Thursday, October 22, 2009

... my assistant ...

Kat umah, i ada sorang assistant yg teramat sangat rajin. Masa i spring clean utk majlis hi tea bebaru nie, dia pun sesama tolong i....

90% toys dia ekceli i dah sembunyikan, kalo tak, lagik teruk lah dia sepahkan rumah...Yg ada pun jez elmo & some books. Tengok lah, dia masuk bilik, amik kain batik and tarik kusyen sofa tu, lepas tu ntah apa lah yg dia imaginasikan tu....
Lepas tu dia bawa elmo & benda2 tu semua main baring2 tidor kat tengah2 hall lak sambil nyanyi 'are u peeping, are u peeping, bather jooohhhnnn' ~ are u sleeping, brother john ~

After sometime, tengah i dok busy dok bersilat kat dapur, i dengar bunyi kerusi ditarik2...jengah2 tgk dia buat nie lak....bila tanya buat apa tu...."choo choo twain bu" hehehehehe...

Camne lah umah ni nak kemas kan....takpelah sayang, asalkan tak bahya, tak ganggu ibu, buatlah apa yg patut...benda2 tu semua jap je nak betul2kan :) See rajin tak my assistant nie :)

17 comments:

zarin said...

owh, my assistant juga sangat rajin buat choo choo train macam sapphire...heeee...kalau bukan sapphire tolong mummy sape lagi nak tolong kan!
:D

mamaadam said...

uish sib baik sis ni penyabar ekk..kalau saya dgn adam nih mau nye saya dah jadik keliwon kat umah tu huhu

POSH76 said...

untungkan ada anak dara....tecik2 dah rajin buat keje umah...hehe

mEiZ SHA said...

hehehe
wawawawa rajinnyer assistant akak tu..:)

kalau anak bauh ninie nyanyi ayu ciping ayu ciping alon joh..:)

pelik sket dari si comel tu nyanyi..;p

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

xper sis..dah besar mesti selalu tolong mamanya..hehehhee so comel!

Dee said...

rajinnya..rajin berkecah..hahaha..dia ingat dia tlg u tu..xpelah..kecik lg..kasi dia imaginasi over2 sket..

rasp said...

zarin,
: oooo ada club choo choo train lah dorang nie ek :) tolong memeningkan kepala je :)

finee,
: kalo i jadik keliwon mau make matters worse...so biarkan je, then bila nak kemas nanti, i ajak dia kemas skali sis...so dia akan tau, kalo dia kecah, dia kena kemas :)

posh,
: hahahahaha ya uuuuunnntttunnngg lah sangat hahahaha...

ninie,
: mmg rajin tak terhingga gitu...oooo, ada pelat2 gak lah iye...leh geng gak dgn sapphire nie :)

ajee,
: moga2 lah sis...kalo sampai besar cara tolong camni, padah gak sis :D

dee,
: ya sis, teramat sangat rajin dia berkecah...kids mmg suka berimaginasi kan sis...

e_ja said...

sis,

oklah tu dia sdg prektis2 merajinkan diri lah tu..tecek2 rajin 'kemas' dah beso lagi rajin kan..kan..hehe..

neezareef said...

untung2 dah beso sok btl2 rajin sis..ekkeek

a-as said...

cutenye main ngan elmo tu..eh tu tengah menyusu ker..(pic 1)..

GreenJade said...

hahaha..!! mmg rajin si tecit itu

nmpk nye momy nye kna laaagiii rajin membanting tulang ngemas sluruh pelusuk alam pasni ihiks :D

atty's said...

ekekekek..rajinnya sapphire..takpe..mula buat kecah..nanti leh kemas..lak ..

lily lotus said...

seb baik sorg jerkan assistant rajin u ni :D..i ada dua..sangat rajinnn

rasp said...

e_ja,
: doa2kan lah iye...:)

neeza,
: kalo tak rajin, dah besar kan, dah leh babap lah kan hehehehe

a-as,
: a'ah tu tengah menyusu...geram tul tgk sambil nyusu nak main...2nd pics tu, botol siap letak ketepi jap...gewam i!

greenjade,
: maminya kena double kerajinan oooo hehehehe

atty's,
: betul betul betul...kita doakanlah iye sis :)

lily,
: a'ah sis, sib baik sorang...
sbb tu, i tabik sprinnnngg toing toing kat u hehehehe

imz said...

alahai..ciannya tid keletihan nampak dia..

sWeEtdARLinG said...

ooo takpelah sapphire tolong2 kaaan... 'senang' keje u ni, ringan skit bebanan... :P

~ Lady ell ~ said...

hehehe..sis,mmg kan..kids yg umo mcm sapphire ni rajin sgt..konon2 nye ala2 mengemas.