Monday, November 23, 2009

... 2nd blog-versary ...

Salam isnin my fwenz. Amacam wiken uols? Happening ke? Masih bercuti?....ooo bestnya :)

Topik i : Kenapa i ber-blog? Untuk menjadik rich & famous? Tidak sama skali....."Aku tulis, bukan kerna nama" heheheheh tapi kalo tetiba meletopz blog nie, itu bonus namanya :D

Well memula tu kan, sbb i suka banget baca blog2 org....macam journal, diary mereka....then tergerak kat hati nie nak gak lah ber-blog ....at least leh jadik diari i with my family.... leh le my kids baca blog nie one day nanti kan, tu pun kalo i bertahan lama :D

Then i blog nie bukan setakat i suka suki berceloteh je kan...kalo leh biarlah blog i ada info2, tips, petua2 or pengajaran yang berguna untuk semua...untuk i, my kids, my fwenz and sesapa saja :)

But then bonus yang paling i tak sangka i dpt is i "berjumpa" kawan2 baru walaupun hanya melalui alam maya ... OK gak lah sbb i nie kan ala-ala shy shy cat gitu...tak reti sangat nak bersembang hehehehehe...and syukur sebab ada diantara uols yg i dah berpeluang berjumpa....yang lelain tu, jodoh kita lum ada, insyaAllah satu hari nanti kita ketemu juga :)

And I teramat bersyukur kepadaNya dan rasa bertuah sbb uols yg i kenal nie semuanya supportive, ikhlas, caring, mesra and baaaaiiikkk banget tanpa mengira usia, keturunan, pangkat maupun darjat...who could ask for more kan....

To uols my fwenz....seandainya sepanjang persahabatan kita nie, andai i ada terkasar bahasa, tersinggung perasaan uols tanpa i sedari, tak sempat meninggalkan jejak kat blog uols, i mohon maaf iye....and again makacih banyak-banyak for your support....Kalolah ahkak kaya, dah lama ahkak blanja korang semua tau....Tapi memandangkan ahkak nie biasa2 je, ahkak hanya mampu berdoa semoga uols semua panjang umur, murah rezki, sihat sejahtera dan dilindungiNya selalu....amin.....

So, pada jam 3 petang nie, genaplah usia blog i 2 tahun.....I still have a lot to improve dan smoga, i tak lah kering idea, tiada ilham maupun malas untuk menulis di dalam blog nie tersayang nie :D


19 comments:

zarin said...

owh so sweet...happy anniversary..
tulis byk2 lg n3 ye!
hopefully one fine day nanti kita boleh ketemu kan!

momguess said...

dh 2 years usia mu 'espritrasp.blogspot.com'

moga puan punye blog ni xde pyakit 'M'
bile kite nk jumper nie???

reena said...

hepi anniversary for ur blog sis.. taun dpn bln 4 blog kite plk.. umo 2 taun... yeaaa!!

PerantauSepi1306 said...

epi belated ann... sib baik u blog sis coz i dapek gak jumpa a nice sweet lady cam u nie.. hehhehe pemalu ke u nie.. nan adooo peramah ye :D

atty's said...

happy anniversary ..

sonok dpt jumpa sis..hope 1 day kita ketemuan lagi ye sis..

rasp said...

zarin,
: insyaAllah one day ketemu kita :)

momguess,
: penyakit 'M' tu la yg padah skali hehehehehe...tu la bila ya???

reena,
: wah...kita sebaya ek sis :D

perantau,
: sebenornya i nie agak shy2 cat sis, tapi bila jumpa, i 'paksarela' diri i utk overcome i nye shy2 cat tu tau...

atty's,
: thx sis... tu la haritu tak puas jumpa kannnnn....

sWeEtdARLinG said...

happy 2 years old, espritrasp!! semoga terus maju jaya

ikiqzana said...

taniah sis.. dh 2 thn.. hapi anniversary kt blog ni...

mmg bertuah dpt kenal org mcm sis ni.. sama2 la kita ye.. semoga berpanjangn persahabatan kita semua...

kojah said...

wahhh 2 tahun dh kak...
chaiyokkk!

a-as said...

happy 2nd birthday to espritrasp.blogspot.com
nice knowing you sis!

lily lotus said...

aduhai..kejap jer masa berlalukan..siap ada waktu tu..hik hik..congrates sis!

L@n@ said...

hepi birthday to espritrasp!!!.. nnt bt n3 lawak2 lg erk!!..

Lady Dyla said...

dah matang dah blog ni... tahniah... jgn henti berblogging shngga komputer dilupuskan dr dunia taw.. hihi

rasp said...

afkar'z,
: tq laling!

ikiqzana,
: moga2 lah sis iye :)

kojah,
: a'ah laling, dah 2 tahun :)

a'as,
: vice versa laling :)

lily,
: tu lah kan...ingat waktu 'melahirkannya' hahahahha

lana,
: hehehehehe ok ok ;)

dilla,
: matang, tapi lum aqil baligh lagik kot hehehehehe...insyaAllah sis...

neezareef said...

dah 2taun dah berblogging...tahniah..keep it up

GreenJade said...

hepi anivesari 'baby' rasp..keep on rollin' & blogging yeah..


cheers...!!

Izan said...

wah... blog pun ada besday gak kan...
apa2 pun suka sgt baca entry2 kat blog u ni...

POSH76 said...

wow sis tahniah dah lama berblogging rupernyer.....hehe

samalah kt i ni pun malu2 tuceng gak
tp kalu dah mesra alam tak ingat dunia nak2 satu kepala

anyway keep blogging...i luv to read ur blog...hehe

Dee said...

dh 2 tahun sis..happy anniversary ye..sorry lmbt wish..i busy u..huhuhu..n thanks for the wonderful friendship..u're great n awesome friend..