Tuesday, September 29, 2009

... activiti raya ...

Okez meh me stori serba ringkas me beraya kat kampung...tapi gambar tak byk amik...malas and tak larat sebenornya... Iyelah dengan adanya Sapphire, tak leh leka...kang ada yg terburai, terpecah, terjatuh bagaikan... acara snap2 nie bila sempat aje lah :D

Nie pagi hari Rabu, kiranya raya ke 4 lah...baru je sampai rumah bondaku...Sapphire kuar2 je kete terus tuju ke buai.... her fav. activity bila sampai rumah bonda i...siang petang pagi malam tak kiralah, kalo terlepas ke laman rumah, buai ni lah yg dia tuju....

Sib baik lah time i sampai tu takde tetamu lagik...iyelah kan pagi dalam kul 8 camtu...sempatlah w'ouls mandi manda bersiap bagai...then...jeng jeng jeng....mula lah tetamu2 sampai...dari kengkawan my sista and my bonda, kawan i takde tau *uhuks* sampailah ke famili members aunty, uncle kezen mezen bagai.... takdelah i snap apa2 pun kecuali tu ha...tetamu yg last tu...tu adalah my bro, SIL, nephew, kezen and aunty...time tu dah kul 11 malam dah tau tapi still happening hehehehehe

Hari Rabu tu, w'ouls jamukan tetamu yg datang dengan bahmia dicicah roti or makan dengan nasi lah ~ yummylicious ~ ketupat palas, rendang, kuah kacang (pics takde iye), serunding, kuih muih, brownies and krepek mepek bagai hehehehehe....

Kiranya malam Rabu tu, dapur umah bonda i beroperasi dari kul 9 pagi sampai kul 12 lebih malam ooo...family my aunt balik umah dalam kul 1am..ni stok dok sembang2 and oso dok planning aktivity untuk esok harinya....

Aktivity hari Rabu ku yang sungguh padat, letih tapi menggumbirakan... activiti seterusnya, tuuuunnnggguuuuu :D

13 comments:

Dee said...

rindunya kt ketupat daun palas..raya aji ni dptlah merasa..huhuhu..

neezareef said...

kt sini tade ketupat palas tu

eLLy said...

wahhh ketupat palas..
tahun nie my mum tak buat pun ketupat palas, coz daun dah HABISSSS.. cisss ini semua mybro punye pasal.. tehegeh hegeh.. geram nie

zarin said...

tahun ni i berjaya menganyam 3 bijik ketupat palas hahaha..
susah bangat la..

lily lotus said...

semuanya padat..paling padat adalah perut..huhu

atty's said...

lama dah tak makan ketupat palas..

rasp said...

dee,
: me pun setahun skali dua je dpt lah merasa :)

neeza,
: kat utara senang nak dpt sis..

elly,
: laaa hai...jom balik penang, sure senang nak dpt sis ngehehehe

zarin,
: i plak rasa susah nak anyam yg empatsegi tu..utk nasi impit tu..ketupat bawang tu kan...ketupat palas, rasa senang je :)

lily,
: bak kata pepatah upin ipin : betul betul betul...

atty's,
: tu lah kan sis...me pun time2 raya dpt lah rasa sis..

Izan said...

thn ni tak makan ketupat la... tak leh tgk lama2.. kang kempunan. huhuhuhuh

Blushwax said...

A belated Eid Mubarak to you and family sis.
Mesti best beraya pat kampung...suasana lagi meriah.

Ketupat palas tu apa?

imz said...

amboi...byknye menu...sedap tol tgk rendang daging tu...ketupat palas ai like..!!

sWeEtdARLinG said...

sedapnya bahmia.. pernah dulu makan bahmia dengan kambing2 sekali, raya seminggu demam tak bangun... huhuhu

Shopaholic Mama said...

oohhh I luv Bahmia, with daging urat2 plus lots of bendi..

ajee @ ngongoi @ kak poyo said...

bahmia tu apa sis?