Tuesday, October 20, 2009

... my wonderful wiken ...

Alkisah stori mori the morning glory kat uols my wonderful hectic weekend...ni n3 panjang lebar skit ya....kalo rajin baca silalah, kalo malas layan gambar je lah ek...

Sabtu, haruslah me pegi open houses and oso ada satu wedding. Kawan SH tawen... Gambar open houses tu tak amik lah coz cam serupa je kan,makan makan makan...cuma gambar kat dewan tu ada lah satu dua i amik.... Food yang dia serve is super duper delicious....Ada lah nasi beriani, dalca, acar bagaikan tapi yg best banget tu sbb ada nasi putih, masak lemak nenas, ikan masin yg kecik2 tu, sambal belacan & ulam2an...pergggghhhhh heavan...gambar elek pocik sbb i amik je lauk tu zasssss sapedek terus masuk perut kenyang hehehehehe...gambar food i snap tu dari pinggan SH hehehehehe...
Kiranya Sabtu tu i kuar dari kul 11.00 am sampai lah kul 10 malam...Penat banget dah, sampai je rumah, kids & SH terus surrender gedebommm zzzzzzz but me ada projek 'spring cleaning' skit....so last2 i masuk beradu kul 3pagi....

***********************************
Subuh Ahad dah bangun terus lah gi bersilat kat dapur, ada jamuan hi-tea penutup raya gitu lah kan.......gedebak gedebuk, settle dlm kul 12 camtu kuar gi antar my kids ke destinasi memasing, balik umah dlm kul 2, zasss bersilat skit je lagik kat dapur....

Tetamu
-tetamu yg hadir ..... 1st batch yg sampai and dpt bersuai kenal, beramah mesra, berpot pet pot pet sambil makan2 is Sis Afkar'z, Sis Perantausepi, Sis Dee bersama family memasing....

The friendly Sis Afkar'z and Sis Dee i dah pernah jumpa tapi Sis Perantausepi nie lah 1st time jumpa.... Sis, i suka sgt tengok aiman....ya Allah, kalo i tak pikir panjang dah lama i peluk2 cubit2 dia tau...tapi iyelah nanti dia pikir 'giler ke apa aunty nie?' hehehehehe.... And Sis, u are sooooooo soft spoken, lembut je orgnya and loving banget!!! Untung tul ur family to have such a caring loving mom & wife!

Lepas dorang semua dah balik, next family yg sampai is Sis A-as, ni pun 1st time i dapat jumpa sis nie....Anak2 dia mmg cepat mesra and loving tul jez like the mother.... Beriya2 dorang nak dukung Sapphire and dorang nie mmg pandai tul layan kids... Sis, apa lagik....ehem ehem penambahan ahli keluarga laa *ihiks*
Tengah dok sembang sembang, the pamos amos beautiful family Sis Masviona sampai. Apa lagi, mula lah majlis suaikenal .... tup tup tup... Sis Masviona kenal lah plak hubby Sis A-as sbb pernah keje di company yg sama kan sis...kalo tak silap i lah, what a small world kan. Bersembang sembang makan makan bagai... Sis A-as pun minta diri nak balik....Sis, insyaAllah nanti2 kita jumpa lagik ya...

After a while, ketibaan family Sis Lina lak... sori lah sis, nak ke umah i susah skit kan...kesian kat Sis Lina, tersesat jalan. Hopefully tak serik lah nak datang umah i lagik.... and i akui i nie mmg tak leh jadi blogger tegar coz tak amik byk pics then gambar yg ada lak, i jadik cam gegar2 cam kena serang parkinson lak, terlebih exsited jumpa kenkawan lah tu...in fact gambar dgn sis lina sekeluarga pun tak amik....sib baik ada gambar nie walaupun nampak sipi2 je, bukti lah u sampai umah i sis hehehehe

Ni lah antara kengkawan ku yg pamos amos yg sudi datang beraya hari tu....

Petang tu sampai ke malam, my bro, aunty and kezen mezen plak datang beraya..... So malam tu dapur rumah i beroperasi sampai lah kul 11.30 malam. I settle berkemas bagai malam tu dalam kul 1 lebih laa gak... and i am soooo glad coz tiada pembaziran dari segi food...licin semuanya....Oh ya, menu hari tu simple je, mee hoon s'pore & karipap *dua2 i order saja*, i masak ayam masak rendang cili api versi i tersendiri *resipi aritu dah bagi*, nasi impit, dadih and kuih muih yg last kopek gitu :)


Walaupun hectic bagai tapi i betul2 enjoy myself sooooo much coz dapat berjumpa dengan my fwenz and sedara mara. Kepada semua yg hadir, mohon maaf ya andai ada yg terkurang makanan, layanan or terkasar bahsa i pada hari tu....Yg elok sesungguhnya datang dariNya, yg pincang sesungguhnya datang dari i...maaf dipinta ya....and hopefully next year, ada rezki, bertambah ramai lah my fwenz yg akan dapat hadir to my umah yg cinonet nie....

20 comments:

Kaseh said...

ni baru betol2 raya... besh dapat gather ramai2 kan..

