Wednesday, November 18, 2009

... jamu ...

Ada pertanyaan pasal jamu yg terkucil semalam tu kan....apa khasiat & kegunaanya kan....

Ni ha khasiat & kegunaannya :

- menegangkan & memperindahkan bentuk payudara
- menaikkan & memperindahkan bentuk punggung
- mengempeskan perut
- mengubati keputihan & lendir yg berlebihan
- melawaskan buang air besar & kecil
- menghilangkan sengugut & melancarkan haid
- menghilangkan letih & lesu
- menambah ghairah & semangat (wow hehehehe)
- menghilangkan bau badan
- memperlambatkan proses penuaan (awet muda)
- merapatkan & menegangkan kembali otot-otot vital rahim (ehem ehem)

Tapikan uols...i lum pernah cuba lagi jamu nie so keberkesanannya i tak tau lah kan...beli nie dah 2, 3 bulan sudah kot...sampai i dah lupa why i nak beli jamu nie sebenarnya and oso sapa yg promote baiknya pun i dah lupa hehehehehe leh gitu....

Memang elok kalo kita amalkan makan jamu2 nie disamping supplemen lain kan...tapi i nie bila bab beli, laju je tapi bila bab makan mak aiiiiii hot hot chicken shit gitu.....ayoyoyo...kena ubah perangai i nie kan...isk isk isk....

Nanti, bila i dah start amik jamu nie, and if i nampak ada perubahan, i akan inform uols k...'nanti' tu agak-agak bila ek hahahahahaha oooooppsss :D

17 comments:

zarin said...

hihihi "hot hot chicken shit" gitu bila tiba nk mkn ye! i pun sama, beli laju je..tp bila nk mkn, mak ai liat nak m****s
kengkadang tu mkn separuh jln je :D

Lady Dyla said...

auwww... menegangkan... interesting ni sis...hihi

mummysya said...

Salam

Dear, mcm besh jer kan. Tp Kin ada semput lah. Org kata jamu nie panas...

Betul ker?

Dee said...

zana dok promote i jamu mak dara..x taulah lg nak amik ke tak..hehehe..

L@n@ said...

ermm mcm khasit jamu tuh.. mkn la sis cepat2 boleh share cite.. (agak bile next n3 tuh) hehe

neezareef said...

klu mkn byk2 jenis tu kdg x tau mane yg bekesan..sama la bab2 bli excited tp nk mulakan mkn tu..mak aihhh..mau expired gitu jek

e_ja said...

sama lah sis..i pun jnis mkn ubat2an ni sgtlah liat..huhu..klau dah sakit tu barulah gigih telan jgk ubat..huhu..

a-as said...

haha..
tang hot-hot chicken shit tu ada persamaan ngan i
ok sis try pastu bg testimoni ok!

eya said...

mkn cpt2 kak..mn tau peh ni akk lg hot. suke cik abg akk nnt..larikss

ikiqzana said...

ni skrg tgh plan nk beli jamu.. bdn pun dh rasa sengal2.. hehehe..

bagitahu ye sis.. keberkesann nyer nnti..

atty's said...

kty mmg dah makan jamu ..hehehehe .

zie said...

sila share - saya pung tengah nak beli jamu yang berkesan - tenagh banyak masalah nie...

Qumairah said...

owang citer anak dara dengan pasangan yang lom dapat anak jangan makan jamu sebab takut panas..ye ke?

lily lotus said...

bestnya kebaikan dia..hehe

Cik Wanie said...

mmg jamu nie bagus utk kesihatan,
tgklah ada beberapa org artis yg mengamalkan jamu mcm diana rafar,
cantik kan dia:)
hik hik hik,

lps nie wanie pun nak kena mkn jugak,
supaya cantik dihari bahagia wanie:)
kwang kwang kwang

rasp said...

zarin,
: hahahaha kita geng!

dila,
: hehehehehe kannnnnnn :D

mummysya,
: a'ah lah yang, jamu nie panas...ama tul tak see u, naper ek i tak leh access to your blog?

dee.
: sesuai lah u beli sis, u mak kepada 2 anak dara hehehehehe

lana,
: tu lah kan, next n3 testi tu ntah2 tak terbuat kot hahahahaha

neeza,
: tul tu sis, kena try satu2 then jangkamasa yg panjang kan, baru tau berkesan ke tak...oooo u pun geng dgn i gak ek :)

e_ja,
: i nie, kkdg lagik worse, sakit pun malas nak telan ubat tau hehehehe

a-as,
: eh, ramai lah geng nie :D

eya,
: akak mmg hot...'hot hot chicken shit' hahahahaha

ikiqzana,
: alamak zana, nak bagitau??? nak start makan pun ntah bila hehehehe

atty's,
: patut u berseri gorjes je sis :)

zie,
: kena tgk gak masalah u sis...kot2 takde kat jamu nie, harus u try yg lain...

qumairah,
: a'ah lah yang, anak dara lum digalakkan makan certain jamu... tapi ada gak jamu yg anak dara leh makan...yg mana? itu i tak tau, kena bertanya pada yg lebih arif...

lily,
: tu la, bila baca cam best je kan...

cik wanie,
: mmg i agree
jamu nie mmg elok utk kita...
tapi masalah nye i nie 'liat' skit nak habiskan...
elok banget tu cik wanie amalkan..
utk kebaikan bersama hehehehe

~ Lady ell ~ said...

wah3...layan jamu plak sis kita nih.di'jamin' mesti bergetah!!