Friday, August 7, 2009

... nasi tumpang ...

Rezki di pagi jumaat...1st time i tgk nasi nie...

Opismate i bagi. Katanya, nama nasi nie, nasi tumpang...dari kelantan. Sapa org kelantan kat sini..mommy lily...tul ke nie nasi tumpang... bukan apa, opismate i nie kkdg suka tipu ~ gurauan ~ i. Kkdg i nie agak blur gak aaaa.... Neway, thx bro! next time leh bagi lagi, i leh tumpang makan *ihiks*

Nasi nie, nasi biasa, dibungkus cenggitu... Jadik cam nasi impit plak... lauknya rendang apa ntah and sambal udang. Sedapppp.... Makan satu dah kenyang. Syukur alhamdulillah...

So, sempena dah jumaat nie, wajib lah i kan ucapkan kat uols' have a beautiful weekend with ur beautiful family & fwenz....

Sesapa yg nak travel tu, safe trip. Those yg nak celebrate birthday bagai, have fun. Tapi whatever u do, remember do take care....

Smooches & hugsss....

14 comments:

Emilia said...

wow! sungguh unik nasik tumpang itew...mesti sodap! :D

~ Lady ell ~ said...

org melayu ni mcm2 mknn kn sis..mesti sedap tu siap bungkus daun pisang...tambah selera dgn bau daun pisang yg wangi tu..:)

take care 2 u 2 sis...
hug sket..mmmuuuaaahhh!

lily lotus said...

mari sesama tumpang tengok u makan nasi tumpang :D hepi weekend sis!

GreenJade said...

vahh cam lazat jek..nk 'tumpang' sket bley hik hik

u2..hv a great wikend ahead yea...

cheers..!!

a-as said...

nasik tu all da way from kelantan ker?

happy weekend to u too...:)

rasp said...

emy,
: sedap...and i pun suka tgk..unik kan :)

ell,
: tu la kan sis...mcm2 ada :)
hhhhhhhhhuuuuugggggssssss :D

lily,
: tak nak tumpang makan ke :D

greenjade,
: di alu2kan sis :D

a-as,
: no idea...lupa lak nak tanya...food depan mata, nak ngap je ingat hahahahaha

Lady Dyla said...

peliknya...

tp mengiurkan....

eedany said...

kat Sabah pun ada species nasi macam ni tapi isinya ala-ala Nasi Lemak.

eedany sendiri tak pernah try nasi tu tapi orang cakap sedap.

Happy Weekend to you too. Bunga tu untuk ai ke? Kenapa sekuntum jer? Bagilah 2 kuntum boleh ai letak kat rumah.

kesian tau rumah ai tak der bunga. Rumah u kan ada 4 kuntum, purple kuning lagi warnanya. Haha... gurau jer sis.

Tata.

Mommy Lily said...

Memang betul tu sis.
Nasi tumpang. sedap kan...kt mana jual tu? rasa nak gi beli je.

kt kelantan biasanya ada letak lauk ikan, sambal kelapa dan udang mmg kena ada.

best best

sWeEtdARLinG said...

macam pernah ternampak tp tak sure laa.. anyway orang tganu mmg takde nasi nii

rasp said...

dilla,
: pelik, unik tapi sodap sehingga menjilat jari :D

eedany,
: kalo i kat sana, mesti dah cuba.. i nie suka cuba benda baru :D

kalo leh petik bunga tu...silalah amik :D

mami,
: ada org bagi kat opismate, opismate bagi kat i... dia dpt seplastik...mmg sedap...

tul la tu sis lauk dia tu...ikan je takde...mmg sedap!

afkar'z,
: ooooo, i tak pernah tgk, nie 1st time tgk and rasa...tak menghampakan :D

IdaShah said...

tak penah makan nasi tumpang
klu jumpa rasa nk try gak

rasp said...

idashah,
: mmg shud try, sbb sedap....

neezareef said...

nasik ke tu sis..ai tot pulut