef said...

at least dpt gak idea nk wat dizet tu sis..

btw..enjoy ur weekend

eedany said...

Happy weekend to you sis...

busy body...nak tau cerita selanjutnya pasal the organise tu.

hik hik

Izan said...

huiyoo... bestnya...

L@n@ said...

perhh!! ade satay aa.. kecur mulut ku.. hepi weken sis.. muahhh

Lady Dyla said...

mmg busatttt

rasp said...

neeza,
: tu lah kan sis...

eedany,
: heheheheh nanti2 i stori k :)

izan,
: *ahaks*

lana,
: jom pekena satay :) have a great wiken sis :)

dilla,
: hehehehe busat ek :)

PerantauSepi1306 said...

hehehe i sukak panda tu.. hmmm pedulikkan cik organiser tu.. yg penting sis hepi and the food looks yummy too ;D

sWeEtdARLinG said...

last minute plan pun, malatops gak menu yang ada

ikiqzana said...

mmg seronok weekend aritu..

rajin u sis wat dadih.. mesti sedap.