Tuesday, November 10, 2009

... buka seluar ...

Ni bukan n3 18sx iye....tajuk yg sungguh sesuatu ek...

Stori dia cenggini.... 2, 3 hari sudah kot... sapphire tengah main sensorang kat living umah i, i lak kat dapur...sambil2 dia main, i cam sembang2 gak lah dengan dia....tetiba je i dengar dia ckp "bu, buka teluar".... then i pun " no no no, jap lagi la ibu mandikan" coz ekceli time tu, waktu dia mandi and salin baju dah pun.... Then dia ckp lagi, tapi kali nie sora dia cam kelam kabut semacam dah and kuat "bu!!! buka teluar!!"

I pun kedepan cari dia lah, tengok dia dok elok je kat tepi 'meja merah kecil' dia tu...i tak prasan apa2 pun lagik time tu...so i said "wait k, jap gi kita bath k", then terus dia ckp "ouchhhhh, nie tatit, buka teluar"...

Terkezut i, uiks naper sakit2 lak kan.... i pun gi dekat dgn dia, and jeng jeng jeng "wait ek, jap gi ibu buka seluar tu....ibu nak snap pics dulu" hahahahahaha....

Ha tengoklah naper dia nak buka seluarnya :) tersepit lak tali seluar dia kat meja dia tu, dia ckp tali tu yg sakit hehehehe...
Tu la ibu dah ckp, jangan suka buka tutup meja tu...nie seluar, kalo kena jari camne...isk isk isk...anak bertuah ... next time dengar ckp ibu ya sayang....

20 comments:

neezareef said...

seb baik yg sangkut tu tali je..isk isk..

ikiqzana said...

sian nyer sapphire.. nasib le x tersepit kaki ker..

zarin said...

oo..tali seluar yg tersepit???
ingat apa la tadi...tute je dia ckp tu hihihi..

Emilia said...

baca tajuk sangat ngeri okeh! siannya teluar dia yg tercepit ye...nasib baik x tersepit jari sayang oi.. :D

dakgilachoc said...

hahahaah..ingatkan dia yg sakit erk sis..rupanya tali tu yg sakit...hahahha...smpi suh buka seluar tu...alololo so cute la anak sis ni...

ratna said...

ha ha ha.. pandai gak sapphire ni dpt akal suruh bukak seluar.. ada budak dia nangis terussss tak tau nak buat apa.. so clever this young lady.. cium sikitttt...mmmuah!!!

Qumairah said...

soo sweet

rasp said...

neeza,
: tu lah kan isk isk isk...

ikiqzana,
: i rasa kalo jari kaki dia tersepit mau dia dah melolong :D

zarin,
: hehehehe dia nie ada pelat2 skit walaupun dah dibetulkan berkali2...

emilia,
: hehehehe cian kat suarnye ye :)

nani,
: tu lah, dia kesian kan seluar dia hahahahaha....

ratna,
: dia nie panjang akal skit sis...tu yg mcm2 hal dia buat...ada je 'aktiviti' dia nie...tak leh harap sgt kalo dok sorang2 tu...

qumairah,
: *ihiks* thx :)

Dee said...

hahaha..yg klakar tu u leh ckp jap eh..nk snap pic dulu..kehkehkeh..blogger tegar betul..

Nem0 o0h Nem0 said...

haha kelakor entry ni,ingatkan ape la td..hehe

atty's said...

ekekeke.nasib tali seluar..lenkali ..suh sapphire..takecare..takut tekepit jari lak ..

reena said...

alolo... kiutnye muke sapphire... haii.. tengok dorang main benda-benda kat dlm umah nihkan sis.. buat kite risau je kan?? ikutkan hati... takyah beli ape2 perabut lgk sng... haha... bole gitu?

rasp said...

dee,
: tension je dia dgn i kan hehehehehe...

nemo,
: no no no, don't thk bukan2 hehehehe

atty's,
: tu la pasal kan sis..isk isk isk..

reena,
: mmg lah...kalo tinggalkan dorang seminit dua, mesti dijengah2...nak nak bila diam je, adalah 'program' dorang :)

sWeEtdARLinG said...

soooo cleaver tapi ibu yang tak paham2 sapphire cakap apa... hehehehe

rasp said...

afkar'z,
: dia ckp berkias lah plak sis hehehehe

eya said...

hahaha...tali tersepit ek,kesian tali tu.

smpt lg nk snapy2 tu..

PerantauSepi1306 said...

ish, ish, ish... naper la cik adik kecet ni buat celah-celah meja tu... cumel je panggei ibu dia.. dan sis sungguh jaya, sompek amik gambo gitu ;D

~ Lady ell ~ said...

alah siannyer tali tu ekk.sakit ye tali suar tu..hehehe..sapphire ni mmg berhati mulia la..

rasp said...

eya,
: tu la...cian tali tu kan hehehe

perantau,
: dia suka main dgn meja kecil tu..alih2, angkat2, buka tutup kaki tu...sempat amik pixs sis, sampai dia pun tension je hehehehe

ell,
: sebenornya dia nak melepaskan diri dia tu...kalo tersekat, mana leh sambung aktiviti lain sis..hehehehe

Izan said...

sabar je la ibunya pun sempat lg nak snap gambo.. huhuhuhuhu...

sapphire uat muka mintak belas kasihan tp tetap maintain kiut =)