Wednesday, September 2, 2009

... my 1st ...

I nie baru je niat nak gi beli kad raya harinie...tup tup i dapat kad raya...my 1st kad this year....

Thanks iye Sis Mimi ~ sowi tak leh nak link, blog prob or tenet prob, ntah le ~....i sesaja je blurkan nama penuh u & family....up to the sender lah kan nak reveal.... again thx sis...

Nie plak 1st time kot i sempat amik pics gambar food time berbuka hehehehe lagikpun, now dah nak masuk 1/2 month kita posa, sure uols semua dah ok tengok food, tak de kecur2 dah kan.

Kali nie sempat snap sbb masakkan sempoi je tu pun 1 dish lupa nak snap :)...yg hari2 lain tu, ngam2 hidang dah azan so malas nak snap2 bagaikan....a simple food je nie but yang penting tu haruslah home cook. Menunya : telur masak sambal, mix vege and ada ikan masak asam (yg lupa nak snap) and the acar tu satu kewajipan plak time2 posa nie, pembuka selera gitu...ni bonda i buat and give me...i tak reti buat, reti ngap je :D

Today nye menu, lum tau lagi....balik rumah, buka esbok, godek2, baru decide, then kelentang kelentung...masak...unless ada special request senang skit nak masak, betul tak ;)

Ni lah dilema wanita dalam bulan posa...dok pikir menu nak masak :D

17 comments:

ratna said...

sama la kita kak.. dilema nak masak apa ujung minggu ni..

pearl'E.J said...

syoknya dah dapat kad raya... :D

lily lotus said...

eee bestnya dh dpt kad raya..hehe..jgn lupa gantung2 yer

sWeEtdARLinG said...

lalalalalalla..... waiting mine, dah dapat ke?

zarin said...

ya betul tu, hari2 kena pikir nk masak apa..
silap masak kang tk berselera pulak

PerantauSepi1306 said...

wuhoooo dah dapek kad raya tu... hehehe

kojah said...

wuaaaa...xdpt kad raya lagikk...

mamaadam said...

wah dah dapat kad raya ye.. emm gambar foods tu menggoda la

GreenJade said...

tu ler kans wpon bz belek2 resepi kt blog kwn2 & buku resepi still fenin2 lalat pk menu pe nk msk aritu ..aihhh

wahhh dh dpt kad ghaye dia eh ;)

Dee said...

kita masak skali skala pun dilema kan rasp..yg housewife tu hari2..jenuh nk ingat menu..hehehe..

eLLy said...

Wah kad raya..
ye la seluruh dunia wanita punye delima bila bulan posa nie..
'ape nak masak..'

Shopaholic Mama said...

Reminded me of last year, YOU gave me my very first Hari Raya card in 8 years!

It was truly a sweet surprise kan Sis!

rasp said...

ratna,
: dilema bulan posa ek :)

ej,
: rasa appreciated gitu :)

lily,
: *ihiks*

afkar'z,
: lum la sis...i'll be waiting lalalala

zarin,
: tu la kan sis...

perantau,
: yeah yeah...best kan...

kojah,
: sabar lah menanti sis...

finee,
: tergoda ek sis...ooopss sowi :)

greenjade,
: i plak suka gak kalo tgk kat blog kengkawan, dpt gak idea nak masak :)

dee,
: *ihiks* tu lah kan...

elly,
: tu lah kan sis...soklan cepumas tu...

SHM,
: tul tu sis...mmg sweet surprise gitu :)

eedany said...

teringat last year... kalau tak silap sis yang 1st bagi i kad raya. Sampai sekarang masih simpan tawww.

:)

Kaseh said...

betul la kan rasp..acar buah.. pembuka selera..nak carik la nati..

rasp said...

eedany,
: hehehehe tq sbb menghargai *blush*

kaseh,
: betul kan....cari jgn tak cari :D

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

akak dah terima yer kad raya saya.. maaf yer dalam kad tu saya taip bahasakan diri saya "aku", tetiba rasa tak sopan jer dengan akak.. sebab saya taip sekaliarung masa tu.. sori yer kak..

raya jemput la ke rumah (tapi dlm kad tu lupa nak sertakan address saya ni.. teruk betul kan)