Wednesday, September 23, 2009

... raya di kampung SH ...

Salam, pekabar? Smoganya sihat2 lah iye...ada yang start keje ke? Me lum still cuti... me now otw ke kampung halaman ku....nie autopublish iye...

Raya kat kampung SH ok2 je...bukan apa...famili SH nie kecil je and tak sekecoh famili I *ihiks* kalo famili i masyaAllah satu kampung tau kot w'ouls ada...tu lum termasuk makcik pakcik kezen mezen and anak2 buah lagik tu..memang gamatlah kalo beraya kat belah i....plus w'ouls nie suka sgt berkumpul buat havoc gitu...Keluarga SH jarang2 sgt nak berkumpul sedara mara dorang....tapi dorang semua ok cuma tak kecoh...kiranya haruslah i pun harus tertib skit lah kan..skit je lah :)

Neway, ya ampon, gambor raya kat sana nan ado...sebabnya adik SH tu sebenornya photografier amatur ...so kiranya dia lah yg amik gambar2 time raya tu...so semua pics ada dlm kamera dia...baru i prasan dlm kamera i nan ado *uhuks* terpaksa lah nunggu dia edit medit bagai kan..ntah le bila leh dpt....nie layan gambaq2 yg ntah apa2 dlm camera hp i je lah iye...i malu nak snap sangat...kang my in laws pelik lak tgk minah mamarazzi nie sorang *ahaks*

Ni acara sapphire menyibuk tgk my MIL dok isi tin2 kosong tu dgn kepek2 yg w'ouls beli kat banting tu....

Time ni di pagi raya and acara Sapphire sorok bawah meja hehehehehe...
Ni lak antara sarapan di pagi raya...nama2 tu i bedal je letak hehehehe yg betul cuma lodeh je :) gambar lodeh snap pun tengah2 dok ngap :) ada lagi tapi tak sempat nak snap bagai...ada nasi impit, rendang daging (yummy), kuah kacang...

Ni plak acara Sapphire yg jakun dok lari2 kat kampung kawan SH...1st time dia tengok ayam cara live...siap dia panggil 'chicken!! come" hahahhaha then kawan SH ckp kat dia...'nie ayam kampung, tak reti ckp omputih' hahahahaha...tak kisahlah...sapphire tetap hepi nak kejor ayam2 tu...

And lastly, nie pagi semalam jez before nak tertolak balik ke kl...Tu je lah...I akan ada kat Penang sampai hari ahad...Acara agak sarat dah tapi still nak cuba selit sana sini situ hehehehehehe..InsyaAllah ahad or isnin kita ketemu lagik....

8 comments:

pearl'E.J said...

selit jgn tak selit tau... hehehe...

eLLy said...

rajinnye si kecik nie menolong nenek nye :D

tolong mengemas atau tolong kasi sepah ..

Putra Al-Maliki said...

selamat hari raya rasp. maaf zahir & batin... =)

Shopaholic Mama said...

style sambutan yr family mcm sama je...hubby's side more low profile than ours kan?

Mommy Lily said...

suka makan lodeh tapi tak pandai nak masak yang betul2 sedap punye. =)

imz said...

salam aidilfitri utk rasp sekeluarga..maaf zahir batin..raya dtgla umah..

PerantauSepi1306 said...

Cik adik kecik tu soooo cute di mana-mana tau...ish, ish.. sian kat u sis.. tghj raya pun kirjak lagi tau.. nyompek laie hapdets gitu.. but i loikkkee :D

rasp said...

ej,
: hehehehe ada je aktiviti dia tu...

elly,
: kemas cara dia atau lebih dikenali oleh kita yg dewasa = sepahhhhhh :D

putra,
: slamat hari raya...sesama lah kita ya...

SHM,
: mmg sis...exactly like urs :)

mami,
: i pun tak pandai sgt masak yg super duper sedap..takat yg leh dimakan famili je :)

imz,
: slamat hari raya sis, maaf zahir batin...insyaAllah...

perantau,
: cute???? ada kalanya geram je tgk pe'el dia, semput maknya nak mengejar dia hahahahha