Friday, November 13, 2009

... filipina ...

Salam.... Pekabor uols? Sihat? Moga2 semuanya sihat iye.....

Semalam w'ouls gi jumpa ex opismate SH yg baru balik bercoti ke Filipina ... Dia hadiahkan SH & i sorang sehelai baju HRC and oso FMs....makacih iye Nom for the gifts ~ mcm le dia baca blog i kan hehehe ~
Critenya pemandangan kat sana cantik2 dan shopping2 pun best. Tapi yg dia kureng skit kat sana tu, apebenda buat kat sana pun, semuanya kena bagi tips...Contoh lah kan, u jenjalan, then u nampak satu hotel nie cantik, jadiknya u masuk hotel tu nak snap2 gambar bagaikan...nak kuar je, ada pekerja hotel tu dtg kat u minta tips coz of the view yg u dok snap2 bagai....or kalo u naik teksi, dah le bayar duit tambang, kena gak bagi tips...or kalo u panggil org datang urut u kat rumah u kat bilik hotel ke, dah le u dah bayar servis dia, u kena gak bagi tips....dah mmg culture org kat sana gitu....uish pokai kat tips je katanya.....

Then stori scary nye plak...dia naik teksi lah nak ke sana sini, pemandu teksi tu ada bawa pistol ko...rata2 pemandu teksi kat sana, mesti ada pistol....Then kawan dia (bekerja kat sana) bawa lah dia gi shopping complex bertaraf cam pavillion kl tu kan...dia crite kat situ ada kes 'random shooter' gitu...eeeee menakutkan je kan.....Tapi she did enjoy herself kat sana....mana2 gi, mesti ada crite baik buruknya kan...Nie cuma sebagai peringatan je....

So if sesapa nak ke Filipina tu, enjoy urself tapi berhati2 gak lah iye...ooooo jangan lupa gak poket penuh dgn tips2 utk dorang :D Looking forward utk lunch date hari nie...YIPPEE!!!

8 comments:

ratna said...

dah bayar service nak tips lagi.. byk cantik.. mata duitan gak ler diaorang tu.. he he he he.. kes bawak pistol tu yg tak sedap tu.

Noorhodza said...

Ahh memang dia org mcm tuu ler... dah gak ke sana dulu, apa2 pun kalau shopping kat sana... sebesar2 shopping complex... org2 terlalu ramai... mana ye dtg nya org2 ni.. tertanya2 gak, tak kerja ke dia org???

Noorhodza said...

Anyway... klik2 yr nuff tadi.

*ayu the sun* said...

looking frward for it too!!!

p/s: alamak! lupa apa nak komen pasal filipin tadi. isk!

lily lotus said...

uish..holiday dalam ketakutan jadinya..kalau gi sana tawakal jerlah ekk..yang penting enjoy!

Dee said...

hmm..menakutkan gak eh..mana2 pun sama kot sis..sbb tu i syg m'sia wlpun ada certain places menakutkan..

ikiqzana said...

takut la mcm tu.. nasib la xde plan nk g sana.

rasp said...

ratna,
: tu la kan...very the eye money gitu hehehehe...scary tul bab2 pistol kan sis kan...

noohodza,
: oooo dah ke sana ek...tourist kot sis reramai tu...thx for clicking...i will click u nanti ya :D

ayu,
: *ihiks*

lily,
: enjoy tetap enjoy sis...tapi kena alert je la kan...

dee,
: syukur lah malaysia nie kiranya 95% ok kan....

ikiqzana,
: tu lah kan...scary je...