Wednesday, September 30, 2009

... last aktiviti ...

Last story pasal raya kot rasanya :D Hari Jumaat, Raya ke 6 lah kan...

Pepagi my aunt tepon ajak semua bekfast kat Kayu, w'ouls ok je. Memang hari jumaat tu dah set nak gi settle bab2 beraya nie...So off we ouls ke sana, w'ouls conquer 4 meja rasanya... Lepas bekfas kat situ, i told my aunt i nak gi rumah dia beraya... so dari restoran tu, semua gi singgah umah my aunt tu utk makan kuih2 raya and lepak2 till after solat Jumaat.
Sis Neeza, u tanya mana pics i time beraya nie, i selit lah satu k...tak suka tgk muka bulat ku ini lah...gambar semua hancus rasanya hehehehehe...neway, gambar beraya mmg i takde. Semua pics dlm kamera photographer w'ouls...kahkahkah yoyooooh je bunyinye kan...dgn my brother in law lah tu... ntah bila lah w'ouls nak dpt copy gambar2 tu... Gambar kat penang, w'ouls cam sempat nak bergambar satu keluarga...aktiviti padat gitu.... dah melalut dah nie...

Cute tak itu baby. Ni nephew i, anak my close kezen...geram tul tgk dia...badan berketul2...lepas dah settle kat umah my aunt...w'ouls pun ke Seberang lah plak, nak raya umah my uncle..tup tup dia takde coz dia kuar gi Queensbay Mall lak. SH tepon kawan dia, dia ckp dia ada kat JJ Perda....so w'ouls apa lagi...set jumpa kat situ....hahahaha leh tak gitu...kiranya w'ouls gi beraya kat Jusco tu hahahahahaha...Ada kejadian masa kat JJ nie...tu nanti i story lain k...

Lepas sejam dok kat JJ and SH dah puas sembang, dia ajak w'ouls ciao ke umah kawan dia around tat area gak...eh tak...kat area Bertam, Penang... kat sini no pics...me dah start malas nak snap2 bagai....leh lak time nak balik, dlm kete SH tanya why i tak snap pics coz dia nak amik pics dgn kawan dia tu...iyelah dah 8 years gitu dorang tak jumpa...laaa, apsal dia tak ckp je nak snap pics kan....ingatkan dia takmo ..... dah terlambat lah SH, next time k...

Lepas kat sini, w'ouls terus tuju umah my uncle in Sg Petani...time ni dah pukul 7 lebih dah pun...dorang buat open house....Ramai tul yg hadir. Masa time nie Sapphire dah start merengek, mood dia dah off...agaknya dah penat sgt kot... We stayed situ sampai Isyak then singgah jap ke rumah kawan SH lagik sorang...dia dok kat area tu gak... cinta sayang kot nama tempat tu...tak sure.... time nie sapphire dah mmg meragam dah ... sampai i tak leh nak masuk rumah laa...dia betul2 meragam ... 'nak lik (nak balik), nak leep (nak sleep), nak water (nak minum air tumbler dia)' mcm2 pun 'nak' dia dah start.... kat sini SH stay adalah dlm 10 minit je, then off we went home.... tak sampai 10 minit w'ouls gerak dari situ, Sapphire dah zzzzzzzzzzzzz.....

W'ouls sampai penang kul 11 camtu, the rest semua terus zzzzzzzz tapi i lum titon sbb nak pack2 barang semua....coz we decided nak balik ke KL hari Sabtu, dlm kul 3 pagi coz nak avoid jam.....

Kiranya i tak tidor langsung sampai lah kul 3 pagi....then dalam kete, i pun zzzzzzzz lah....syukur alhamdulillah jalan clear all the way and w'ouls selamat tiba di KL hari Sabtu pagi dlm kul 7 lebih!

Settle lah bab2 beraya i di kampung halaman ku....perggghhhh...panjangnya n3 nie hehehehehe...tiring but fun...now bz lak beraya kat kl...lepas opis singgah sana sini beraya...aiyoooo mau tak naik berat badan ku ini hehehehehehe

9 comments:

kojah said...

cutenya baby tuh kakkk...

eLLy said...

wow ceria betul gambar you sis ;)

mane ade bulat .. tak de la

Shopaholic Mama said...

wow full activities throughout the week! Mine only weekends (all 4 of them) je yg filled to the brim!

neezareef said...

amboi sis smpai raya ke6 u still igt lg peristiwa..klu sy harus tulis dulu dlm buku nota heheh

Dee said...

comel2..eh kalo u travel siang sure sangkut kt hiway..masak rentung u..

atty's said...

beshnya sis raya..banyak umah gak tu pegi..

rasp said...

kojah,
: mmg cute laaa...menyengih je & aktif lak tu..

elly,
: gambar tu, berkali2 snap coz dua2 budak tu takmo dok diam2...susah nak dpt gambar both the kids pandang kamera tu..tu yg i tergelak2 tu...uish...tembam tu sis...gambar2 lain lagik tembam!

SHM,
: My activity mmg padat sis, if satu cancel, mesti ada plan B gitu hehehee

neeza,
: leh ingat coz hepi banget time tu..cam kenangan terindah gitu :D

dee,
: tu la pasal..sbb tu we decide balik awal sehari and pepagi buta gitu...

atty,
: a'ah sis, byk gak lah...penat banget tapi best :) ketat perut habis hehehehe

ikiqzana said...

sama la gan zana sis.. badan ni pun terasa dh naik.. harus nk mula puasa balik... hehehe..

PerantauSepi1306 said...

sis.. mmg selesakan kalau kuo jam cam tu.. sbb kereta mmg tak byk... ;D we ol pun kalo nak balik kb misti pilih time cenggitu, boleh zasssss dan sampai still in the morning hehehe