POSH76 said...

happeningnyer gathering cam ginikan....hehe

atty's said...

salam sis..sorry ..kty tak dpt dtg..

neezareef said...

mak aih sis u g kuar beraya dah mcm biz hr sopink complex..kekeke..

happening la open house u ek..ramai blogger dtg..esp blogger2 tegar lg pames amos..u pn ape kureng nye sis..pamesss

~~ciklinn~~ said...

salam sis..... meriahhnyerrr weekend... seronokkan kumpul ramai2 camtu....

sihat ker?

dakgilachoc said...

alahai meriahnya...lainkali jgn lupa jemput nani ye sis..hehe..teringin nak cubit2 pp sapphire tu...:P

eLLy said...

pertemuan blooger ke?


waaaa majuk la ..

sila la pujuk -_^

Emilia said...

wow! very the wonderful!! :D
kite tak sempat baca...tengok gambo je sis... mengaku okeh! ngeeee....

lily lotus said...

aduhai..melepas i nak rasa rendang u sis..hihi..lenkali hopefully..mesti jadikan jugak..so, takde yg terjun pool ke ;)

rasp said...

kaseh,
: a'ah mmg bestlah sis...

posh,
: takdelah happening sgt tapi mmg enjoyable la sis...

atty's,
: takpe sis, insyaAllah ada rezki next time k...

neeza,
: hahahahaha leh buka bz cenggini kan...
dorang memang pames ames sis, me jez suam2 kuku je :D

ciklinn,
: salam sis....mmg meriah gitu..
me sihat & 'bertambah sihat' sis hehehehe

nani,
: insyaAllah ada rezki next time u dtg k :)

elly,
: bukan lah perjumpaan pun sis...takmo lah majuk2..insyaAllah next time ada rezki u dtg tau...

for the time being nie, meh sini no hp ur luv, i nak wakilkan utk pujuk u baeeeekkkk punya hehehehehe

emilia,
: honesty is the best policy...

lily,
: rugi ooooo tak dpt rasa hahahaha isk takde maknanya pun rugi...insyaAllah next time u dtg k... tu laaa dorang tak nak buat adengan terjun tiruk gitu :)

imz said...

bestkan..makan2...i like..tp kalu g pon x byk makan...meriah tgk ur nyer weekend smp mlm balik...mesti lotih giler badan...

ikiqzana said...

sori sis.. zana x dtg aritu.. moga x serik ajak lg ye..

papepun meriah tul dpt jmpe kengkawankn.. bnyk makann tu sis buat.. mesti sedap.. rugi zana x dtg... hehehe

sWeEtdARLinG said...

fuuuuh, dah ler malam tu tido lambat, ahad pun abes lambat yer sis? mmg boleh jadi superwoman ni...

i jer konon beriya datang awal nak tolong, tetiba plak sesat 'skit' but then u pun mmg dah ready nak welcome tetamu awal lagi erk...

anyway, thanks a lot sbb sudi invite i & anak2

*ayu* said...

haaa.. i missed this! sis, i got ur sms bila tau? ahad malam... masa i kat redglow. apakah?????
kalau tidak.. harus i angkut dila bersama..

ssorry tak dapat datang.. sms delay entah mana dia singgah...
:(

nanti kita jumpa k?
*hugs*

ratna said...

sis rasp..sowwwiiii tak dpt dtg hari tu sbb lepas pi umah kakak ipar tu ada makcik pulak nak dtg umah. jd saya pun kena bersilat di dapur jugak..

Dee said...

itu karipap ar..sgt sedap wo..hehehe..thx for the invitation eh..next year x moh pi dh..nti i dpt gelaran ratu open house..majuk dh ni..

eya said...

meriahnye umh akk.

berblk pd kenduri kwn tu..mmg masyuk kalo kenduri ade ns puteh,lauk plak ikan msn,ade plak gulai2..x pndg da sik briyani. bukan sll ade menu kampung cmtu time kenduri beso.

rasp said...

imz,
: mmg lotih bebenor tapi berbaloi2 heheheheh

ikiqzana,
: tak serik lah sis...perhaps next time kan...
takde maknanya rugi pun sis, ala kadar je masakkan tu :)

ayu,
: laaaa iye ke, naper lewat sgt dpt uwaaaaa....takde rezki lah tu sis...takpe next time ya, insyaAllah.

ratna,
: takpe sis, no hal...oooo nie geng silat dapur i gak lah iye hehehehe

dee,
: takmo lah majuk2...u mesti dtg gak...i tarik balik ratu open house, i tabalkan u ratu baju kurung k hehehehehe

eya,
: tu la sis, terus tak nampak org bila turn i dpt makan! mmg lazat sampai i rasa nak tambah...tapi disebabkan kemaluan i tak tambah hehehehehe

Izan said...

meriahnya raya... tak abis lg raya kan??? sakan tol kita beraya. hahahahhah

PerantauSepi1306 said...

hehehe sis... u pun apa kurangnye, sgt happening, happy go lucky tau dan peramah... your food pun semer yummylicious... kalo lama lagi i dok ngan hubby kat situ, tak larat plak you nak refill rendang ngan karipap tu nanti.. ngeh, ngeh, ngeh....

dan sapphire memang cumell, meh jadik anak angkat aunty nak.. hehehe leh pinjam semalam dua ;p