Wednesday, October 14, 2009

... kemesraan ...

Dok kat umah, anak 2, 3, 4 org nie, kkdg aduhsss fenin kepala kan...Jap jap gaduh, jap jap baik, jap jap menangis, jap jap ketawa, jap jap sunyi sepi, scenario biasalah tu kan...Tu lum masuk sound system mak pak nye lagi.... hehehehhe...

Dolu2 i ada gak risaukan how will my 3 older kids especially Emerald nak accept adiknya Sapphire yg jauh beza umurnya tu kan, with Emerald 9 tahun beza....ekceli, mcm i dengan my sis gak lah...9 tahun beza...syukur alhamdulillah...so far, takat today, lum lagik laaa dorang berebut or bergaduh...dorang byk give in kat Sapphire and suka manja2kan Sapphire. Takat suka2 nyakat Sapphire sampai she nak cry tu biasalah kan ngehehehehe...

No matter what dorang tengah buat, tengah tengok tv fav show dorang ke, tengah blajar ke, tgh buat homework ke or tengah layan internet...bila sapphire datang ngendeng, mengacau, merengek nak ajak main, dorang will take a break, layan sapphire walaupun kejap...

Syukur alhamdulillah, my worries bout keserasian antara dorang hilang serta merta bila i dpt tengok kemesraan and the love between si abg & kakak2 terhadap adik dorang tu....

Nie lah yg dikatakan : bagai aur dgn tebing...ke air dicincang takkan putus :D mana lebih tepat ek? fail tul bm i kan hahahahhaha

14 comments:

Mr & Mrs MonDoK said...

.:: Hehehe!!! Best!!! Best!!! Best!!! ::.

POSH76 said...

cumilnyer...hehe

neezareef said...

msti kasih syg antara adik badik tu ade kan sis...wpn jauh beza umurnye

Dee said...

adik beradik mmg gitu..jap2 gado..jap2 baik..hopefully kasih syg tu berpanjanganlah..jgn ada yg merajuk lama2 sudah..

lily lotus said...

mcm my sis dgn adik i yg kecik beza 11 tahun..hohohoo..sgt susah my sis nak terima yg dia bkn lg anak bongsu..hehe

sWeEtdARLinG said...

naluri kasih antara adik beradik tu dah memang dah Allah sediakan, sis.. walaumacamana pun, tetap akan mesra..

macam i adik beradik, masa kecik2 gaduh mcm anjing & kucing but now bila masing2 dah berumahtangga, elok jer, lagi close ada lah!

zarin said...

best jugak jauh beza umur ni sbb yg dah besar mesti pandai jaga si adik :)

imz said...

tu la..tak terbayang kan..3org..ni sorang dgn adam pon dh pening kepala..penat..ehehe

a-as said...

bab sound system mak-pak tu biasalah sis! I yg dua orang ni pun havoc gak..tp cool kan ada siblings besar2 dah, boleh tolong jaga & si adik tu boleh manja2 ngan dorang...:)

Emilia said...

betul la tu sis, dua2 peribahasa tu bole guna untuk ur kiddos. comel2 semua, sapphire so lucky ada abang n kakak yang sayang dan manjakan dia :D

rasp said...

mrs mondoks,
: memmmmaaaannnggg best! :D

posh,
: *ihiks* thx

neeza,
: betul betul betul

dee,
: tul tu dee...moga2 dorang nie sentiasa rapatkan...

lily,
: oooo lagik jauh beza kan....sib baik lah dorang ok gak kan sis..

afkar'z,
: tu yg nak tu, closeness and loving gitu...cam me adik beradik gak aaaa, kecik2 gaduh je keje...sib baik anak2 i tak tau pe'el w'ouls adik beradik dolu2 hehehehe

zarin,
: syukurlah kan dorang tau tanggungjawab dorang :D

imz,
: bukan 3 sis...me 4 oooo hehehehe

a-as,
: sound system wajib ada hahahaha... syukur lah sis, dorang nie leh diharapkan...

emilia,
: dua2 leh guna ek...mesti ur bm dpt A hehehehe... syukurlah kan sis ;D

Kaseh said...

kaseh sayg adik beradik tuh dear.. hehe sweet jek tgk dorang..

ratna said...

alhamdulillah.. suka tgk kemesraan tu. harap2 anak2 saya pun gitu jugak.

PerantauSepi1306 said...

Air dicincang takkan putus sis... Seronoknye tengok anak-anak u camnie.. hmmm masa baca citer2 camni mulalah ai pun dok verangan kalo lah kan Aiman pun ado 2-3 adik laie.. ;p