Thursday, August 20, 2009

... johor ~ last ...

Kiranya nie last story lah pasal johor trip tu... virus malas dah menyerang :D

Rata-rata food kat johor mmg superb... Breakfast dah settle kat hotelkan... So lunch and dinner w'ouls kuar makan laaa... tapi pics tak amiks .... like i said, i malu nak snap, takut mereka2 pelik tengok pe'el i..Manalah dorang tau i nie blogger kan...
Tapi satu dua food yg wajib w'ouls makan is this laaa...telur pindang ~murah banget ooo kat sana ~ and oso murtabak johor...lazattt.... of coz w'ouls oso makan mee bandung muar, mee rebus johor, otak-otak bagai lah kan...kiranya nie trip JJCM gak lah kan...

W'ouls tak gi sopping malls pun. No sopping mopping. Don't ask why lah, agaknya memasing malas or perhaps nak avoid crowded places coz of the 'wabak' kot. Dah la tu, musim hujan kot kat Johor time tu...Kalo tak lebat, renyai... So, round2 dok dalam kete je.

W'ouls ada gak gi round2 kat Kota Iskandar. Sunyi sepi je tempat tu...Dah beroperasi ke tak ek...ntah le...pejabat menteri2 dan kerajaan bagai lah kot kat sana....Lebih kurang cam mini Putrajaya ...tapi w'ouls round pun hari Sabtu petang *ihiks* mau tak sunyi kan....

Fun gak lah pegi kali nie...Tapi tak puas hati skit. I lah hehehehe sebab tak dapat jumpa my johorean friends...next time perhaps ya...

14 comments:

mamaadam said...

CONGRATS TU laling akak coz dah grad MBA.. wah heppy kan akak kat sana, nape tak singgah jasin, lenkali dtg umah finee tau

Dee said...

wah..sonoknya jln2 di johor..

Emilia said...

alamak org johor ni pun tak sampai lagi kota iskandar tu..padahal dekat jek...kah! kah! :p

nasazfrog... said...

sis,, turun jb nape tak kol... :(

ratna said...

best gak pi johor ni yerkk

atty's said...

murtabak tu sedapnya ..lahai sis..

lily lotus said...

u're rite..susah nak shopping mopping skrg ni

GreenJade said...

bestnye jln2 sambil dpt makang2 hehehe

otak2 & ayam penyet johor pon best rasp.. :)

PerantauSepi1306 said...

teloq pindang tu sodappp kan sis.. hehehe ish, posa2 nie nengok makanan semer terlioq oooo

eLLy said...

Telor pindang.. emmm dah lama tak makan coz jarang nak dapat telor yg sedap ...

a-as said...

disebabkan 'wabak' tu buat kita pikir 2x nak gi tempat2 crowded kan..
murtabak looks yummy!

imz said...

sedap ker telur pindang..?..mcm tak lalu je nk makan..hehe

masviona said...

ermmmm telur pindang tuh saya tak pernah makan pun sis even selalu dpt sebab saya tak tahan ngan bau dia lah but ata org telur nih baik utk kesihatan kan coz di direbus bersama berbagai2 rempah kan....

huhuhu kalau ler sy yg smpai ke johor pasti saya carik laksa johor dulu...hiksss...my favvy tuh

Kaseh said...

alahai sedapnya murtabak johor tuh.. telur pindang pun sedap tapi mukan fav hehe.. kat sini ada gak murtabak yg lebey kurang cam tuh..kat bangi..salu gak la kaseh beli kat situ je kalau teringin..

anyway nak ucap selamat berpuasa buat rasp n keluarga..moga puasa kita diberkati ALLAH..take care dear..