Thursday, November 12, 2009

... dah potong ...

Rambut Sapphire dah agak panjang...Dah leh ikat tocang dah.... I ingatkan nak keep panjanglah tapi semalam i dah potong rambutnya.....

Why i potong...uols tengoklah kat leher dia....Dah naik ruam. Kulit my lil princess nie sensitif... Extra panas or peluh ~ naik ruam, nyamuk gigit - bintatnya naik besor, nak hilang susah and mcm2lah..... Jadik skarang, dah berambut pendek...
Sapphire nye rambut nie agak curly kat hujung2 tu, so bila potong pendek, ada je yg terkeluar sana sini...Cam tak kemas lah plak. Sib baik dia kecik lagi, tak paham erti 'tak kemas' bagai kan...tapi tu lah, budak2, buat apa pun leh still nampak gaklah kecomelannya hehehehe ~ ayat penyedap hati buat ibunya, huhuhu anakku ada rupa cam boy lak ~

Takpe lah sayang, kita tunggu besar skit....kot kot time tu, kulit dah ok skit, leh simpan rambut panjang k :)

12 comments:

ratna said...

sis.. sapphire masih maintain cute walaupun rambut dah potong.. insya allah dah besar sikit tu kulit dia akan jadi okay..

zarin said...

sama mcm hasya...reason i potong pun sbb dah ada ruam...
tkpe la kan..rambut buleh panjang lagi :)

Dee said...

sama mcm fifi..sbb ruam..nti bila dh besar sket bolehlah bela panjang..

mamaadam said...

haha cam iklan potong tu pulak sis.. ala sayangnye rambut dia sis... gambar dari side tu nampak tembam nau pipi dia

lily lotus said...

cantik rambut dia..ikal..potong camne pun tetap cute

reena said...

rambut ariana style mcm sapphire gak tp lebat sket... kite pon igt nak potong rambut ariana tp mslhnye kan sis... bb sitter tak bg... dia kate tkpela.. akk tulun' tocangkan... akk suke tgk rambut ariana pnjg... haha boley gitu...

dun worry... sis pakai la klip rambut kompom bertambah2 chumey... hihi

L@n@ said...

budak2 baye nih bt la macam mane pun rambut ke, baju ke tapi tetap chommeyy... nnt dah besar skit boleh la buat gaya vogue skit..hehe..

rasp said...

ratna,
: tu la sis, i pun doakan besar nanti, kulit dia ok lah kan...

zarin,
: tul tu sis, rambut akan panjang kan :)

dee,
: ibunya yg tak sabar nak tunggu panjang hehehehehe

finee,
: nghehehehe....tu lah kan nampak pipi bam bam lak :)

lily,
: bila panjang, kalo tak berikat, serabai gak sis :)

reena,
: si kecik nie pun ada masa berikat gak, tapi bila time2 dia taknak berikat, cepat je naik ruamnya...mmg kena tunggu dia besar skit, dah phm, baru leh simpan panjang :)

lana,
: tu lah kan sis, kids buat pe pun cute je :)

Kaseh said...

sygnya dah potong..hehe tapi kesian kan dia rimas nati.. takper saphire dear..dah besar sket nati keep ur hair long ok kiddo..lagi tomey nati..ehehhe

neezareef said...

terus jd bolat pp saphire

ikiqzana said...

xpe la sis.. rmbt pendek pun comel gak.. bila besar sok bela rmbt pjg ye saphire..

rambut mesti ikal mayang.

Izan said...

siannya dia... kulit sensitip yer... kene leak bedak berubat selalu... nnt cepat sembuh