Thursday, October 29, 2009

... apa kata survey ...

Ni i nak tanya uols yg pakar2 hal ehwal kecantikan nie...

I nie sebenornya takdelah amik kisah sgt pasal beauty produks...apa yg ok, i rembat je. Slalunya i terpengaruh dgn SA yg baeeekkk nya meng-ayat :) Kekadang tu lagik lah, dpt benda2 free, blasah je guna :) tapi semenjak dua menjak nie, i macam insaf skit lah ... ater umur i pun dok naik je kan, takmo lak menurun hehehehe...

Ni survey bout 'anti wrinkle creams' or krim 'antipenuaan' .... uols leh tak suggest apa yg uols dok pakai or heard about.... I lum pernah guna pun krim nie .....

Yang i dok blasah pakai lani is eye cream nie.... tu pun coz my aunty baeeekkk nye promot i pun rembat satu & guna.... tapi takat skarang nie lah, kalo i tak cukup tido berhari-hari pun, my fwen slalu kata 'tak nampak pun eye bag or mata u itam' kiranya ok lah kan cream nie....
Tapi tu lah, tu krim utk fungsi lain...i ingat nak guna for the face, krim antipenuaan tu... utk kebaikan hari depan i gak pun kan :)

So apa kata survey....thx for sharing!

14 comments:

POSH76 said...

i pakai campur janji suit dgn I

so far pakai safi rania gold for eye cream nampak perubahan...dulu pernah pakai yg branded estee lauder la...clinique...mcm2 laa...tp hasilnyer bese2 ajer...huhu

klik2 dutchlady..hehe

neezareef said...

umur dah 30keatas ni mmg time yg sesuai nk pkai anti wrinkle tu kan sis..ai pn x bani nk suggest2 ni..hehe

zie said...

yang nie saya tak sure

tapi zie pakai - estee lauder advanced night treatment - wah...banayk perubahan la my face - lembut and montok giler je...

try la - trial package dulu...

memang saya rekomen tang tuh...

a-as said...

I suka bab2 ni tapi kalau tanya I jenis hentam jer..skang ni pakai bodyshop jer :)

mummysyafie said...

sis, skrg nor pakai sk2..ada perubahan yg ketara tapi harga punya la mahal. sekrang maintain treatment essence je..tapi kalau ada rezeki beli sk2 nyer whitening..lagi power

skrg ada minuman yang boleh mencantikkan kulit..ayularon, 2 minggu dah nampak perubahan..tapi pahit sikit arr

GreenJade said...

err x pndai sgt bab kcantikan..tp so far pakai SK II mmg ok jek..sesuai ukt kulit asia :)

lg 1 dok amalkan minum juz mengkudu..awet muda luar & dlm hehehe..try lerr

Dee said...

pakailah apa pun yg u rasa sesuai..try the same brand ke..

lily lotus said...

takyah pakailah sis..u mmg dh cantik semulajadi..mkn ulam2 jer..hoho

UnGu VioLet said...

ok sgt.. best tu... mar suka sgt la dengan alat2 mcm nie..

sWeEtdARLinG said...

kalo tanya i, i pakai Loreal.. tp i pakai whitening punya [sebab i itam].. but Loreal pun ada produk for ageing (btl ke eja?).. kaler merah, dr mata smpai ke muka..

so far, i mmg suka loreal, tak mahal sangat... mampu laa tuk org cam i ni...

e_ja said...

sis..apa produk pun depand pd kesesuain kulit masing..jadi nk suggest sesgt pun takut kita pakai serasi org lain pakai xde kesan apapun..

mcm i pakai set eriesya punya produk..wat masa ni tu je yg nmpak kesan dan serasi kat i..yg pntg kita xnk asalnya nk cantik tp last habis kuar sume bnda2 yg x pernah ada kat muka kita..huhu..

PerantauSepi1306 said...

hmm bab nie tak pandei.. tapi ikut kulit memasing la kan.. for myself, i've been using AVON - Anew Luminosity product... dekat 5-6 tahun dah pakai.. memang ngam with my skin.. hehehe paih tu sapu je bedak baby.. apa brand pun boleyyyy alhamdulillah it works so far... kengkadang utk kulit yg tak bermasalah ni try pakai minimal thingys for barang kecantikan, mostly pun utk lembabkan kulit sket so that it won't be dry and protection from the sun UV.. sbb naturally, the skin yg OK ni ph dah perfect and balanced.. sat gi kalo pi kaco ngan chemicals by product kecantikan tu lari plak setting dia.. mulalah nak naik jerawat batu berkati-kati.. that's my opinion lorrr.. hmmm neway ur skin looks ok oredi maaaa..

rasp said...

posh,
: asal sesuai kan sis...safi rania ek sis....masuk list for trail :)

neeza,
: a'ah 30an tu dah elok start sis..

zie,
: tu la my aunty pun suggest tu...aunty i mmg zaman berzaman dok guna Estee...thx

a-as,
: i pun jenis hentam je sis...bodyshop i lum pernah try tapi dia nye shower products ada lah guna..ok gak tu :)

mummyshafie,
: i pun cam interested dgn SKII nie, direkomen by my SIL lak...tapi tu la rege dia mahal laaa...tapi takpe, masuk list gak...ayularon xpernah dengar...nanti i selidik gak aaa...

greenjade,
: a'ah jus mengkudu mmg elok kan sis...

dee,
: tak sure nak continue brand nie ke tak...still thinking :)

lily,
: ulam-ulam mmg paberet i...

mar,
: hehehehe...elok kalo dah jaga dari muda2.

afkar'z,
: i pun ada gak pakai brand loreal...yg u ckp tu lah, revitalift kan...tapi tak pakai full range lah...akan diconsiderkan..

eja,
: tul tu sis...yg penting sesuai dgn kulit kita & takmo lah 'bendasing' naik lak kan :)

perantau,
: i lum pernah try set avon yg u kata tu sis.... i bab2 sapu baby powder tu dah mmg i pun slalu dok buat camtu gak hahahahaha...tapi tu lah i nak cari yg paling minimal usage coz i tau mmg tak suka yg nak kena pakai itu ini...suka simplicity tapi protection wise elok gitu :)

ikiqzana said...

sblm ni ada gak pakai brande lain.. tmbh2 kt bwh mata zana ni lebam.. tapi kdg2 tu malas nk pki dn lupa...

bagus ni.. nk cuba la..