Tuesday, September 1, 2009

... penang trip ...

I balik Penang hari sabtu bebaru nie...iyelah wiken panjang kan....dapatlah merasa berbuka with family...W'ouls bertolak rite after solat subuh. Dalam kul 10 pagi camtu w'ouls stop jap kat R&R Semanggol...toilet stop :) kat situ ada playground and so si kecik nie gi conquer playground to sorang2...hepi tul dia, pepagi bangun tido dah sampai kat playground gitu :) Tengoklah still pakai baju tido lagik tu :)
So trip ke Penang was great! Bukan ke mana2 sangat pun..penang hujan2! best...sejok je...ingat nak roger2 kengkawan kat penang tapi balik 2, 3 hari jemputan berbuka dgn famili sana sini...so at last, trip nie byk gi buat lawatan ke rumah my aunts and uncles and berbuka kat rumah dorang.... tapi me no amik pics pun, MALAS....

Ni je ada a few pics... Ni time berbuka kat umah bonda i....most of my unties and uncles semuanya hadir.... Memang dah jemput dorang datang utk berbuka kat my bonda's house...I minta my sis orderkan kek kat SR...nak order kek ghupa barney, tapi sbb order agak lewat tak leh dpt.... jadik my sis order kek baby bugs bunny nie.. Tak buat celebration apa sgt pun...berbuka, baca doa slamat and potong kek....simple but sronots....
Food tak cukup satu meja sebenarnya.... buat potluck...ada yg w'ouls masak and ada yg dibeli kat PARAM...nampak food cam byk kan...tapi licin semuanya....if tak silap i malam tu adalah dalam 35 dewasa and 25 kanak-kanak...ramaikan....mmg happening! tu yang tak amik byk pics...bz melayan tetamu gitu...
Above all, had a splendid time kat sana......nie penyakit MALAS dah datang dah nie....n3 pun ntah apa2...asalkan ada je lah iye....
So, tu je lah crite pasal my trip to Penang....sorri fwenz tak roger2, bz skit aaaaa....

14 comments:

atty's said...

kan meriah ar food..semua sedap2 belaka..kek cantek..

IdaShah said...

meriah tu! mcm kenduri dah
syiokk kan ramai sedara mara

PerantauSepi1306 said...

memang meriah tu sis.. kalo dah dekat 100 org semer misti la habis makanan byk tu... mmg sure syiookkk punyalah ;D

ratna said...

meriah.. meriah..

ikiqzana said...

wah sis.. seronok nyer.. dpt berkmpl reramai mcm ni.. mknn pun bnyk.. meriah..

sWeEtdARLinG said...

waahhhh u cakap i punya meriah, actually u punya event LAAAAGII meriahh...!!!

eLLy said...

penyakit malas tu klu datang memang tak dapat den nak tolong ..

syok kan berbuka ramai ramai ;)

Dee said...

meriahnya..

masviona said...

balik penang ye sis....best nye

wah meriahnya....mcm² adoooo....n kek itu juge sungguh cantik

neezareef said...

variety food...meriah sis

rasp said...

atty's,
: food meriah, suasana meriah :)

idashah,
: a'ah sis mmg best bila sedara mara ramai nie...

perantau,
: tau tak pe...best in the world gitu :D

ratna,
: *ihiks* a'ah...

ikiqzana,
: suka sgt bila dpt kumpul sedara mara...fun!

afkar'z,
: event i setahun sekali dua je...u slalu2 hehehehe tetapi kita sesama meriah kan...

elly,
: tu la pasal...kalo dah malas, payah!

dee,
: wuhuuuu best!

masviona,
: a'ah balik penang...
kek last minute gitu ok la kan...

neeza,
: variety food for variety people :D

lily lotus said...

balik jugak u ke penang ekk sis..sure dpt lepas kerinduan segala..happy for u!

eedany said...

Meriahnya uols...

Saphire cute sangat. Rambut dia cantik! kiss-kiss for saphire.

:)

rasp said...

lily,
: a'ah dpt balik gak and lepaskan rindu..thx sis!

eedany,
: sapphire pun kiss kiss gak kat aunty *smoooooccchheeesss*