Monday, August 24, 2009

... kekasih gelapku ...

Salam isnin uols.....amacam ur weekends dgn agenda posa memasing...mine biasa2 je... ni tgh cuti skolah plak kan...bestnya jadi student leh cuti2 lelama kan hehehehehe... amende lah i melalut nie...

Last friday, ada sorang driver kat ofis w'ouls nak pencen, so division dia buat jamuan makan for his farewell plus sempena menyambut ramadhan....my opis mate ckp driver tu kekasih gelapku :D Bukan apa, i kenal 'uncle' nie dah lama ~ semua staff bahasakan dia uncle ~.... rasanya dah almost 12 years kot... and dia pernah drive one of my ex bosses. Kiranya both of us pernah bekerja for almost 4 years together sebelum dia transfer ke division lain but we are still close...

Dia nie walaupun berlainan agama tapi baiiiiik sangat orangnya. Masa i preggy dulu, pernah skali i tingin nak makan buat mangga jeruk...so ingatkan time lunch nak turun beli lah kan...tup tup before lunch dia dtg antar kat i. Bukan kat i aje dia berbuat baik, dgn most of the staff dia baik...dia tak pernah buat perangai, or tinggikan suara...

Dia nie minat main tabla and lepas nie dia akan join dengan group ghazal main kat rtm kot kalo tak silap i...rancangan apa i tak tau...katanya dia akan inform bila dah confirm...

Dengan sengajanya i letak color sephia kat food tu sooo tat tak nampak mengancam sangat hehehehe...yang gambar bertiga tu plak antara opis mate i yg rapat dgn i la....

Neway, uncle, w'ouls semua gonna miss you.....take care!

13 comments:

ratna said...

best kan bila ada staff/pekerja cam gitu. tak byk buat hal. bila nak pencen rasa mcm syahdu jer gitu. mesti nanti rindu.

zarin said...

ooo patutla kekasih gelap..ingatkan sape la tadi..

slalunya camtu la org yang baik akan sentiasa diingati

Emilia said...

hoOOO...office scandal!!!! hehe..joking! :D
klu ada staff yg baik2 cam ni mesti kite kenang smpai2 bile2 kan :)

eLLy said...

Kita kan satu Malaysia..
tak kira bangsa kita tetap aman bersama...

MERDEKA ! MERDEKA! MERDEKA!!!

opss ter lebih sudah :)

mamaadam said...

bagusla sis kalau driver baik camtu kan..kat sini driver sume sombong2, muka ketat je, kengkadang termalu sendiri bila selisih kita angkat tangan tapi dia wat bodo je, ada 3 driver sume macam tu, donia donia

rasp said...

ratna,
: tu laa mmg terasa sebak je sis..

zarin,
: hehehehe itu lah my fwenz nie..

emilia,
: tersangatlah scandal...tak rela i, u muahahaha tul tu sis..jasanye mmg dikenang...

elly,
: MERDEKA! MERDEKA! MERDEKA! :D

finee,
: isk sis, kat ofis i sib baik driver2 semuanya baik2...mmg tak suka kalo yg stok2 muka ketat kan sis..

Dee said...

bestnya ada farewell..rasp..dosa eh letak gambar food..abihlah i cenggini..hahaha..

GreenJade said...

err sure u sedey kekasih gelap dh nk pegi nih..hehe :p

tu la kans..org lama gak yg sll dikenang2..tmbh2 kalu baik cam beliau..mmg terasa

**pstt..sempat lg tuh parti mkn2 b4 pose hihihi*

reena said...

uncle mmg besh!! hihi... ehem2... siap gmbr berdua gitu...

eedany said...

memang gelap tapi manis...hehe

rasp said...

dee,
: dosa ke... i pun tak tau :)

greenjade,
: *uhuks* sedey :D tu la sis, berbuat baik tu elok kan...

sempat sis, parti hoye2 gitu hahahaha

reena,
: kan sis kan...harus buat kenang2an tau...

eedany,
: hehehehehehe :D

lily lotus said...

thanks sis sebab tak menggiurkan pics makanan tu

PerantauSepi1306 said...

baiknye driver tu sis.. misti glemers kat opis u.. ;D