Tuesday, September 8, 2009

... krepek ...

Aktiviti hari sabtu....acara mencari krepek :)

Sebenarnya last minute nye plan pun...dah kul 10 lebih w'ouls tak tau nak buat apa, decided nak ke Banting beli krepek....So off we went there....

W'ouls pergi dua tempat coz tempat yg 1st tu Faz Enterprise, masyaAllah ramai tul umat dlm kedai dorang...rembat apa yg patut untuk w'ouls...sempat lagik roger2 famili masing2 tanya nak tak krepek krepot bagai....dah settle beli apa yg ada kat situ...dlm masa 20 minit je w'ouls dah kuar dari kedai tu...

Lepas tu w'ouls pusing2 coz SH ada misi mencari krepek pisang. Kat 1st shop tu dah habis, nak tunggu utk dorang packing, malas....Pusing2 area tu, ternampak plak JAEZ Enterprise...masuk situ, bukan takat krepek pisang je, hasilnya satu bakul gak lah ouls sempat merembat.... Tengok dalam kete cam w'ouls nak gi niaga krepek lah plaks :)

Tapi mmg memuaskan hati w'ouls semua....kat sana memang murah, in fact, sesapa yg nak niaga krepek leh le ke sana utk membeli stok....murah2 and sodap! Berbaloi-baloi....... :D

18 comments:

neezareef said...

i like kepek bawang...mkn sorang pn leh abis

pearl'E.J said...

cakaq ayam dikira sejenis kerepek ker yang?? teringin sesangat nak makan cakaq ayam... dok cari kat penang di tak dapat2... kaa cheq yg tak gheti cari kot noo..

arianna adrizal said...

perghh jauhnye cari kepek. da dkt umah i da tu sis heheh

atty's said...

jauh rasp cari kepek..
ade tak keepek ubi pedas feveret..

rasp said...

neeza,
: sis, w'ouls pun suka...borong 5kg tu utk family ya..muahahaha

ej,
: laaaaa awat tak ckp awai2...kat situ ada juai...nanti i tgk kalo ada juai kat sini i belikan tapi sedap ke tak blakang kira la no...

arianna,
: if tau dah dekat, mau i singgah berbuka kat situ muahahahaha

atty's,
: saja je jenjalan...
ada sis, i pun rembat gak...paberet gak tu :D

Kaseh said...

aisey rasp pegi hari apa tuh.. sis ingatkan nak g ahad tu tapi demam..terus tak jadik.. ni kalau pegi minggu depan harus la dah abeh kat faz enterprise tu kan.. kat situ mmg ramai umat.. last year sis pegi baru seminggu puasa pun dah penuh kedai tuh.ni kan plak nak kat raya..ntah2 abeh stok.. tapi mmg sedap kepek2 dia n murah2 kan...

lily lotus said...

huhuhu..mmg berbaloi pergi tu..gila byk stok dia..hehe..ly selalu borong kat kilang area nilai..tiap2 thn gi situ

rasp said...

kaseh,
: i gi hari sabtu...mmg ramai umat..stok pun byk yg dah abeh..tu gi round cari krepek pisang dll kat tempat lain plak...next week kalo u gi, ntah le camne sis...

lily,
: a'ah sis, mmg berbaloi :)

GreenJade said...

wahhh dh start borong krepet krepot yeah sis kite nih..sure rambang2 mata nk memilih tul x? hehehe

kat rumah nih kalu borng awal..mau abes awal..anak2 buah ramai hehehehe

Mommy Lily said...

kalau macam tu blh la kita gi borong kerepek raya kt situ nanti sis. TQQQQ

Dee said...

kerepek yg dee slalu order kt banting tu dh sold out..leh? hahaha..

mamaadam said...

wah jauhnye banting nu nak gi...hihi

reena said...

lorrr.. tak tau pon cite psl kepek house nih...kalo tau takyah order kat opis... bole pi jenjalan kat sini...

nyam..nyam... kepek bawang my feveret la sis... mntk skt...hihi

Ahi said...

bestnya krepekkkk. huhu. tingat plak kat kepok lekor kat kmpg. xD

Putra Al-Maliki said...

Dier jual kerepek jer ker? Sempena hari raye nie dier x jual kueh rayer ker?

rasp said...

greenjade,
: kena gi borong awal coz next week cam tak sempat and oso takut kat sana dah bertambah2 umat kang...

yg diborong ni pun, tgk today, dah susut dah tu :)

mami,
: eh, boleh aja...no prob...

dee,
: iye ke...tapi sis, masa i kat sana pun, yg kat Faz tu byk stoknya dah kosong...tu yg gi terjah tempat lain plak...

finee,
: ala sis, time tu tak de prog tu yg saja je gi terjah sana :)

reena,
: i tak order krepek2 nie kat opis, last year pun i gi sana beli..mmg berbaloi2 and sodap!

ahi,
: kropok lekor pantai timur sodap oooooo tapi yg kat kl nie ada kureng skit :)

putra al-maliki,
: eh tak lah...mcm2 ada kat sana, kuih muih, kacang2, air botol bagai..tapi i tak beli tu semua so tak leh nak pomot sgt..tak tau sedap ke dak and rege pun tak tgk...

PerantauSepi1306 said...

uishhh meh menega kat opiss ai camnie ;D.. u leh geng ngan cike abe aii la sis.. dia pun ske kerepk kerepotss nie :D

♫♪Cik Puan Mimi ♫♪ said...

suami saya pun kata kalau nak pi beli kerepek, banting la yang paling best.. tapi tu la takat saya nak beli sebungkus dua, takkan nak sampai sana yer tak..

amboi kak, sakan akak memborong kerepek2 tu yer..