Thursday, October 22, 2009

... koleksi ...

Masa i spring clean haritu, i dah terjumpa pencil case tersayang ku...
Sebenarnya ni antara hobi i, kumpul dan menyemakkan lagik rumahku.... kolek benda apa? nie ha...pensel2 dan pen2 yg ada dlm bilik2 hotel yg i pernah stay ~ i'm sure cost pen2 ni dah masuk dlm rege bilik gak kan ;) ~ or tempat2 yg pernah i lawati....Ada satu pen tu dah berusia ermmmm 11 tahun rasanya...yg tulis 'munchen' tu, maksudnya 'munich' germany.... yg tu i beli...yg singapore pun i beli...yg puteh bawah skali dpt dari sis perantausepi....ok pe kan, hobby kolek pen free....hobby yg murah banget ngehehehehe...
Tapi kandungannya dah berkurang....bila FBI nie soal siasat sana sini...ooooo ghupanya, anak2ku dah guna pencil2 tu utk ke sekolah....alahai anak2ku...takpe lah, sib baik benda free kalo i beli mau nangis gak nie...ada lagik satu benda yg i kolek...nanti bila rajin and ketandusan idea, i crite k :)

Well, what goes around, comes around : i songlap kat hotel, my kids songlap kat i ngehehehehehe....

12 comments:

GreenJade said...

hehe we hv sharing de same hobby la sis..mmg best hobby murah nih kans hahaha..gimme 5 beb!

tp tu lah kan..wat u gv u get back kans..! abes sparuh pen2 & pencil2 ksyn di 'cilok' blk by my anak2 fruits itu uhuhuhu hahahaha!!

momguess said...

best gak hoby cam gini kan
murah

lily lotus said...

eee samalah..hhe..saja buat kenangankan sis

Emilia said...

oo...sama cam hubby la suke sangat songlap pen/pensel hotel... :D

a-as said...

sama macam my opis mate sorang ni..suka buat koleksi pensil2 hotel. best gak nengok :)

imz said...

okla tu hobi suka menyimpan benda ni..nt ada guna jgk..mmg kalu mata tgk semak je kan..

zarin said...

eh sama la ngan i tp i tk kumpul mcm u..amik je tp pastu ntah pi mana dah hilangnya :)

sWeEtdARLinG said...

i suka hobby kumpul2 benda free ni, especially from hotel but tak pernah nak kekal lama... hahahahha

rasp said...

greenjade,
: *pap* high5! sib baik free kan so dicilok pun no hal :)

momguess,
: murah & ada yg FOC :)

lily,
: betul betul betul :)

emilia,
: hahahaha sropa ek...

a-as,
: kkdg ada pekdahnya bila nak tulis, cari pensel takde, tapi mmg confirm tau kat pencil case tu mesti ada :)

imz,
: tu yg simpan dlm pencil case tu...kalo letak open lagik semak and lagi cepat lesap :)

zarin,
: hahahahaha...gitulah plak ;D

afkar'z,
: hehehehehe...benda free mmg best :)

Dee said...

kdg2 kan..suma toiletries dia i amik..saja amik..balik umah..terbiar gak gitu..pastu masuk tong sampah..kehkehkeh..

~ Lady ell ~ said...

Ell pun suka collect pen/pencil nih.tp mostly pencillah..kononnya utk nak2..:P

ikiqzana said...

bagus la hobi sis ni.. zana x terpikir nk kmpl benda kt hotel yg pernah kita stay..

lepas ni nk kmpl gak la.. selalu cumer bawak balik sampoo aje... hehehe...