Thursday, October 1, 2009

... Alkisah kat JJ Perda ...

Ni alkisah i gi beraya kat JJ Perda tu...eh eh takde maknanya beraya pun.... kawan SH tepon kata dia ada kat situ, so kitarong set jumpa sana...Bila jumpa, dorang berdua daddy dok sembang kat situ, tapi wife memasing bz melayan anak2 kat area playground....Wife kawan SH, anaknya main kat 'istana belon' yg kids leh masuk lompat2 tu...Sapphire tak leh join, i lum confident nak lepaskan dia dalam tu...

So i bawa dia naik rides nie..amik ko, kesemuanya dia nak naik...lepas tu i ajak dia main kat playground dlm pagar tu, tu free laaa... yg rides tu kena charge RM1 satu kot...tak ingat laaa.

Syiok tul time tu coz mmg tak ramai umat, tengok lah sendiri, kan tak de kids, takat sorang je plus Sapphire...Sapphire feel cam 'dunia ni ana yg punya' gitu :D

Naik tak tentu arah dia nak main...semua nak main, tapi yg dia paling suka yg bentuk rumah tu laaa...nak masuk umah siap bagi salam tu 'aalammekkum' hehehehehe


Tetiba kan, i tgk sorang amoi nie bawa anak dia... tak kisah lah dia nak layan anak dia tu main kat situ, yg i tak suka tu, dia pakai kasut...semua org kena buka kasut sblum masuk playground tu... tak kan dia tak prasan kasut2 w'ouls bergelimpangan kat entrace playground tu, and situ satu je entrance dia....ada buta ka ini amoi....

Lum sempat i tegur tetiba i tgk sapphire kuar dari 'rumah dia' sambil pandang kat amoi tu. Sebenarnya dia nak ckp kat i, tapi coz i jauh skit dari dia so sora dia agak kuat lah kedengaran ... dia ckp apa tau....dlm vocab dia yg limited tu, dia ckp "Buuuuu (ibu), kak (buka) shoes kannnnn, shoes no no kan" nghehehehehe

Amoi tu pandang kat Sapphire tapi she terus amik anak dia and blah... Sori lah amoi, kalo u terasa, tapi mmg patut pun u terasa hehehehehe....

Well, kids, they are innocent, apa yg kita ajar tu lah yg dorang pegang, tul tak uols....

14 comments:

ratna said...

budak kecik pun tau kena bukak kasut. AMOI tu jer yg tak paham bahasa.

lily lotus said...

lorr..tak paham bahasa ler tu..sapphire gak good girl

mummysya said...

Salam...
Nie kira dah lewat nie, tp nak wish jugak..

Selamat Hari Raya dear...

Maaf Zahir Batin

Dari

Mummysya dan Family
mummysya.com

ikiqzana said...

pandai betul ank sis.. bagus gak bila sapphire yg ckp.. mesti malu gila..

pearl'E.J said...

wakakakkaka... padan muka, kan dah kena tegoq dgn anak kecik... adoih laaa... kalau i ada tang tu, mesti i gelak kuat2 kasi amoi tu malu.. hikss... sapa suh buta hurufkannnnnn... hahahahahaha...

Putra Al-Maliki said...

Bagus..budak2 pun dh boleh berfikir positif..hehe

rasp said...

ratna,
: tu la pasal kan....

lily,
: si kecik tu innocently stating to me tapi terkena plak kat amoi tu hehehehe

mummysya,
: never to late la sis...sesama lah kita iye 0-0.

ikiqzana,
: kalo i mesti malu, amoi tu malu ke bengang ntah le heheheeh

ej,
: ekceli lepas je sapphire ckp tu, i pun tanpa niat nak malukan tapi tergelak agak kuat lah gak...sbb muka sapphire innocent giler masa ckp tu tau...hahahahaha

putra,
: itu la budak2 kan, kalo kita kata putih, putih le iye ...

neezareef said...

saphire ni pn sama cam my doter gak klu dpt masuk tpt mainan gitu lupa diri la jwbnye sonot tul nengok dia main ya

zarin said...

wakakaka..padan muka itu amoi
aunty salute sapphire!
clever girl!
mmuahs!!

sWeEtdARLinG said...

syoknya dapat 'private playground' yaa sapphire...

zulfan pun skang masuk bagi salam "ala-eekoom"

a-as said...

pandai la sapphire ni..tengok gambar last tu dia macam tak puas hati je ngan amoi tu hiks..

atty's said...

gudgirl ar sapphire..

GreenJade said...

bijak gegirl..mmg pndai auntie amoi yg x reti bahse tuh :D

PerantauSepi1306 said...

cayalah sapphire... acik respek u... misti dia sukak sebab dapat main ngan selesa ;D