Tuesday, October 13, 2009

... program Ahadku ....

Sambungan adengan makan2 raya i ;) ...nie program ahad.....

Pepagi me dah ke umah my kezen, cantik deconya...brekpas raya :), sembang2 & lepak2 situ jap...lepas tu nak ke ofis i nye jamuan raya....ajak si kecik nie balik...tengoklah muka monyot dia tu takmo salin baju dah syiok main hehehehe...

Ni kat Restoran Sri Melayu, opis i nye open house....pengat durian dia superbbbbbbb!!! rugi tak 2nd round sob sob...tapi disebabkan byk lagi umah nak diterjah...simpan skit perut yg dah agak kekenyangan nie...

Lepas tu, terjah ke umah ex-bos SH...ada kambing goleks tu :D, i baru je nak snap pics, ada budak nie gi diri depan kambing tu, tak nampak la plak...takpe lah nampak sipi2 je pun ok lah kan...tapi masa w'ouls gi, kambing yg dah siap potong dah habis, kena tunggu yg satu lagik tu...

Of coz, w'ouls tak tunggu...w'ouls makan lite2 je & minum cendol then angkat vontot nak ke open house lagi....Perut dah sendat dah nie, tapi takpe lah...gi jengah muka pun kira ok lah kan...

Ni, ke rumah Sis Lina....sampai sampai je tgk ibu2 vogue dah ada...sis Masviona and Sis Atty... me dok sembang2 jap dengan dorang...perut dah tak leh masuk apa2 dah...so me jez minum air je tapi Sapphire mewakili i makan spagetti Sis Lina masak.....

Sebelum baliks harus bergambar togeder2 lah kan.... cam artis rasanya..camera sana sini hehehehehe...thx sis for the invitation....Dah settle tu, ingat nak gi terjah umah my aunt...tapi disebabkan perut dah teramat sangat sendat, me roger2 me auntie, postpone hari lain hehehehehe...

Confirm habis syawal, me kena timbang pukal!!!!

21 comments:

kojah said...

adeh, tringin nk mkn kat sri melayu...

a-as said...

a hectic sunday kan sis.
hmmm lamanya tak makan pengat durian..

ratna said...

amboi sapphire tu.. pakai sunglases lagi tu.. tak tahannnn..

lily lotus said...

takpe sis, lepas raya buat speed diet..hohoho

Dee said...

fuh..pasni diet eh sis..ekeke..i awallah aritu..so, x jumpa sapa2 pun..hehehe..

atty's said...

takpe..sis..lepas ni kita diet sakan ..ekekekeke ..

ikiqzana said...

rugi betul zana x g lina nyer open house.. best jmpe kengkawan bloggers.

sendat pun sendat la sis.. lepas raya pasti kita kena jaga mkn..

apepe sis tetap gorjesss gitu... hehehe...

sWeEtdARLinG said...

syoknya banyak open hse.. i ni kalo ada sebiji umah sehari, pastu i create laa sendiri open hse kat umah kawan2.. hahahaha

eLLy said...

sis klu camni you boleh buat progrem jln2 cari makan ;)

rasp said...

kojah,
: apa lagi sis, terjah le :)

a-as,
: tu lah kan sis...masih ku terasa kesedapannya :D

ratna,
: tetap bergaya ala artis gitu hahaha

lily,
: ha! speed diet...opppssss..

dee,
: tu la lina ckp u sampai on time! :)

atty's,
: wokez...hehehehe leh ke i nie? :)

zana,
: tu la sis...rogi ooo tak datang...
i bab2 diet nie lemaaahhh le..xde disiplin :D

afkar'z,
: mmg syiok jumpa, tapi bab makan, takat 2 buah rumah, perut dah sendat laaaa...

elly,
: hahahahahahahaha...bertambah lah kecomelan i :D

pearl'E.J said...

syokkan boleh makan makan makann ajaaa... tak per, me tengah sabaq ni, lagi seminggu lebih aja lagik... lepas tu nak bedal sungguh2... hahahahaha...

~ Lady ell ~ said...

hehehe..sapphire muka monyok pun cute.

sis,rilex arr..tak yah runsing sgt pasal weight u tu..apa2 pun sis tetap cun...

mc ta said...

weekend nih lagi byk open house menanti, deepaali nyer open house pun kena layan gaks..tak menjadi lagih lah program diet ku ini..he..he..

Izan said...

hahahhaha... lawak la u ni.. kene timbang pukal...

neezareef said...

pack xtvt u sis...best arr g umah lina..

si saphire ni comel tullah...bila nk cubit dia nih..hehe

POSH76 said...

bestnyer open haus....hehe

rasp said...

ej,
: takpe laling, u bedal camne pun, u tetapppppppp maintain slim tau ;)

ell,
: cun? aiyooooooo kat mana lah cun tu sis....

mc ta,
: a'ah kan...tis wiken dah last wiken utk syawal...lagik bertubi2 lah invitation plus deepavali lagik...takpe 1 malaysia gitu :D

izan,
: benar semata2 lah sis hahahahah

neeza,
: tu la sis, bila laaa kita dpt jumpa2 kan...

rasp said...

posh,
: mmg best la laling, makin pree, lazat2 lak tu :D

masviona said...

sis rasp seronok jupe even saya byk senyap coz badan dah tak larat giler....huhuhu
betul tuh sis lepas nih kita diet sesama nak???

rasp said...

masviona,
: mmg best dpt jumpa u sis...jom jom kita diet hehehehehe

PerantauSepi1306 said...

timbang jangan tak timbang.. paih tu agak2 lebih betulkan sket jarum timbang tu seblum naik ;p hehehe