Friday, October 16, 2009

... tips makeup ...

Salam my fwenz...

Yeah dah jumaat pun, mesti uols semua senyum melebar ek, dah berplanning2 camne nak spend ur wiken kan...Tapi i lagik lah tersenyum lebar today, coz me cutiiii.... yipee!!! Eh! tapi bukan untuk nak prepare celebrate deepavali tau! Sesaja je i amik cuti nak abiskan cuti tahunan i yg last year nye and since big boss tak masuk opis, terus je petang semalam sms dia ckp i pun nak cuti...iye kengkawan cuti tahunan i yg last year lum abis ye and tis year nye lum sentuh ye, 30 hari tu....fenin2...

Neway, mesti ada diantara uols yg nak gi beraya, attend wedding bagaikan .... meh sini i bagi tips skit cara2 makeup tersimple nye, pasti berseri2 kemerah-merahan gitu uols nanti....layaaannnn...

alatannya ..... blusher & brush ya....


amik brush tu, sapukan skit blusher....

then leh le sapukan ke pipi sambil tgk barney ye puan2...

dah agak2 pipi tu dah merah, sapulah pula ke dagu....


eh eh tangan ku tak berseri laa....kita tenyeh kan aje ke tangan....


tangan dan kaki haruslah berseri ye puan2...tenyeh jgn tak tenyeh....

lastly, uols mesti lah check muka tu kat dlm cermin....
touch up apa2 yg patut...nak letak kat dahi ke, rambut ke...
ikut suka uols lah....
See, cepat je kan tips make up i nie......


Uwaaaaaaaa!!!!! Sayang oiiiii, abislah ibunye blusher.....

Moral of the stori : Sharing is Caring ~ especially kalo u sepah2kan ur stuff ~
& Girls Will Be Girls ~ regardless of their age! ~

20 comments:

Emilia said...

haha! so comel! abis laa blusher estee mama :D
sama la macam si natrah tu, make up yang dah kosong je bagi kat dia klu tak abis kena ganyang semua :)

ikiqzana said...

untie zana pun nak make-up gak.. adik sapphire make-upkan untie jadi cam era fazira.. bole x..?? kasi smpi bole ye..?
syg la sapphire ni.. comel....

kojah said...

xpe2 kak...beli bawu ajeeee...kehkehkeh

mamaadam said...

Astaghfirullahalazim...sabo jela ibu

Kaseh said...

hahaha patut saphire masuk auntie kaseh nyer contest arituh.. tips2 makeup..bleh menang nih..hehe comel jek..

zarin said...

hahaha...pandainya sapphire make up!
kemana tumpahnya kuah kalau tk ke nasi kan ! eh, betul ke perumpamaan ini?
like mother like dotter la..:)

rasp said...

emilia,
: me mmg tak bagi pun sis, tapi kelalaian me tu yg dia dpt & godek2 tu...

ikiqzana,
: sis, kalo le sapphire leh make up sampai jadik cam erra, tiap2 hari i tadah muka i kat dia hahahahaha

kojah,
: beli baru??? leh, u tolong bayarkan k hehehehehe

finee,
: mmg tengah dok sabor le tu :(

kaseh,
: aiseyman rogi rogi...kejadian baru je nie...dah tutup tarikh penyertaan dah pun hehehehe

zarin,
: ibunya tak pandai makeup lah sis...agaknya mmg tul tu, tengoklah dia pun taram je letak memana blusher hahahahahaha

atty's said...

sapphire bakal cik andam ..& jurusolek artis nie .heheehhe

eLLy said...

Ish ish ish.. kita ingatkan betul2 la dia nak kasi tips

GreenJade said...

vahhh bestnye dpt kelas pecuma arinih..kensel nk gi blajo kt Nurol Shukor tuh hahaha!!

bebudak mmg kretif..tp ini Sapphire sgt kretif .abes 1 bodi ditepek2 hahaha!!

rasp said...

atty's,
: hahahaha takut jadik jurusolek sarkas je hahahahaha

elly,
: uwaaaa tipah tertipu ek...ya amponnnn...

greenjade,
: free je kan sapphire ajar hahahaha
lepas tu terus kena mandi tau!

lily lotus said...

amboi anak dara u ni..hihi..happy weekend sis! tak sabar nak jumpa u ;)

PerantauSepi1306 said...

cumelnye dia.. hehehe... sakan blasah make up ibu ye.. ;D

sWeEtdARLinG said...

nanti sapphire leh tolong make up kan Ika.. hehehe

a-as said...

hi dearie..pandainyer make-up!
insyallah nanti kita jumpa ok.. ;)

Izan said...

ala comelnyer dia... saphhire tak yah makeup oun tetap kiut.. =)

ratna said...

hik hik.. dah pandai nak bermekap anak dara sorang ni. selamba jer muka dia dok tibai blusher ibu dia.

Mama Azlina said...

ala..tomeinnya...boleh la kawan wif kakak fara nie..dia pun nak bermakeup n berwangian sebelum kuar dari umah cam mama dia..heheheh

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

COMEINYERRRR!:)

eya said...

woo..kicik2 sudh pandai mekap eh,
aunty ni da tue cenggini pon x penah mekap2 tau