Friday, October 23, 2009

... HFMD ...


This morning i ke clinic semula coz pagi tadi my lil' princess nye mouth is full with ulcers....Doktor confirm kan dia kena hand-foot-and-mouth disease (HFMD) Doktor ckp, kemungkinan besar berjangkit semasa gi beraya haritu and came in contact with some kids yg baru recover kot. Maybe so lah kan coz besides tat w'ouls takde pun kuar ke supermarket or open places pun... and kat babysitter no kids yg sakit pun...So, i will be on leave from today Friday sampailah next Friday kuarantinkan si kecik nie.. Sib baik dia tak demam, muntah2, takde selera bagai kalo tak mesti kena admitted spital....gambar yg i snap tu bukannya dia nangis pun, she knows i nak snap pics teruslah buat muka cenggitu...kalo tak muka dia cam 1st pic tu tgh dok concentrate tgk channel 613 :D

She is still aktif and syukur dia still nak gak makan2 skit2...but milk dia je dia tak nak...risau tul i.....minta tolong 'uols doakan si kecik nie cepat sembuh ya...thx...take care!

21 comments:

a-as said...

ala kesianyer sapphire..get well soon lil' pie.
Alhamdulillah dia still aktif & nak makan kan. u t/care too sis..

lily lotus said...

pity her..get well soon yer dear..u pun happy holiday

POSH76 said...

sakit tu org tua kena pun tk tahan....get well soon...and minum air bnyk2...

sWeEtdARLinG said...

nasib baik dia tak merengek, siap boleh enjoy the shoot lagi ya...

but hopefully cepat sembuh, tak payah tunggu seminggu..

~ Lady ell ~ said...

kids ni cepat je sembuh nyer sis..tambah pulak dak kecik ni rilex je mcm org sihat.apa2 semoga sapphire cepat baik, baru ibunya senang hatikan..

ErNa said...

ala..siannye..doakan cpt sembuh ye..

Dee said...

siannyer..xpe take care..anak i x penah kena lg..x tau camana..tp dia ok tu..cepat recoverlah tu..u jgn susah hati eh..moga dia cepat sembuh..

e_ja said...

siannyer dia sis..eja doakan dia cepat sembuh yer..byk bagi dia mnum air masak kosong ye sis..:)

AQisH said...

aduhh lama tol x msk rmh sis ni..lawanyerrrr..rajin dia tukar2 ehh..

btw hope anak sis cepat sembuh..sian tgk anak2 ni sakitkan..rasa biarlah sakit tu pindah kat kita kan..

kojah said...

get well soon dear...muah muah!

mc ta said...

may she'll have a speedy recovery..
Insyaallah.. :)

*ayu the sun* said...

get well soon saphire sayang..
u too sis...

sakit tau benda tu.. anak my cousin dah kena.. he explains and kesian sangat...

hope saphire recovers soon!!!
*hugs*

Moralle said...

salam sis.......hw is sapphire...sorry lambat dapat tahu she kenek HMFD......remember wen aqil got it......is her ulcers bad...hope she is better now, with ulcers memang susah she wants to swollow food, but she must drink lots n lots of water k.....try brew some barley water, its good n cooling.......take care ya....

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

sis,do take care to cute saphire...sian dia....get well soon baby!

Emilia said...

ala siannye...paling ngeri klu anak kena sakit ni kan... get well soon sapphire! n u take care too sis!

Shopaholic Mama said...

Poor Sapphire!

Hope she has a speedy recovery & you too take care Sis!

pearl'E.J said...

hope sapphire cepat sembuh...

mamaadam said...

ala siannya dia..sis rasanya kene bnyk makanan/minuman yang sejuk2 supaya blh cepat baik..

rasp said...

to all :
: tq atas doa2 uols....

Mama Azlina said...

ala..siannya budak nie...dugaan la rasp..kesian nengok...mesti susah nak makan kan? pedih...
semoga cepat sembuh budak kecik sorang nie..insya'allah...amin...

mummysyafie said...

get well soon princess..sian dier..